Bau a pörihez nagyon jó a krumpli-puszedli (ahogy mi nevezzük). Főtt krumpli, liszt, tojás, fekete bors. só, petrezselyemzöld. Összegyúrni, "fasirt" nagyságúra lapítani és olajban pirosra sütni. _________________ Kata
_____________________________
"Egy csöppnyi kiskutya
csak egy csöppnyi szeretetet kér,
és neked adja cserébe egész életét."
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 41218 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2015.05.10, 13:03 Hozzászólás témája:
Idézet:
Jól néz ki Bau kínai kajája
Gyertek... van még!
Ezt gyakran készítem,mert tovább tart összevágni a zöldséget,mint megfőzni
Hozzávalók:
Bár milyen sovány hús,színes kaliforniai paprikák,gyömbér,fokhagyma,újhagyma,oliva olaj,2 kanál méz,2 kanál ecet,3-4 kanál szójaszósz.ananász szeletek,vagy kocka
ketchup,1kanál kukoricakeményítő tojásfehérje.
Lehetőleg egy Wok serpenyő,de jó a magasfalú forró tüzet elviselő edény is.
Köretnek párolt rizs
Gyorsan elkészül,csak az előkészítés tart kicsit tovább.
Mindent tegyünk a kezünk ügyébe amire szükség lesz,mert a főzés pár pillanatig tart.
Egészséges,mert sok zöldség van benne,és finom.
A zöldségeknek kicsit roppanósaknak kell maradniuk.
A rizs főzésével kezdjük,hogy elkészüljön mire a husi is kész.
A húst apró csikokra vágjuk,gyengén felvert tojásfehérjébe szójaszót keverünk,és a húst ebben pácoljuk rövid ideig.
A zöldségeket felszeleteljük.A kukorica keményítőt kis tálkában vízzel feloldjuk.
A Wokot feltesszük melegedni,ha már füstöl,beletesszük a 2 kanálnyi olajat és körbeforgatjuk az edényben.
Leszűrjük a pácolt húst,és egy mozdulattal beletesszük a forró olajba.Gyors kevergetés mellett fehérre sütjük,kiszedjük,sózzuk,borsozzuk.
A vissza maradt pici olajon(1 kanálnyi!!)átpirítjuk a fokhagymát,a gyömbért.az újhagymát,a paprikát.Közben nagyon gyorsan kevergetjük,és a tűz továbbra is a leg magasabb legyen!
Gyorsan rálöttyintjük az ecetet,hogy ne puhuljon tovább,Hozzáadjuk az 1-2 kanálnyi szójaszószt,a mézet,a ketchupot,és folyton keverjük.Beledobjuk a félretett husit,és pici!vízzel ,vagy húslevessel felöntjük,néhány percig főzzük,majd a tálkában a keményítőt átkeverve az egészre öntjük.Ez besűríti és már kész is.
Az egész főzés nem tarthat 10 percnél tovább.
A végén az ananász darabkával csak összemelegítjük.
Párolt rizs tetejére tálaljuk _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42899 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.05.10, 08:18 Hozzászólás témája:
Ma nálunk "szomszédolós" ebéd lesz
Szomszédkánk meghívott ebédre........de a Tihi levest én főztem meg, illl a zöldség most fő bele
Mustáros pácban állt tarját ő süti meg grillen, alatta cukkini,padlizsán és újkrumpli sült majd
Desszertnek mi is fagyit eszünk _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban