A garázsban még árválkodott egy "birtokos" tököcske, ebédre azt ettük meg sült kolbásszal.
Most már rotyog a töltött káposzta meg a gyömbérrel megbolondított kocsonya.
Összeállítottam a karácsonyra beígért, de meg nem sütött beigli tésztáját (sütött más a családban, így ez akkor elmaradt nálunk), majd holnap délelőtt megsütom.
Óhaj, sóhaj, kívánság szerint még lesz egy adag képviselőfánk és keksztekercs, na meg a szilveszter este elmaradhatatlan virslis tészta (ez máskor is gyakran van)
Újév első napjára majd készülni fog egy kis fasirt és zsebes karaj francia salátával.
A levest még nem tudom. Minden megvan egy ütős hús leveshez, de ennyi mindenhez egy lájtos verzió jobb lenne, javasoltam a fiúknak egy fahéjas almaleves lehetőségét. Így reagáltak _________________ Maci Miskolc
Az idén úgy jártam,hogy mikor kaptam bőröst,akkor nem volt hely a fagyóban így kénytelen voltam megsütni karácsonykor.
Most majd csak sima karajt sütök a lencsefőzelék mellé.
Lesz orjaleves is daragaluskával. _________________
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14335 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2016.12.30, 10:31 Hozzászólás témája:
Dodo kedves jobbulást kivánok a férjednek.
Mi a mai ebédre magyaros csirkemájat kapunk.Holnap hoznak lencse levest és töltött csirkecombot.
Hogy ujév napján mit fogok fözni még nem tudom.Lehet hogy csak egy turos csuszát mivel hust kapunk eleget egész héten.
Igy kell ehetö kávés csészét csinálni. Majd egyszer ki probálom.
Csatlakozott: Sep 14, 2004 Hozzászólások: 13117 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.12.30, 09:15 Hozzászólás témája:
Elmarad a kocsonyafőzés! A férjem nagyon nem jól van, egyedűl pedig nem vállalom. Majd a jövőhéten megcsináljuk. _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Elküldve: 2016.12.30, 07:57 Hozzászólás témája:
Oerzsi!
Igen, nagyon beöltözök! Elég, hogy a férjem lerobbant egy kicsit _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Majd sütve is mutasd meg, biztos nagyon finom lesz.
kutyus írta:
Sajna lövésem sincs, mit együnk holnap!!!!
Látom azért szilveszterkor és újév napján nem fogtok éhezni , felsoroltál egy pár finomságot .
dodo írta:
Közben főzök egy óriás adag kocsonyát a pince előtt, hogy ne itt bent gőzöljön össze mindent.
Öltözz fel jól, mert nagyon hideg van, nehogy megfázz. Ilyenkor hajlamos rá az ember lánya, hogy csak kiszalad megnézni, és mire megfő a kaja, addigra jól megfázik.
Tegnap még maradékokat ettünk, ma daragaluskás borsóleves és palacsinta lesz az ebédünk. _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
Elküldve: 2016.12.30, 06:10 Hozzászólás témája:
Ma Tihi leves lesz és káposztástészta.
Közben főzök egy óriás adag kocsonyát a pince előtt, hogy ne itt bent gőzöljön össze mindent. _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Kukuljak meg, ha busából nem jó. Azt a pár szálkát ki lehet szedni.
Ezzel a két megmaradt busa-szelettel nem fogom kipróbálni, de nem felejtem el. Sőt, nagyon is piszkálja a fantáziámat.
Még az is lehet, hogy rászánom a pénzt fél kiló harcsára, de nincs a közelben halas. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
A felkockázott szalonnát süssük üvegesre, a pörcöt távolítsuk el, majd pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Vegyük le a tűzről, hintsük meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá néhány evőkanál hideg vizet, keverjük el és forraljuk fel.
A káposztát alaposan mossuk le, és csepegtessük le, adjuk a hagymás alaphoz, ízesítsük a babérlevéllel és néhány szál kaporral. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és főzzük az egészet puhára. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tegyük a káposzta felét tűzálló tálba. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk meg, majd rendezzük el a káposztán, és halmozzuk rá a megmaradt káposztát. Süssük 160 fokos sütőben 15 percig. Tálaljuk tejföllel, és a megmaradt, finomra vágott kaporral. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Azt még nem ettem, de rossz nem ehet, ha ezek vannak benne. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban