tercsi
Jó móka az új év első napján!!
Egyébként én is hasonló célból tettem üvegekbe a sok-sok-sok-temérdek paradicsom levet. A nagyszülőket is elláttuk vele. A frissből degeszre ettük magunkat. Volt is miből, mert a 100 egynehányból (200 fele közelítettünk) több mint 100 tő pari tobzódott a "birtokon" , pedig jó sok palántát el is osztogattunk.
Az idén csínján fogunk bánni a magokkal annyi biztos.
Lett a majdnem bio paradicsomból paradicsomlé megfőzve minden nélkül, ez idáig semmi baja, lett jó pár üveg lecsó, aszalt pari, a fagyóba is került bőven
Amivel már végképp nem tudtam mit kezdeni, ment a befőttes üvegekbe jó sűrű léként acélból, hogy apránként ketchuppá váljon _________________ Maci Miskolc
ketshupot főzők.
eltettünk sok paradicsomot,de idő hiányában csak ledarálva felfőzve.
most van időm,és a gáz átalányban van így nekiálltam, szép lassan besűrűsödik.nincs vele munka. jól befűszereztem.
csak be kell tölteni az üvegekbe.
Évek óta nem veszünk boltit.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Jól működik,tettem bele még búzacsírát is. Barna a nokedli,de fínom és puha,
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Még nem csináltam soha teljes kiőrlésű lisztből nokedlit, csak a kenyérhez használom. Így sajnos nem tudom, hogy viselkedik nokedliként. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Teljes kiőrlésű lisztből ugyanúgy kell nokedlit készíteni mint a simából? vagy keverjem?
köszi a választ tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
Igazad lehet, Szécsike, ez újfajta liszt.
Na de inkább keljen, mind hogy ne. Nem igaz? _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Dec 15, 2012 Hozzászólások: 176 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.31, 21:39 Hozzászólás témája:
Kedves Bojtárgazdi!
Ha ez a klasszikus DNK (no knead bread)..., ami sok blogon és youtubon is terjed, akkor szerintem hagyjad, én már évek óta sütöm, a kevés élesztő miatt kell neki a 10-12 óra kelés, hogy igazán jó legyen, csak akkor fejti hatását igazán az élesztő. Utána viszont csodás lesz!
BÚÉK mindenkinek!!! _________________ "De a hangyákra nem szabad rálépni, mert akkor különben elhervadnak..." /- Olívia lányom, 4 éves /
Dagasztás nélküli kenyértésztát állítottam össze. Tudom, hogy ma estétől holnap reggelig keledezhet, de ez hamarabb kelt. Már most szép nagy, de persze lágy. De ez a tészta végig lágy marad... Mit csináljak? Hagyjam - vagy süssem hamarabb? _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
a hagymás lencsesaláta idő előtt elfogyott,ma a meló után készítettem majonézes változatot.
husi még van, és lencse leves
Lessz káposztás tészta, mert az már le van dinsztelve
Csatlakozott: Aug 29, 2005 Hozzászólások: 3297 Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág
Elküldve: 2016.12.31, 15:34 Hozzászólás témája:
Most csak egy kisebb adag készült a malackából, a többi egy későbbi alkalomkor készül, ha összeverődik a család. Batáta, gomba és hagymák párolódtak alatta.
_________________ Éva
Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40923 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2016.12.31, 15:24 Hozzászólás témája:
Nnna
Jött a fiam,és azt mondja!
Ígértél nekünk lencsefőzeléket sült hússal... (holnapra)
"DE ÉN AZT ELVINNÉM MOST! "
A menyem éjszakás volt nincs kajájuk.
Még jó,hogy vettem ki pár kanállal a főtt lencséből és készítettem salátát is belőle.
Most itt maradnék lencse nélkül holnapra!
De egy anya mindent megtesz a gyerekeiért! _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban