Ej-ej, Balázs, a mult héten szabadulam meg az összes kohlériámtól. Megint miről maradtam le. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Csatlakozott: Sep 10, 2014 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest XX.
Elküldve: 2014.10.01, 21:36 Hozzászólás témája: Japán nőszirom - Iris Japonica
Gazdát keresek Japán nőszirmaimnak (Iris Japonica). Félárnyékot szeret, télire alaposan be kell takarni, különben lefagy örökzöld lombja, és elmarad a virágzása. Szapora, föld alatt tarackolva erősen nyomul. Gyönyörű, dús növény, levelei nem húzódnak vissza. Sok bimbót hoz egy száron, minden virága egy napig nyílik. A csigák sajnos nagyon szeretik. Cserépben is tartható, csak gyakran át kell ültetni.
Rengeteg van belőle, örülnék, ha mindnek gazdája akadna. Ajándékba adom, de postázni nem tudom. A XX. kerületben vannak a növények.
Régebben volt a szomszéd kertjében egy futó tök, az indái 10 métert is futottak, mondanom sem kell, nagyon sok termést hozott. Sokat adott belőle nekünk is a szomszéd, mert nem tudott már vele mit kezdeni. Sajnos ez már régi történet, ő sem ültet már ilyet , és én hiába próbálkozom a magboltokban kapható fajtákkal, nem mennek semmire.
Ha esetleg van valaki kertjében futó tök, hasonlóan erős növekedésű, igénytelen fajta, kérem tegyen félre nekem néhány magot.
Köszönöm előre is!
Tibi
_________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban