15 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 4 / 18286
Összes látogató: 10
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Én így tartom (gyakorlati tanácsok növények tartásáról)
Karácsonyi-, húsvéti- és levélkaktuszok (11)
Vendégeink a kertben(17)
Virágaink, növényeink teleltetése (4)
Orchideák otthonunkban (111)
Hagymások, gumósok, rizómások (34)
Segítség csak kertészeti témákban(17)
NÖDIK magminták - Mit tudunk a tájfajtákról?
Milyen növény ez?? (37)

- Tábortűz témák:
Valaki segítsen (22)
Kávéház (40)
Miért mérgelődök?.....mi bosszant? (24)
IDŐJÁRÁS (62)
Találd ki (29)
GAZLAP szakácskönyv (72)
Ki milyen zenét hallgat Gazlapozás közben(10)
JÓ TUDNI....érdekességek...ismeretterjesztő írások (6)
A Tudat keresése (3)
Kutyák, cicák és egyéb házi kedvenceink (50)
Vicces történetek,...képek(17)
ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS (5)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
6:07:am kutyus :
Jó reggelt!
3:02:pm Bojtárgazdi :
Mindenkinek szép hetet kívánok!
6:31:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:48:am kutyus :
Jó reggelt, szép vasárnapot!.....remél em, ma nem lesu olyan pocsék, nyálkás az idő
5:53:pm Bojtárgazdi :
Én meg mosok és mosok...
6:04:am kutyus :
Kocsonyát főztem, kenyeret sütöttem......ezért aztán nem értem rá itt GAZolni
6:03:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét
7:44:pm bau :
Hol vagytok? Mindenkit elvitt a KRAMPUSZ?
5:30:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
11:09:am bau :
Köszönjük!
7:56:am sede :
Sziasztok, cseréltem.
5:26:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
4:25:pm bau :
Kedves Sede!Kérjük a téli fejlécet! Boldog karácsonyt Nektek.
12:39:pm Bojtárgazdi :
Köszönöm! Sikerült!
5:56:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!....bOSZI ZÁS MEGY!!!
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Gazlap szakácskönyv (51)
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Gazlap szakácskönyv (51)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
 
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 38782
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2014.08.04, 04:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Betelt a sok finomsággal.....zárom


itt az új topic

http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4283
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38552
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.08.03, 12:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A tegnapi Tihi leves mellé tarhonya és pörkölt készült uborka salátával.
Ma a "kisfiam" Laughing volt az ebédvendégem... Very Happy

A maradékot elcsomagoltuk,jó lesz vacsorára a kis menyemnek,ha megjön a munkából!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38552
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.08.02, 17:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi Puszi
Ezt ki fogom próbálni,-van is itthon padlizsánom
ugra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2014.08.02, 17:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bau,

Kenyér, vagy tészta helyett jó vastag szelet padlizsán serpenyőben elősütve. Sütőpapiros tepsibe sorakoztatva jön rá a feltét. A többi hozzávaló is elősütve. Ha a paradicsom szeleteket pizza fűszerrel sütöd, akkor pizzás padlizsán, ha csak borsosan, akkor melegszendvics ízlés szerinti hozzávalókkal.

Ezen van sült paprika, lilahagyma, főtt tojás, szalámi, sajt szeletek és sok paradicsom.

Sütőben átforrósítani, hogy a sajt ráolvadjon.

Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38552
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.08.02, 16:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nagyon jól néznek ki ezek a kaják yes
Főleg az a padlizsános érdekel,mert az újdonság nekem... Very Happy

Én ma "Kutyus"menüt főztem... aranyoskám

Tihi levest röhög2 és kacsaszárnytövet sütve.
Kaptam libahájat is,abból töpörtyű lett.
Elkészült a kovászos uborkám is..-így mennyei ebéd volt! yes
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13333
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2014.08.01, 20:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ez is nagyon jol néz ki ez a pizza.pont nekem valo lenne Wink
A cukkini igen jol sikerült és hamar el is fogyott.
Pocok Ur nem kapott belöle Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
bagoly
Liget
Liget


Csatlakozott: Aug 29, 2005
Hozzászólások: 3297
Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág

HozzászólásElküldve: 2014.08.01, 16:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Emmylie, ez biztos nagyon finom volt.

Padlizsán alapú pizza.



Éva
_________________
Éva

Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Emmylie
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Feb 10, 2007
Hozzászólások: 13333
Tartózkodási hely: A+ H

HozzászólásElküldve: 2014.08.01, 09:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Töltött cukkini lesz az ebédünk ma. Pocok Urnak kell valamit keresnem mert nem vagyok benne biztos hogy a cukkinit meg eszi Very Happy Wink

Közben elkészült és már el is fogyott. Wink



Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 38782
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2014.08.01, 04:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tegnap mindketten mást ettünk.........
Tihi aprólék levest, utána a lánya-hozta pacalt krumplival,koviubival
Én paradicsom leves maradékot, rizst,sült csirkemell csíkokkal, koviubival


Mára Tihinek maradt még aprólék leves, utána sajtos makarónit eszik..
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
balu28
Liget
Liget


Csatlakozott: Feb 24, 2010
Hozzászólások: 3167
Tartózkodási hely: Pest megye déli része

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 20:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nekünk is kerek "halpaszírozónk" van, (déd)nagyanyai örökség, a mai műanyagok a nyomába sem érhetnek.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tercsi
Erdő
Erdő


Csatlakozott: Jun 24, 2010
Hozzászólások: 7160

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Én gyümölcscentrifugán nyersen passzírozom ki a paradicsomból a levet,forralom,és úgy teszem el.
tercsi
_________________
http://indafoto.hu/terneicsilla
A tudás: védőoltás. A gyűlölet és a közöny: betegség. A szeretet és az empátia: egészség. Mindannyian választunk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
pili
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Jul 27, 2006
Hozzászólások: 14010
Tartózkodási hely: Csömör (Pest megye)

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 17:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

bau írta:
Úgy látszik,mostanában csak én főzök... Very Happy


Bau - mi is főzünk, Wink csak én mindig a paleósba teszem a leírásokat.

Köszi a guacamolét, kipróbálom.
Wink
_________________
Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.

Pá-pá Gábor
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
bau
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Dec 12, 2004
Hozzászólások: 38552
Tartózkodási hely: TB.

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 16:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A mai ebéd kelkáposzta főzelék fasírttal.
Vacsorára lecsót szántam,de végül is színes borssal hintett grillezett husi és cékla lett!

nyali

Holnap rizses hús kovászos uborkával és borsóleves lesz.

Úgy látszik,mostanában csak én főzök... Very Happy
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
virág55
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: May 17, 2011
Hozzászólások: 965
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 10:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Capsella nekem egy nagyon régi moulin..ex márkájú tekerős kerek passzírozóm van 3 féle betéttel. Én mindig azzal passzírozom ( a legkisebb lukúval) a paradicsomot, előtte jó puhára főzöm és úgy könnyen lehet passzírozni. Az a darálós ami nyersen darálja a paradicsomot eltömíti a lukakat munka közben és nem tökéletes, a tesómnak ilyen volt.

Bau az a Quacamole nagyon guszta Laughing
_________________
Virág55
___________________________________
http://indafoto.hu/virag55


Legutóbb virág55 szerkesztette (2014.08.01, 07:20), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Capsella
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Jan 16, 2012
Hozzászólások: 1881
Tartózkodási hely: Eger

HozzászólásElküldve: 2014.07.31, 09:05    Hozzászólás témája: Gazlap szakácskönyv Hozzászólás, az előzmény idézésével

http://konyhatizezercikk.hu/product_info.php?productc_id=2029

Remélem tudtok segíteni:
paradicsompasszírozót kell vennem, de a boltban csak olyat találok, amelyik inkább halpasszírotó, az a kerek formájú. Tavaly vettem, de én azzal nem tudok paradicsomot passzarozni.
Kinéztem ezt a Gulliver típusut az interneten, de daráló a neve. Gondolom, nem csak a héjat választja külön, ha vele együtt a magot is.
Szabályozni vajon lehet-e, hogy mennyi húst hagy a héjon és magon, mert fontos a szabályozhatóság ia. Erről sem ír.
Az praktikus, hogy nagy a tartálya.

Érdekelnének a tapasztalatok, mert nem akarok újabb kütyüt tárolni feleslegesen.

A régim, ami olyan volt, mint egy húsdaráló, évekkel ezelőtt eltűnt. Azóta szűrőn passzírozok, de úgy már nehéz munka és lassú.

Nagyon-nagyon sok paradicsomot szeretnék eltenni.

Köszönöm a segítségeteket.
Azért ide írtam, mert ennek a topiknak nagy az olvasottsága és főleg a háziasszonyok látogatják.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Következő
1 / 40 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.097 másodperc