Szoktam felhasználni ilyen dobozokat. A zember egy nagyon trehány fajzat! Olyan még nem fordult elő, hogy rendszrezze a szerszámokat, szegejet, csavarokat, mindenféle alkatrészeket, kütyüket. Kész Isten csapása! Időnként én rakok benne rendet. Az apró vackokat méretükhöz illó konzerves dobozokba teszem. Mivel a dobozoknak befelé éle van, kis méretű kalapáccsal laposra leverem és utána már nem sérti fel a kezünket.
A konyhában meg az a helyzet, hogy nekem mindenre van egy jó ötletem, hogy mire használható, ezért elmosogatom. A lánym, amint meglátja, kidobja, mert neki lom. Egyszer úgy fejbe vágom, hogy megtanulja, hogy az én vackaimat ne dobja ki.
A zember soha semmit nem tesz a helyére. csak a ruhái egy részét. A minap használta az esernyőt, azt gondoltam, nem teszem el, megnézem, hány hét múlva teszi el. De tudom, hogy én fogom elunni.
A lányomnak meg olyan pakoló mániája van, aminek az elviseléséhez néha nagyot nyelek, mert nem háborúzhat örökké az ember,
A konyhát én használom elsősorban, mert a legtöbb szarnak valót én gyártom. Amíg ez így van, elsőbbségi jogom eldönteni, mit hogyan tárolok a spájzban és a knyhában-gondoltam én. Megőrülök! Feszt keresek valamit! Ma itt a helye, holnap ott! Van, hogy nekiállok főzni, de már az eljén nem lelm az olajat. A zsírokat már kicseszte, pedig egészségesebb, mint az olaj.
A fűszereknél mániája, hogy ne vegyek egyszerer sokat, mert lejár a szavatossága. Na, egy őrölt borsnak vagy köménymagnak sokára, de utána is jó. Azt meg nem lehet kiszámítani, hogy a férjem mennyit rak az ehetetlen főztjeibe. Tehát főznék és nincs őrölt fehér bors vagy köménymag. A római kömény íze más, nem illik mindenbe.
Szóval, néha azt gondolom, hogy ez egy idióta család.
A telfölös kisvödröket nagyon szeretem, mert ételmaradékot, zöldségpucolékot küldök ki benne az állatoknak. Erre mindkettőnek baja van vele, hogy miért mosogatom el, amikor az már szemét. De a mosogatás végn, nem új vízzel mosogatom el. Ezek a kisvödrök a kutyatápos vödörbe is jók, azzal visszük ki aza ktuális adagot a kutyáknak. A zember ott felejti, elrágják, eljátszák. Van, hogy a tistára mosott virágcserépben viszi ki a kutyatápot, akor azt felejti el, azt rágják össze.
A joghurtos poharakat is elmosgatom, mindig jó vmire, meg palntának is. Na, ez is útjukban van.
A reklámszatyrokat is szépen összehajtogatva gyűjtöm, hogy legyen, ha kell. A lányom kidobja. Ha kell, kéri.
De hoztam már vissza mákdarálót, zsemledarálót is a kukából, mert kidobta, mert úgy ítélte meg, az már nem kell. Én meg cseszhetem a 130 eFt-os konyhai robotot, amit a felső polcon tárol, ahonnan egy rakat kisgépemet kidobott, hogy ennek a nagy dögnek legyen hely, amit létra nélkül le se bírok venni. Tehát nem főzök olyat, amihez ez a gép kell.
Van, hogy mérgemben azért nem főzök, mert nem ott vanak a dolgaim, ahol én megszoktam. Annak oka volt, hogy mi miért volt ott, ahol.
De bajom van a lapkákkal, csavarokkal is. Több méret, méret szerint tároltam egy nagyobb dobozban. Na az úgy nem jó, vegyesben lehet keresgélni. De most sikerült az asszem 89 mm-eset egy dobozba rakni, a kisebbeket egy másikba.
Rendszeresítetetm kis üvegeket tetővel, kávénak, pecsenyezsírnak, rántásnak, stb..., hogy kéznél legyen. Na, az is útban van, mert ilynre nincsen szükség. Le a pincébe. Utána miért nincsen kéznél?
Amway-os mosogatószes, LOC-s, stb flakonok nagyon erősek, formásak, szépek. Nem dobom ki, mindig találok neki funkciót. De az is szemét.
A lányomnak mániája a JYSK-ben venni modern szarokat, attól, hogy divat, nem jobb, mint a bevált régi dolgok. Sok dolog azokból felesleges, nem tudom jól használni. Miért baj, ha a régi masszív dolgaimat használom?
Néha ott tartok, ha valaki még hoz egy tárgyat a konyhába, azt fejbe vágom. Felesleges!
Rájöttem, hogy nem jó városközpontban lakni, mert aki hajlamos, megvesz minden szart. Évekbe telik, mire rájön, hogy az használhatatlan szemét. Csak a gyártónak és a kereskedőnek haszon, a sok marha meg megveszi, mert akciós és divatos.
Legjobb, csak listával vásárolni és el nem térülni!
Ez a fogyasztói társadalom elviselhetetlen, de kitermeltük. Ha nem vennénk meg a sok szart, nem gyártanák a sok felesleges silányságot.
A fiatalok meg élettepasztalat híján a nyájszellemmel megerősítve veszik a vackot.
A fiókban van pl. a karácsonyi halászlé alapos kis műanyag doboz, 2 db tetővel. Jó a mérete, átlátszó. Amikor elmosogattam, mindketten ki akarták dobni, pedig nekem nagyon jó. A varráshoz is milyen sok aparó dolog van, azokat is kell rendszeresíteni valamibe. Természetesen azoknak is mindig találok valami mellékterméket, miért vennék új valamit, amikor ez megfelel.
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40944 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2020.02.25, 19:22 Hozzászólás témája:
ÓÓ Ez nekem nem újság...
Még annak idején a bébi tápeszeres dobozokat fogtam be cukor só,rizs tartónak.
Azóta gyakran áttapétázom és újból szép.
Nagyon jóban vagyunk egymással. szeretem használni őket. _________________
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban