Gyönyörűek az őszi fotók,de én nem szeretem.
Szomorú vagyok tőle,látni hogy meghal a természet.
No de tavasszal! Az az én kedvencem.
Dió!
Anya egyik fája az utcán van,potyog rendesen. Mivel anya már nem tudja felszedni,a szomszéd szedi fel neki minden nap,-ahogy ideje engedi-ha nem vagyok otthon.Minap arra sétált 2 "mama",teletömték a zsebüket,ami nem gond,nem is szólt anya. Másnap már nagy szatyorral jöttek,anya kibotorkált a botjával és szóvá tette,mire az volt a válasz: ha kell neki miért nem szedi fel?
Tudom,az utcára ültetett gyümölcsfa termése az utcáé,de ez már azért sok/k.
Még nálunk sem hullik a levél, egy kis hideg kell, aztán szedhetem és is.
Mellette az almafa, még azon is zöld a levél. Az idén kevés alma termett. Tavaszig azért talán kitart, öreg már a fa.
Kicsit távolabb szederfa, ami a kenneleknek nyújt árnyékot. Alatta is lesz mit összeszedni.
A japánbirs lehullott leveleit már észre sem veszem. Az is megy a zsákba. _________________ "Jól csak a szívével lát az ember, ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Tasa tanya Állatotthon és Molosser Mentés Alapífvány
Én is szedem minden nap a diót és a burkot külön.
Erre a sok esőre már ki tud potyogni az összes dió a beszáradt burokból, ha egy kis szél is besegít.
Megmondom őszintén, már nagyon unom. Sok napon naponta háromszor szedtem, tapostam az agyagos sarat. A fa alatt a sok konténeres növényem, cserjék, bujkálok alattuk, köztük.
Az itthoni diófámat egy volt kolléganőmtől kaptam, neki kikelt a kertben. Mondta, hogy jó ízű, nagyon kemény héjú és csak közepes méretű az anyanövény. Nos, ez is olyan. A 90-es években beleraktam agy nagy reklámszatyorba és egy helyre letettem, öntöztem. A gyökér kibújt a lyukon, legyökeresedett. Utána már nem volt szívem kiszedni. Így most nem is olyan rossz helyen van, hatalmas és nagyon jó árnyékot ad. Mi lenne velünk nélküle a kánikulában?
M10-es rekeszekbe rakom a diót, 6,5 rekesszel van. Gondolom, mire mind lehullik, meg eddig egy nem szedett részen is összeszedem, meglesz a 8 rekesz.
Nem sokára jön a fekete leves, fog hullani a sok levél. Össze kell szednem, mert a konténerek egy része a diófa alatt telel, és azokon ne legyen diólevél. Több zsák levél lesz.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42527 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.10.07, 07:17 Hozzászólás témája:
Tegnap ilyen volt de 10 órakor az idő
Később jobb lett kicsit, délután még a Nap is kisütött egy keveset
Ma reggel 15 fok volt és vastag paplan az égen...........ŐSZ-illat van a kertben _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban