Csatlakozott: May 12, 2010 Hozzászólások: 4642 Tartózkodási hely: Nógrád megye
Elküldve: 2012.09.27, 05:44 Hozzászólás témája:
Most kiviszem a kicsiket. Valahol olvastam, hogy az atkák nem bírják a fokhagymát. Csináltam lötyit.
4-5 nagy gerezd fokhagyma szétzúzva, 1 marék kamilla forrázva és 1 kávéskanál fahéj, ezt összekevertem vízzel, kb. fél liter vagy kicsit több, egy 7 dl-es üvegbe, majd érleltem a hűtőben. Most kipróbálom, hogy hat e. Ártani tuti nem árt és tápanyag is van benne, ezzel permetezek. Olyan erős szaga van, hogy a gyomrom forog tőle töményen, pedig imádom a fokhagymát enni is. _________________ https://picasaweb.google.com/106725486849727086953
Csatlakozott: Jan 29, 2009 Hozzászólások: 1540 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.09.27, 05:40 Hozzászólás témája:
( az én kisbabám is atkás!
sűrgősen kell permeteznem. de mire észrevettem már a fikuszok és leánder meg minden az erkélen _________________ egy macska aki szereti a halat
http://konczzsuzsi.blogspot.com/
Elküldve: 2012.09.27, 05:02 Hozzászólás témája:
Erre az atka ügyre én is végignéztem az Adeniumokat. A 3 nagyon nincs.
Viszont a kicsiken felfedeztem pár darab takácsatkát. Szívásnyomok még nincsenek. Ma permetezek, jó idő van, kiviszem őket és jó időt mondanak még, így maradnak kinn. _________________ https://picasaweb.google.com/106725486849727086953
Csatlakozott: Jul 22, 2007 Hozzászólások: 1389 Tartózkodási hely: Tolna megye
Elküldve: 2012.09.25, 10:12 Hozzászólás témája:
Sziasztok! Ha javasolhatom, atka ellen a Sanm*te (vagy Vert*mec) mellé tegyetek N*ssorunt (*=i) is, akkor tuti lesz a hatás. (Csak a Nisso azért nem elég, mert a mozgó, kifejlett alakokat nem pusztítja.) Én szoktam egy másodszori permetezést (illetve akkor már csak belocsolást) is végezni, az első permetezés után 7-10 nappal, akkor már csak a N*ssorunnal. _________________ csonttollu
Csatlakozott: Jun 06, 2012 Hozzászólások: 456 Tartózkodási hely: Budapest/Csepel
Elküldve: 2012.09.25, 08:58 Hozzászólás témája:
trewa
Bocs, hogy nem válaszoltam a leveledre az atkás ügyben. Akkor megnéztem az enyémeket. Még nem voltak. De sajna, mióta behoztam a szobába őket, találtam rajtuk én is.
Én már használtam vertimecet, de nekem nem jött be. Vagyis mikor már azt hittem, hogy eltűntek (pár hét atka nélkül), egyszer csak újra láttam egy kettőt. Most jön el az az idő, hogy egyenként fogom lemosogatni jó alaposan vízzel. Bocs ha kellemetlenséget okoztam, nem állt szándékomban. Akkor tuti nem volt rajtuk egy sem. Szóltam volna, illetve atkátlanítottam volna
Most én is Sanmite-t fogok venni amit Timi mondott. A csótányokat előbb ki lehet irtani mint ezeket az atkákat. Miután kikelnek, szinte átlátszóak, és alig lehet őket észrevenni. Lehet egyszerre beöntözni és spriccelni a szert? Úgy kell beöntözni, mintha locsolnék?
Kint az erkélyen a leander hajtásokon is van már pár levélke, de ott nem találtam. Talán már hideg van nekik éjszaka. De az adeniumokat nem merem kivinni, mert még megfagynak nekem.
Elküldve: 2012.09.24, 21:23 Hozzászólás témája:
trewa!
Nézd át azokat a növényeket is, amik a közelében voltak. Én a tél kellős közepén kihurcoltam őket kintre és permeteztem kétszer. Pont nem voltak mínuszok, elég jó volt akkor az idő. Az atkák nemcsak az Adeniumokon voltak, hanem a Hoyakon, Plumérián és kálán. A permetezésés ki-behurcolás, alkalmanként fél napba tellett. De a lényeg, hogy eltűntek.
A Vertimecet is nagyon dícsérik, én még nem használtam, de van itthon. (könyv kell hozzá ) _________________ https://picasaweb.google.com/106725486849727086953
Elküldve: 2012.09.24, 19:56 Hozzászólás témája:
Ez takácsatka. Télenn volt hozzá szerencsém nekem is.
Jól láthatóak a szívásnyomok a levélen. Én Sanmite-vel kiirtottam, kétszer permeteztem, többször nem is szabad, mert hozzászoknak.
Próbáld meg először vízzel és zsebkendővel letörölgetni. A petéket a levelek közelében is lerakhatták, valószínű az nem teljesen jön le.
A Sanmite minden állapotukra ha az atkáknak _________________ https://picasaweb.google.com/106725486849727086953
Csatlakozott: Feb 15, 2008 Hozzászólások: 3419 Tartózkodási hely: Budapest. Óbuda
Elküldve: 2012.09.24, 19:50 Hozzászólás témája:
Kézzel letörölhetőek? Kicsit úgy is néz ki, mintha szívogatná valami a leveleket. Azt hiszem egy fajta levéltetű lesz.
Volt nálam is a nagy meleg után. Én a bio trugyival locsoltam, és permeteztem, és naponta letöröltem a leveleket, a fonákát is. Mára nincs sehol egy sem, és így nem permeteztem vegyszerrel. Ja és bár eléggé szkeptikus voltam, de kávézaccot is kaptak. Valamelyik használt. _________________ Tudatlanságunk beismerése bölcsességre vall.
Ashley Montagu
Csatlakozott: Mar 25, 2007 Hozzászólások: 1734 Tartózkodási hely: Ajka
Elküldve: 2012.09.24, 13:17 Hozzászólás témája: mi a neve a bajnak????
szió!
ilyen bigyó van az adenium leveleken:
meg tudná mondani vki,h mi ez és mivel védekezzem ellene?lehetőleg konkrét vegyszer nevet kérnék és ha létezik akkor olyat amivel be lehet öntözni mert a lakásban nem szívesen permeteznék a gyerek mellett.
előre is köszi! _________________ Ha a papok hisznek istenben minek a templomokra villámhárító?
Csatlakozott: Feb 15, 2008 Hozzászólások: 3419 Tartózkodási hely: Budapest. Óbuda
Elküldve: 2012.09.21, 07:39 Hozzászólás témája:
Tegnap este behoztam az adeniumokat. És milyen jó volt, reggelre 3 fokra hűlt a levegő! Aztán majd megint ki lehet tenni, mert újra melegeket jósolnak. Katasztrófa ez a beviszem-kiviszem játék! _________________ Tudatlanságunk beismerése bölcsességre vall.
Ashley Montagu
trewa: már többször beszéltünk itt erről,,,,hogy a dugvány is úgy működik, mint a magoról nevelt. Lehet nem olvastad Hiszen a megvastagodott gyökerek adják nekünk felemeléssel a szép formákat. Teljesen mindegy, hogy magról nevelt, vagy dugvány a növény, mindegyik egyformán működik.
Nálam az alapok is neveltek oldalágat, de egy sem virágzott még onnét. Amit nyakaztam és alap maradt, mind egyszerű növény, se egy csík, se egy kocka, de még csak nem is narancssárga
Én is most játszok a gyökerekkel a napokba,,,, egyik másik, megverte méretbe a kintről érkezett mérteit
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban