Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
bau Srí Lanka

Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40932 Tartózkodási hely: TB.
|
Elküldve: 2020.08.29, 15:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Örülök,hogy véletlenül segítettem
Nekem az idén futómuskátlim volt, háát nem vitte túlzásba a virágzást,de fiatal volt. (kaptam)
Nem tudom,hogy érdemes-e átteleltetni?
Viszont a sok lógó ágaival volt vele gondom bőven.
A nagy viharos esők alkalmával folyton be kellett szednem a korlát külső oldaláról,hogy ne verje ki belőle az eső a sarat.
Gyakran útban voltak a lelógó ágai.
A parasztmuskátlival kevesebb a macera.  _________________
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
ászokfa Fasor

|
Elküldve: 2020.08.29, 15:01 Hozzászólás témája: |
|
|
A képemhez a szöveg az akart lenni, hogy nem tudom hogyan, de azt hiszem a múlt évben valamit jól csináltam, mert szépek lettek a muskátlik.
Akartam volna írni...csak azt nem tudom, hogy mit...de ideértem erre az oldalra és most már tudom, hogy kitől tudtam:
Bau aranyos épp aktuális ajánlatát látom. Ha újra elolvasom; esélyem van repetázni a tudományt! Köszi!
|
 |
Szécsike Srí Lanka

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13042 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2019.09.16, 20:48 Hozzászólás témája: .. |
|
|
Nekem nincs hernyó a muskátlijaimon,de elszáradtak a levelei. Alig van,az is a legtetején.
Először a forróságra gondoltam,de ugyanazon az oldalon a fenti teraszon jól vannak.
Esetleg beteg töveket vettem a tavasszal?
Vadi új földbe, JÓ FÖLDBE ültettem őket. A fentiek a sajátjaim és a tavalyi földbe lettek ültetve.  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Capsella Mamutfenyő

Csatlakozott: Jan 16, 2012 Hozzászólások: 2250 Tartózkodási hely: Eger
|
Elküldve: 2019.09.14, 10:30 Hozzászólás témája: Muskátlik |
|
|
A puszpáng leveleit ahogyan lehámozza a moly, az elpusztult levelek lehullanak, jó kis fészket képeznek a lárváknak. Ott aztán nem éri őket a rovarölőszer! Ezért célszerű a bokor belsejéből, aljáról kitakarítani precízen minden növényi hulladékot és utána permetezni, újra takarítani és megismételni a permetezést. Az összegyűjtött hulladékot el kell égetni, hogy elpusztuljanak a benne lévő kártevők. Ha Katica, Aranyszemű fátyolka van, azt megmentjük természetesen.
Hm..., lehet hogy a puszpángmoly hámozta a muskátlimat az idén? Volt némi kártétel egy-két muskátlin, pedig azt nekem nem szokta bntani semmi sem.
A fűszernövényekre is átmegy a puszpángmoly, igen, mert lassan az összes puszpáng kipusztul, de legalábbis levél, tehát élelem nélkül marad a moly. Kénytelen más élelem után nézni.
Tegnap voltam Ostoroson. A férjem a hucul kancát a csikójával átengedte vagy csak egyszerűen nyitva felejtette az ajtót, abba a kertbe, ahol korábban a ménes tarolt. Azok megették a sok füvet, almát. De a fűszernövényekhez nem nyúltak. Van egy nagy bokor oregano, rengeteg virág volt rajta, nem vágtam vissza, mert a méhek szeretik az oregano virágját. Erre most mit látok? A huculok szépen lerágták az oregano bokrot, semmi virág nem maradt. Szerencsére alul az új hajtások megvannak, épek.
A lestyánhoz nem nyúltak. A nősziromból nem maradt, csak az asztalon egy cserépben. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szécsike Srí Lanka

Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 13042 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
|
Elküldve: 2019.09.13, 20:32 Hozzászólás témája: .. |
|
|
A puszpángmoly hernyója nemcsak a virágot, hanem a leveleket is képes megrágni, sőt bizonyos években úgy elszaporodik, hogy komplett tarolást végez. A szakértők szerint egyszerű rovarölő szeres permetezéssel orvosolni lehet a problémát, ám ez csak akkor hatásos, ha a legelején állunk neki.
A lényeg az, hogy a védekezést legalább egyszer meg kell ismételni, hogy az elrejtett petékből később kikelő állatok is elpusztuljanak
– javasolja Varga Tamás, dísznövénykertész, aki szerint a hernyók nemcsak a muskátlit, hanem a fűszernövényeket is megtámadják. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
tercsi Erdő

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
tercsi Erdő

|
Elküldve: 2017.03.25, 18:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Az idén muskátli beszerzés lesz a fő program,Nem bírták a sufniba a hideget.
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
oerzsi Vadgesztenyefa

Csatlakozott: Jul 27, 2012 Hozzászólások: 1091 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Elküldve: 2016.07.02, 19:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Nálam ők már évek óta áttelelnek, és ilyenkorra rengeteg virág van rajtuk
ja és a kis jellegtelen virágú citrom illatú muskátli
 _________________ Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz. (Tatiosz)
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
kivivi Liget

Csatlakozott: Jan 30, 2008 Hozzászólások: 3057 Tartózkodási hely: Kőszeg
|
Elküldve: 2016.06.26, 18:25 Hozzászólás témája: .... |
|
|
Szépségesek a muskátlijatok ... egyik szebb mint a másik ! Régi fajtájú rózsamuskátlija ( álló és teltvirágú piros és fehér ) nincs valakinek véletlenül ? _________________ Erzsi |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bau Srí Lanka

|
|
Vissza az elejére |
|
 |
|