Csatlakozott: Aug 10, 2012 Hozzászólások: 1064 Tartózkodási hely: budapest - vác
Elküldve: 2015.01.05, 15:45 Hozzászólás témája:
nem vagyok egyáltalán nagy szakértő, amit tapasztalok vagy olvasok , azokat tudom
meg kell teremteni az élőhelyén tapasztaltakat
sokan télen is öntözik, nem szabad, kell egy nyugalmi időszak
viszont azt olvastam, hogy nyáron bőségesen kell öntözni, tegyünk alá alátétet, én folyamatosan tápozom egész nyáron
különben az anyumnak a cserepes sem tökéletes, amit a propagandában látunk, nem tudom ,hogy csinálják
viszont anyum ki van akadva mert nekem a kertben ami áttelel sokkal több virágot hoz mint az övé)
azt mindenki tudja, hogy ha cserépben van akkor ki kell teljesen nőjje
majd még megpróbálok utána nézni.-)
Úgy látom nagyon bedolgoztad magad az agapantus témakörbe.
Nekem csak egy féle van, már sok éve tartom. Mostanában nem sok virágot hoz,
pedig igen termetes darab. Pár éve 13 virág volt rajta, tavaly meg csak 1.
Fagymentesen telel, de ha pluszok vannak kivonszolom az erkélyre.
Attól féltem ha szétszabdalom nem fog virágozni de most már kénytelen leszek ezt megtenni.
Van tapasztalatod ezen a téren?
Mikor érdemes szétszedni, mekkora darabokat hagyjak egyben stb.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv. _________________ Pamacsnagyi
Csatlakozott: Aug 10, 2012 Hozzászólások: 1064 Tartózkodási hely: budapest - vác
Elküldve: 2015.01.04, 17:51 Hozzászólás témája:
sziasztok
nekem évek óta kint vannak takarással,
a lombhullatók amiknek a rügye a föld alatt van, azok jól telelnek
sok fajtánál oda szokták írni, hogy hidegtűrő hibrid
ahogy láttam ezek 9 es cserépben vannak amik nem nagyok, ezeket ha sikerül én egy évig / egy telet / biztos bent fogom teleltetni
azért azt itt is megfigyelhetitek, hogy sok hasonló van, de már egy kis színárnyalat különbséget is más néven hoznak forgalomba.-))
a lombhullatók szerintem több virágot hoznak de nem olyan látványosan nagyok a fejek
viszont ugye az örökzöldek hozzák az igazi látványosságot
az oldalon tulbaghia t is lehet rendelni, azt is nézzétek meg:-)
a megrendelés szerintem olyan április legeleje szerintem
itt egy kis segítség, mellette a fagytűrés, ahogy látjátok sok 7es zónájú ami -15 jelent, de ! már többször leírtam a gazlapon, ezeknek a növényeknek nem a hideg árt, a téli csapadékot nem tűrik, nálam is vastag lomb és rajta egy nejlon takarás van
Atya ég, én azt hittem egy fajta lila és egy fajta fehér van. Bár ez a kettő viselkedne nálam tiszteségessen. De csodaszépek, meg kell hagyni. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Engem érdekel a rendelés... Nem tudom hogy van e a kínálatban olyan agapanthus ami viszonylag hidegtűrő és hazánkban is át tudnám teleltetni lombtakarással?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban