Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38590 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2015.05.16, 11:15 Hozzászólás témája:
Én ma megint FŐZTEM
Töltött paprikát.
Tejfölös-gombás pörköltet,bulgurral.
Húsgombócos zellerlevest.
Brokkolis,besamelles rakott tészta sajttal a tetején. (ez holnap fog csak kisülni)
Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 13349 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2015.05.16, 06:40 Hozzászólás témája:
Én még soha nem probálkoztam akác virágot ki sütni.Igaz itt a környéken nem is igen van akác fa.A szomszédban van lila akác de az megint más lehet.
Itt legfeljebb én fenyö pálinkával probálkozhatnék.
Már megföztem a csirke aprolék levest de nem tudom még mi lesz majd utánna a többi.
Idöközben ki találtam hogy sonkás-sajtos tésztát fogok késziteni.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38838 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.05.15, 18:15 Hozzászólás témája:
Aki akácvirágot akar sütni, arra figyeljen, hogy sűrűbb tészta kell, és jól le kell rázni a virágokról, valamint forró legyen a zsiradék (én megjártam, mert az eleje vastag tésztás lett, fölszívta a zsiradékot......eredményeképp éjszaka wc-bérletet váltottam _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 38590 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2015.05.15, 12:57 Hozzászólás témája:
amethia írta:
Milyen diétás kenyeret sütsz?
Durumlisztből készítem.
De van benne zabliszt és TK liszt is.Így magasabb a rosttartalma.
"A búzának két fő típusa van, a közönséges és a kemény, vagy más néven durumbúza. A durumlisztről gondolom mindenkinek az olasz tészták jutnak eszébe, hiszen elsősorban ők használják főként tésztakészítésre, de egyes vidékeken kenyérsütésre is. Ez a búza kiváló minőségű, fehérjében, rostokban és vitaminokban igen gazdag, a hagyományos búzával szemben sokkal lassabban szívódik fel.
Lehet, hogy az olaszok ennek a fajtának köszönhetik, hogy náluk a legkevesebb Európában az ún. időskori vagy nem inzulinfüggő cukorbeteg! A búzakeményítő (is) tulajdonképpen egy cukor-láncolat s ezt az emésztés szétszedi cukormolekulákra. Ezért a cukorbetegnek minden keményítő tartalmú ételre (kenyér, tészta, krumpli, stb.) gyorsan emelkedik a vércukra. A durum búzában lévő keményítőlánc viszont elágazó szerkezetű s ezt csak lassan lehet lebontani az emésztés során. Így lassan emelkedik a vércukorszint s ezzel az a kevés inzulin is meg tud birkózni, ami még keletkezik az ilyen típusú cukorbetegekben " (LIMARA CIKKÉBŐL) _________________
Csatlakozott: Mar 12, 2015 Hozzászólások: 54 Tartózkodási hely: valahol Pécs környékén :)
Elküldve: 2015.05.15, 11:56 Hozzászólás témája:
Köszönöm Bau!
Milyen diétás kenyeret sütsz?
Én is magam sütöm itthon a kenyeret, igaz én kenyérsütőgéppel.
Évek óta csak saját készítésű kenyeret eszünk, és nemcsak azért, mert finomabb és egészségesebb, hanem azért is, mert 5-6 évvel ezelőtt a Páromnak olyan gyomorproblémái voltak, ami miatt azóta nagyon oda kell figyelnem arra, hogy mit és hogyan készítek.
Ma zöldséglevest főzök, és finomfőzelék lesz mellé tükörtojással.
Csatlakozott: Mar 12, 2015 Hozzászólások: 54 Tartózkodási hely: valahol Pécs környékén :)
Elküldve: 2015.05.15, 09:57 Hozzászólás témája:
Tercsi, remélem ízlett a sütim.
Kutyus, köszi ezt a remek ötletet! Ma úgyis azt terveztem, hogy palacsintát sütök. Áll a házunk előtt egy szép akácfa, azt hiszem alaposabban szemügyre veszem...
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38838 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2015.05.14, 20:14 Hozzászólás témája:
A kellemes, áztatós eső után reggel szedtem pár akácvirágot.......vacsorára megsütöttem sűrű palacsinta tésztában _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
amethia!
Köszönöm,kivettem ezt az első szeletet.
Nálunk pizza a vacsora
tercsi _________________ http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Elküldve: 2015.05.14, 17:31 Hozzászólás témája:
Én ma ezt a kevert kakaós süteményt sütöttem
Mivel új vagyok itt, gondoltam beugróként megkínállak benneteket egy pár szelettel.
Ma nem kellett főznöm, a tegnapi maradékot ettük, ezért volt időm még egy gyors sütit is összedobni - nehogy semmit se ténykedjek ma a konyhában.
A "maradék menü" pedig krumplileves és tejfölös gombapöri volt rizzsel + lilahagyma salátával.
Legutóbb amethia szerkesztette (2015.05.15, 20:49), összesen 3 alkalommal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban