Köszönöm a válaszát! A virág sajnos a hétvégén elvesztette az összes levelét. Nem tudom, hogy menthető-e, de visszavágtam tövig. Hátha újra kihajt. Pöttyösödést nem észleltem. Bár a levelek szürkülnek, de inkább úgy néznek ki, mintha öngyújtóval elégették volna őket.
Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.07.21, 10:33 Hozzászólás témája:
Kedves KGR!
Erről a növényről kevés ismertem van, hiszen elsősorban üvegházi dísznövényként kezelik, de lakásban is tartható, de akkor nagy oda figyelést igényel.
Amit tudok a növényről: Sok fényt igényel, de ügyelni kell arra, hogy a tűző nap ne érje. 18-27 C-os hőmérsékletű helységben ajánlatos tartani, viszonylag magas páratartalmon mellett, így érzi jól magát. (Nem mindig sikerül ezt a feltételt biztosítani!) A leveleket naponta nedvesíteni szükséges, és a talaj nedvesen kell tartani, hiszen ez a növény, eredeti helye páradús meleg hely.
A levél csúcs száradása és levélhullás, arra utal, hogy nem növény számára valamilyen nem kedvező tartási körülmény érhette.
Kérdésem az lenne, mert a képről nem tudom jól kivenni, hogy a levél száradási felületen, észlelhető e, valamilyen fekete, vagy más színű pettyes foltokat, vagy szürke színű bevonatot? _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Az okos tanács nem gomba, hogy ott is teremjen, ahol nem vetették. (Jókai)
Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.07.21, 10:10 Hozzászólás témája:
Kedves ERIK17!
Az elszáradás oka, élettani jelenség. Vagyis a növény, levelén keresztül állati fehérjéhez jut és azt megemészti, a rovar fogó levél, ezzel be fejezi a rendeltetését (rovar befogás + megemésztése).
Az is lehet – nem írt róla-- , ha az elszáradó levélen, szürkés színű gyepbevonat észlelhető, akkor szürkepenész nevű betegség támadta meg és tette tönkre. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
A segítségét szeretném kérni. Van egy gyönyörű medinillám. A házban, fényes, de mégsem közvetlen napfénynek kitett helyen tárolom. 1 évig nagyon szép volt. Új virágokat hozott, stb.
Kb 2 hete viszont elkezdett foltosodni a levele, majd ezeket a leveleket elhullajtotta. Kérem segítségét, hogy mit tudnék tenni annak érdekében, hogy megmentsem a virágot.
Először is köszönöm szépen korábbi válaszát. Azóta sajnos megint gondom akadt egyik növényemmel. Flamingóvirágom néhány virága (alapvetően zöld színű virág szélén kis pirosas árnyalattal) elsárgult egyik napról a másikra. Levelei közül pedig kettő vett fel ilyen sárgás-barnásfekete színt, ezeket már eltávolítottam. Nem tudom, mi lehet a gond, folyamatosan párásítok, bár az öntözést csapvízzel oldottam meg eddig.. A növény szűrt fényt kap. Sajnos nem találtam meg, hol csatolhatnék itt képet.
A növény minden részét érje a permetlé, nem árt, ha meg is folyik. A levelek háti oldala is kapjon permetlevet. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Csatlakozott: May 12, 2009 Hozzászólások: 3602 Tartózkodási hely: Rákóczifalva
Elküldve: 2012.07.08, 20:55 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső! Köszönöm szépen a gyors választ! _________________ "Ha a lovad nemet mond valamire, akkor rossz kérdést tettél fel, vagy rosszul tetted fel a kérdést."(Pet Parelli) Üdv,Andi!
Csatlakozott: May 12, 2009 Hozzászólások: 3602 Tartózkodási hely: Rákóczifalva
Elküldve: 2012.07.08, 06:55 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
A segítségét szeretném kérni! Ma felszedtem pár szem krumplit a kertből, és az egyikben ezt a csúfságot találtam. Kérem, segítsen, hogy hogyan védekezhetnék ellenük!
Köszönöm! _________________ "Ha a lovad nemet mond valamire, akkor rossz kérdést tettél fel, vagy rosszul tetted fel a kérdést."(Pet Parelli) Üdv,Andi!
Szokatlanul, nem növényvédelmi témával rukkolok elő, hanem szeretném bemutatni, a természettel kapcsolatos fotóimat (az arborétumok növény világát vagy a természetben élő, vagy a kertek virágait, vagy az öreg tölgyes képeit, stb.). Mind ezen túl településekről készült képek is megtalálhatók és sok egyéb képpel együtt. Az imént említetteket, a www.kr4308.fotoalbum.hu/ web helyen megtekinthetők.
Az albumokba, folyamatosan, újak és újak kerülnek fel, a meglévők képekhez, újabb és újabb fotókkal bővül.
Az említett web helyre, érdemes időként visszatérni
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban