Csatlakozott: Jul 22, 2007 Hozzászólások: 1389 Tartózkodási hely: Tolna megye
Elküldve: 2014.01.14, 08:15 Hozzászólás témája:
kizzo írta:
Hogy megy itt a rendelések fizetése?
Jani összegyűjti a rendeléseket, összesíti azokat, és megkapom tőle az összrendelést, továbbá az egyes rendelők által fizetendő összegeket euróban, illetve fontban megadva. én megpróbálok egy várható árfolyamot belőni, azon átszámolom a fizetendő összegeket, hozzáadom a külföldi szállítási díj egy főre jutó összegét, és ezt mindenkinek megküldöm e-mailben, az utaláshoz szükséges névvel és számlaszámmal együtt. Ez alapján tudtok nekem utalni, természetesen forintban. (A külföldi postát is csak tippelni tudom majd, mert fogalmam sincs, hogy melyik súlykategóriába esik majd a csomagunk.)
Az utalások beérkezése után leadom a rendeléseket, kifizetem a számlát, ami a magok ellenértékéből és a külföldi szállítási díjból áll össze. A kifizetés vagy kártyával, vagy paypallal fog történni, attól függően, hogy az adott cégnél mire van lehetőség, és melyik lesz a kedvezőbb számunkra. Ha csak paypallal tudok fizetni, már most jelzem, hogy ők magasabb árfolyamon váltanak, mint amit a bankok eladási árfolyamánál láttok, viszont nem kapcsolódik hozzá egyéb plusz költség. Természetesen a kifizetések bizonylatát mindenkinek meg fogom küldeni e-mailben, hogy lássátok, valóban úgy és annyit fizettem, amennyit az elszámolásban feltüntetek.
Mivel az árfolyamot előre csak megbecsülni tudom, így majd inkább egy kicsit magasabb árfolyamot lövök be, nehogy az legyen, hogy pár tíz/ száz forintok miatt kelljen újrautalni a különbözetet.
A magok Janihoz érkeznek meg, ő intézi a magyar postázást, a hazai postázás díját neki utólag fizetitek ki.
Erről még nem egyeztettünk Janival, de én úgy gondolom, hogy az lenne a legcélszerűbb, ha az árfolyam-különbözetből adódóan nálam maradt összegeket én egyben átutalnám neki, részletes kimutatással, hogy kinek mennyi jár vissza, és ő ezt leszámolná a hazai postázás díjából.
Természetesen mindenki részletes elszámolást fog kapni tőlem a be- és kifizetett összegekről.
(Mivel itt pénzről van szó, aki úgy gondolja, utánanézhet a korábbi rendelős topikokban, érdeklődhet az általam szervezett rendelésekben résztvevő gazosoktól, hogy rendben voltak-e a pénzügyek. Hoya és mesevirág / egyéb csuporkás rendeléseket szerveztem tavaly és tavalyelőtt.)
Elküldve: 2014.01.13, 11:04 Hozzászólás témája:
Jani, szerintem nem kellene túl sokáig húzni az időt, egy kicsit úgyis késésben vagyunk, láttam már vannak kifogyott, vagy kifogyóban lévő magok.
Mit szólnál ahhoz, ha a héten lehetne leadni a rendeléseket, a jövő héten pedig intéznénk az utalásokat, és a rendelések megküldését a cégeknek? Vagy ez így túl gyors?
Persze másnak a véleményét is szívesen veszem, csak azért címeztem Janinak a kérdést, mert neki van vele munkája. _________________ csonttollu
Elküldve: 2014.01.12, 18:53 Hozzászólás témája:
Jani azt írta a múltkor, hogy készít táblázatot. Határidő mindenképp kell szerintem, de a meghatározását meghagynám Janinak, én majd alkalmazkodom hozzá, neki lesz több munkája a rendeléssel. _________________ csonttollu
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban