Én nem ismerem a káposztamérgezést...
Székelykáposztán, töltött káposztán, lucskos káposztán, korhelylevesen, káposztasalátán eltengetném életem hátralevő részét. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Káposztamérgezésem még nincs, mert Zsombor nincs oda a káposztáért... (kétfelé meg ritkán főzök...)
De tegnap vettem egy termetes szál hurkát a hentesnél, jó ropogósra kisütöttem és kétszerre meg is ettem, csak savanyú káposztával körítve. Nagyon jólesett.
Nem tudom, fogok-e sütni bármit is. Nemigen fogunk bulizni. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Én igazáből nem tudom mi a kukelcik, csak sejtem, hogy Marián süteménye. Vagy az anyukájáé. Az egyik Gazt igy hivják. Szerintem egy talira vitte a süteményt. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40949 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2016.12.29, 14:08 Hozzászólás témája:
Máskor mindig halászlé hiányban szenvedek
Az idén,meg abban "fürödtem"
Nemrégiben hozott a fiam Szegedről igazi ott főzött halászlét.
Igaz,-harcsából volt és én azt nem annyira kedvelem,de halászlé volt.
Közben küldött a nászasszonyom is tatai halászlevet,erre most a komám is küldött cserébe a házi krémesért,amit én küldtem neki
Szóval mai is halászlevet ettem,mert a fagyasztóban nincs hely .
Erre az évre letudtam az "éves fogyasztást"
Gombás tejfölös hús volt rizzsel a második. Ezek még karácsonyi átlényegülések.
Holnap krumplis tésztám lesz még . _________________
Na kész a túrós pite is
Megreformálva, zablisztből, búzacsírával,lenmagpehellyel,
a tésztája nehezebben nyújtható,de nagyon fíno,
A csülköt,nyakon öntöttem egy doboz sörrel, az is elkészült, én már csak jövőre fogok főzni.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
kész a lencseleves,és a lencse saláta.
Ezzel a vörös lencsével másképp kell bánni,kicsit elpépesedett,de sok a hagyma,kevés a lé, úgyhogy finom lett.
és sül a csülök a malachússal,Szécsike ajánlása alapján.
Azt hiszem még sütök egy túrós pitét.
ezzel befejeztem a készülődést,úgyis csak magunkba leszünk.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42560 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.29, 09:10 Hozzászólás témája:
Emmylie
Biztosan jó kávéhoz, de ha egész, nem hántolt mandulából csinálod, ráadásul adsz hozzá datolyát is, akkor NEM lesz ilyen fehér, hanem barnás-okkeres színű _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csak 2 napig ettem a múlt héten a káposztát, de már olvasni róla is sokk.
Halászlé volt és rántott hal. Tegnap túrós palacsintát csináltam. Ma valamilyen főzelék lesz, van házi kolbászom, lehet, hogy avval.
Főzelékhez nem szoktam levest csinálni. _________________ "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Tasa tanya Állatotthon és Molosser Mentés Alapífvány
Csatlakozott: Sep 14, 2004 Hozzászólások: 13117 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.29, 05:26 Hozzászólás témája:
Ma pihenős napom lesz, mert töltöttkáposztát eszünk
Én még hetekig eltudnám kajálgatni, de annyit nem főztem! _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Csatlakozott: Aug 29, 2005 Hozzászólások: 3297 Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág
Elküldve: 2016.12.28, 22:13 Hozzászólás témája:
Nálunk ma volt a Karácsonnyal kapcsolatos utolsó összeröffenés. Már kicsit fárasztó volt, de nagyon jóóóóó. Az ünnep előtti héttől kezdve kicsit hosszúnak tűnt idáig a sütés-főzés, de nem cserélném el egy heti láblógatással. Most egy utolsó nekifutás, aztán csöndesebb idők jönnek. aztán megint alig várjuk a következő alkalmat, amikor jóóóóóóóóól elfáradhatunk.
Kellemes ünnep utáni napokat mindenkinek. _________________ Éva
Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban