Csatlakozott: Jan 02, 2016 Hozzászólások: 217 Tartózkodási hely: Csongrád
Elküldve: 2016.02.15, 08:46 Hozzászólás témája:
Roli19 írta:
Unartis!
Az olasz kontyvirág is nagyjából ugyanazt szereti mint a ciklámen. Félárnyékos, árnyékos hely és olyan talaj ami soha nem szárad ki teljesen.
Még ősszel kihajt és a levelei áttelelnek tavaszra.
Kedves Roli19!
olyan helyet szánok neki, hogy nyáron füge vagy gránátalma szórt fényét élvezze, télen meg a szomszéd háza miatt árnyékban lenne, igaz, hogy déli fekvésű rész, de a lombos növényzet nyáron védi, ősztől a gyenge fény gondolom nem árt nekik, itt novemberi időszakra gondolok a lombhullás után, árnyékos helyem is van, legalább azt is hasznosíthatom az árnyékliliomok és a tüdőfű mellett.
Csatlakozott: Jan 02, 2016 Hozzászólások: 217 Tartózkodási hely: Csongrád
Elküldve: 2016.02.15, 08:41 Hozzászólás témája: Re: re unartis
Cimarin írta:
Unartis a ciklámen hagymát kb. 5cm mélyre kell ültetni, jó humuszos talajba.
Kedves Cimarin!
Köszönöm a válaszodat! Másik problémával tegnap szembesültem, mivel még nincs tapasztalatom ciklámennel kapcsolatban, más hagymás növénynél könnyen meghatározható a fent és a lent, a ciklámen gumóinál viszont nem jöttem rá .
Az egyik oldalul domború és mondhatni tükörsima, a másik oldal mint egy kráter kicsit befelé mélyül és ott lehet hogy dudor/kinövés van, ezt gondoltam volna a tetejének, de mintha gyökér is felfedezhető lenne némelyiken ott,/ de nem mindegyiken kivehető, így a föld tetejére fektettem egy cserépbe a gumókat, nem mertem még befedni, nehogy fejjel lefelé tegyem le.
Csatlakozott: Oct 06, 2012 Hozzászólások: 306 Tartózkodási hely: Békés megye
Elküldve: 2016.02.08, 13:14 Hozzászólás témája:
Unartis!
Az olasz kontyvirág is nagyjából ugyanazt szereti mint a ciklámen. Félárnyékos, árnyékos hely és olyan talaj ami soha nem szárad ki teljesen.
Még ősszel kihajt és a levelei áttelelnek tavaszra.
A hóvirágok nálam is nyílnak, de téltemetőnek még nyoma sincs.
Ezen a képen jól látom, hogy a Cyclamen hederifolium levelei hajtanak a hóvirágok között?!
A téltemető ugye nem azonos a saláta boglárkával! néhány éve a helyi piacon vettem egy sárga virágú növényt ami márciustól virít, de jó idő esetén már február végétől, ezt gondoltam téltemetőnek, de a levelei kerekdedek, nem szeldeltek! Most még a leveleit tolja a füge alatt nő.
Nagyon szép, tavaszt idéző képek, köszönöm!
Csatlakozott: May 08, 2008 Hozzászólások: 395 Tartózkodási hely: Zemplén megye
Elküldve: 2016.02.05, 11:59 Hozzászólás témája:
Tercsi!
Ez gyönyörű. Kicsi hazánkban is mennyire eltérő az időjárás. Az enyémeknek még csak a csúcsa látszik. Most kezd előbújni a földből. _________________ Üdv: Marika
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40686 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2016.02.05, 11:40 Hozzászólás témája:
Nekem CSAK virágládáim vannak.
Vegyes hagymások...
Összekeveredtek a hagymák (az unokám jóvoltából)
Van itt minden,mint a búcsúban.
Tulipán jácint,nárcisz.talán még hóvirág és csillagfürt is akad
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban