Ó ebből a fajtából van vagy 8 példányom , kiültetéskor sajnáltam eldobni a lemetszett, télen felkopaszodott ágakat, cserépbe raktam és mind meggyökeresedett. Ennek ellenére féltem ezt, mert ez volt az első tő golgim, innen indult el az őrület! _________________ Gyopárka
Csatlakozott: Jun 20, 2010 Hozzászólások: 1610 Tartózkodási hely: Kunszentmárton
Elküldve: 2013.09.06, 16:06 Hozzászólás témája:
Szívesen!
Magadnak azért a biztonság kedvéért gyökereztess ágat,én is ezt teszem a kiültetett golgotákkal. A kint való teleltetésük kicsit mindig lutri.
Csatlakozott: Jun 20, 2010 Hozzászólások: 1610 Tartózkodási hely: Kunszentmárton
Elküldve: 2013.09.06, 12:11 Hozzászólás témája:
Én úgy szoktam,hogy kb 1 méteres szárakat hagyok meg,a többit levágom(ha ezek a szárak áttelelnek,akkor gyorsabban megindul a növény,ha nem,akkor meg kevesebbet kell levágni belőle). Ezeket a szárakat körbetekerem a tő körül,erre földet pakolok,hogy ellepje a szárakat,majd lombot,avart rá,és leborítom egy nagy cseréppel,de vödör is jó. A sok hó még jól is jön,mert szigetel,így nem engedi,hogy a hó alatt lévő növény hidegebbnek legyen kitéve.
Harcsa! Köszi!
Ha kint hagyom akkor vágjam is vissza még ősszel vagy csak tekergessem össze és úgy takarjam le?
Egy kicsit azért is vagyok gondban,. mert, ha sok hó van, akkor itt a két épület között elég jól megáll. Az nem ártana neki? _________________ Gyopárka
Lenne egy kérdésem!
A legidősebb Caeruleamat idén először kiültetem, nagyon szépen megerősödött, elég védett helyen van.
Szerintetek merjem kint hagyni télire vagy sem?
Mutatok egy képet a helyéről (itt még béna futtatója van, azt cseréltem.)0
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban