Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42502 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.05.10, 04:53 Hozzászólás témája:
Mindkét hsz-t bemásoltam a Növényvédős topicba, ott kaphattok választ/moderátor _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2016.05.09, 14:49 Hozzászólás témája:
Nekem szobanövényekre Domestost ajánlott pajzstetűre a virágárus. 1 l vízhez kb. 1 kupaknyit tettem és eltűntek a pajzstetvek. Mivel a növénynek nem lett baja, megelőzésképpen a többit is lefújtam. Persze csak a fásszárúakra leginkább.
A füge be volt télen takarva és az alatt is elszaporodtak a pajzstetvek, azokat is levitte ez a permet és nem lett baja a fának. _________________ Rózsa
Néhány évvel ezelőtt a kajszibarackfámat megtámadta valami tűzelhaláshoz hasonló betegség, permeteztem ilyen-olyan üzletben kapható szerekkel, egyik sem használt. Szerencsétlen fa már igen ramaty állapotban volt, végső megoldásként kipróbáltam egy házilagos permetlevet / 10 liter víz + 1 dl. háztartási hypó / csodák csodájára a fa életre kelt. Még háromszor megismételtem a permetezést, persze beteg ágak levágva-eltüzelve, és a fám azóta is él és virúl. Ezen fellelkesűlve minden fámat így permetezek.
A kérdésem tulajdonképpen az, hogy valaki alkalmazta-e már ezt a módszert, és mi az optimális keverési arány?
Köszönöm az esetleges válaszokat.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban