Szerintem perlitet ,vagy tőzeget vékonyan szórhatsz rájuk . Nem száradnak ,tart nekik egy kis nedvességet ,és nőnek tovább ,mert laza a talaj. Könnyen eresztenek gyökeret is benn.
Csatlakozott: Jan 21, 2008 Hozzászólások: 9474 Tartózkodási hely: Bp.Pestszentimre
Elküldve: 2018.01.03, 20:21 Hozzászólás témája: ....Én is
Elvetettem,ill.a földre szórtam a vérvirágom magjait. Csodaszép farkincái nőttek,de nem tudom hogyan tovább. 5-6 mm-es farkincával betakarjam őket,vagy hagyjam tobábbra is így? Gyökeret nem eresztettek,mert locsoláskor még felúsznak.
Lécci írjátok meg mit tegyek,szeretném ha megmaradnának.
Én megvártam míg egy kinyílik és vissza kivittem,mert kb.2 m-es és potyogtat piszkosul. Ezt amit bevittem nem tudtam milyen,bent derült ki,hogy a tőled kapott duplavirágú sárga.
Mivel nem virágoztak a nyáron,bajban voltam a színekkel.
Sajnos csak visszametszve tudom teleltetni őket,a levágott ágakból gyerekek lesznek. Az elmult évben valamiért azok sem maradtak meg,így még nem jártam. Remélem most megemberelik magukat.
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3940 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2017.11.04, 09:11 Hozzászólás témája:
Szécsike az én sárga daturám is - most hogy bekerült a teleltetőbe - tele van bimbóval. Azért remélem ki fognak nyílni és lesz jó illat _________________ Rózsa
Csatlakozott: Jan 22, 2011 Hozzászólások: 3755 Tartózkodási hely: Kaposvár
Elküldve: 2017.10.28, 18:45 Hozzászólás témája:
Igen,sokan telelnek ugyanitt. Plumbago,kékpille,golgota,pozsgások,kaktuszok,muskátlik,leander,encián. Ezeken felül az összes télre visszahúzódó hagymás: cala,piros vérvirág,zefír,jakabliliom,nerine.Most kapásból ennyi jutott eszembe
Ja és van néhány rovaremésztőm,ők is szeretnek itt. _________________ "Életünkben leginkább arra van szükség,hogy legyen valaki,aki rábír,hogy megtegyük,amire képesek vagyunk"
Elküldve: 2017.10.27, 18:52 Hozzászólás témája:
Teleltek már pincehidegben is,de általában műhelylakók télen,ott meg 4-5 foknál nincs melegebb,sőt néha alig van fagypont felett. _________________ "Életünkben leginkább arra van szükség,hogy legyen valaki,aki rábír,hogy megtegyük,amire képesek vagyunk"
Elküldve: 2017.10.23, 15:55 Hozzászólás témája:
Lizzy írta:
gika mi a titka, hogy ilyen gyönyörűek a szerelemvirágaid?! Én pár éve próbálkoztam vele, de csak "sás" volt, nem virágzott. Emiatt el is ajándékoztam. Hááátha mégis rá tudnék jönni, hogy lehetett a hiba, és jövőre megint megpróbálnám... Olyan gyönyörű.
A teleltetésen múlik,így tapasztalom. Sötét,hideg helyen telelnek nálam,csepp víz nélkül. Tavasszal a legkorábban mennek kifelé,ősszel a legutolsók befelé. Kicsi dér nem árt nekik. Nyáron sok víz,napfény,néha táp. Átültetés csak ha már törik a cserép. Akkor szeret virágozni,ha már alig fér. _________________ "Életünkben leginkább arra van szükség,hogy legyen valaki,aki rábír,hogy megtegyük,amire képesek vagyunk"
Csatlakozott: May 29, 2006 Hozzászólások: 2866 Tartózkodási hely: Szolnok
Elküldve: 2017.09.22, 18:05 Hozzászólás témája:
Köszi.
Én is megnyírom, mert ide-oda volt kötözgetve, de bent ilyen elhelyezésre nincs kapacitásom. Aztán meg a gallyakat lehet gyökereztetni. _________________ "A gaz olyan virág, amit nem szeretnek."
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban