Sziasztok, itt vagyok én is, csak vizsgázok ,meg szakdoliztam nagy hajtásban, pénzt kerestem, stb... )..
Mamaya én pont ma válsztom le a kotlóst a kicsikről. A kotlós folyamatosan kirepked az ólból, és a kicsik sem hívogatják már vissza. Elég meleg van, hogy ne kelljen nekik az anyjuk esténként. Jól összebújnak, aztán elég az. Horvathgne... hogy nőnek-e?? Mint a gomba ! Teljesen kitollasodtak ).. Igaz, szanálódtak az elmúlt pár hétben. De a megmaradtak gyönyörűek, nagyon életrevalók. Volt két 'tápos'... hát föld alatt végezék szegények. Meg egyet összenyomott a tyúk :'(.
Nekem is van két kotlósjelölt most, akik csak kotyognak jobbra balra az udvarban, de elülni nem nagyon akarnak. Nálunk van egy kinti mellékhelyiség, ami régóta nincs használatban, és ha nincs máshol hely, oda is szoktam tyúkot ültetni. Kicsi hely, zárható az ajtaja. Ma csináltam fészket, rakok bele pár áltojást, aztán éjszakára ráhelyezek egy kotyogós tyúkot... hátha megtetszik neki. Holnap reggel óvatosan ránézek és ha ül, akkor SIKER! Ha nem ül... akkor fölösleges elzárva tartani tovább. Sajnos a selyemtyúkjaim közül kettő maradt meg. Egyet a macska rendezett le... majd hármat valószínűleg girind. Meg egy kakast is. Ezek a kisállatok olyan ártatlanok, mint egy repülni tanuló vadgerle. Könnyű prédák. A tyúkok nyomtalanul tűntek el... a kakasnak hiányzott a feje meg a nyaka.
Zsusa, igen... a másét nem szeretik. De általában túl szokták élni nálam. Este kell berakni alá a jövevényeket, hogy reggel együtt jöjjenek ki alóla. És még van hogy ilyenkor is észreveszi a turpiszságot .
Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy ha nem dobom le időnként a kotlóst, akkor rápiszkít a tojásokra... éshát... egy kotlóskaka az nem valami gusztusos dolog... aki látott ilyet az tudja ). utána takarítani az embriós tojásokat, nem egy jó feladat. Nameg ha nem veszi észre az ember időben, akkor rászárad :/.
horvathgne,
Igen immár két hetesek és szépen fejlődnek, most nem jó az aksi a gépemben de ha rendbe szedem csinálok és teszek fel képet róluk
A tyúkoknál sajna van ilyen hogy csak talpon kotyog nekem is volt egy az idén és az nem is esett fészeknek.
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2013.04.27, 21:02 Hozzászólás témája:
Boy, Bonnie nőnek az apróságok?
Nekem egy tyúkocskám már több mint egy hete felberzelt tollal szaladgál, de nem akar ülni. Mit csináljak vele? Úgy szeretnék én is ilyen kicsi, pici pipiket _________________ Rózsa
Csatlakozott: May 23, 2007 Hozzászólások: 718 Tartózkodási hely: Nyergesújfalu(Komárom-Esztergom megye)
Elküldve: 2013.04.22, 18:50 Hozzászólás témája:
A kutyás ciciásba beírtam Alex "ténykedését" a csibékkel...érdemes elolvasni, ha nevetni szeretne valaki... _________________ http://pipi-ter.blogspot.hu/
Csatlakozott: May 23, 2007 Hozzászólások: 718 Tartózkodási hely: Nyergesújfalu(Komárom-Esztergom megye)
Elküldve: 2013.04.19, 07:11 Hozzászólás témája:
Megbolondult a keltetőm....nem tudom lejjebb venni a hőfokot, visszaáll az indításkor beállított hőfokra
Abban bízom, hogy a kotlóst sem "állítják" kisebb hőfokra, mégis kikelnek a pipik.. azért nem vagyok túl nyugodt. _________________ http://pipi-ter.blogspot.hu/
Jaj,de jó ez a sok fotó! Öröm látni ezt a sok apróságot.Ügyesek vagytok nagyon!
_________________ "Az ember semmi más, mint amivé önmagát teszi."
Jean-Paul Sartre
Bonnie, kincset ér a kotlósod . Enyém tavaly 10-et vert agyon egy másik kelésből egy óra alatt.
Más: ha a leborított kotyost nem veszed le minden nap a fészekről enni-inni dolgát végezni, előfordulhat, hogy a tojást megeszi. Főleg, ha hajlama is van rá.
(Egy kopasznyakúval jártam így. Jó tojó, de kotló az nem lesz belőle ismét.) _________________ A növények nem hazudnak, csak néha nem értjük, mit is mondanak.
Elküldve: 2013.04.15, 19:00 Hozzászólás témája:
Bonnie mennyi idősek pontosan, mikor kiengeded őket ? Mennyi időre ?
És ? fok volt ? Enyémek még zárt helyen vannak és fűtök nekik....12 naposak. _________________ http://pipi-ter.blogspot.hu/
Mi napos vagy előnevelt csirkéket szoktunk venni. Még így is megéri. Sajnos nálunk a keltetés nem jön össze soha.
Párszor már próbálkoztunk. Tyúkunk úgy rendje-módja szerint önszántából ráül a tojásokra és kotlik rajta (minden esetben leborítjuk), de mire kikelnének a csibék egy tojás sincs alatta.
Pedig nem terméketlenek, látom a feltörésnél. _________________ Kata
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban