Csatlakozott: Jun 04, 2005 Hozzászólások: 3115 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.08.01, 03:53 Hozzászólás témája:
Kedves VIA!
Ha ennyire érdekli e téma, ajánlom, a NÖVÉNYI ÉLETTAN és NÖVÉNYVÉDELMI KÉMIA című könyveket, ezekből megtudja, hogy a növényben milyen élettani folyamat zajlik le, s miképpen bomlik le a vegyszer, a különböző időkben és hogyan. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Az okos tanács nem gomba, hogy ott is teremjen, ahol nem vetették. (Jókai)
Csatlakozott: Apr 18, 2007 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Pest megye / Galgamente
Elküldve: 2012.07.31, 19:56 Hozzászólás témája:
Bocsánat nem szedtem le meg minden, családom meg nincs és stb. de vajon arra kérdésemre ki tudna felelni, hogy a leszedett /ha leszedtem volna/ termésen miért nem bomlik le a hatóanyag? Ez nem kibúvó, engem ez egyszerűen érdekel, szeretem megérteni a dolgokat. Az hogy valaki folyamatosan azt hajtogatja, hogy nem szabad, mert nem szabad, nekem nem válasz erre a kérdésre.
Elküldve: 2012.07.30, 05:39 Hozzászólás témája:
Kedves VIA!
Amit ír, igaz, hogy a permetlé pát nap után nem ajánlatos felhasználni, részben azért, mert leülepszik, megkötődik, nem fejti ki a hatást, de benne lévő hatóanyag az megmarad, s ennek ellenére, az emberre veszélyes még.
A növényvédő szerben lévő hatóanyag nem hatásos, csak akkor, ha a mellette lévő segédanyagok, stb., elősegítik a gomba vagy rovarok elleni hatáskifejtésére. (Nem kívánok részleteiben bele menni a hatáskifejtés mechanizmusában.) Mindezek ellenére, emberre veszélyes az ott lévő hatóanyag.
Lényeg az, hogy be kell tartani az élelmezésügyi várakozási időt, ez előírás, emberek egészség megvédéséhez.
Ha nem tartja be, saját felelősége, de a családja tagjait, környezetét s ne mérgezze.
Kérem, ne keressen kibúvókat, mert igen veszélyesé válhat. Az ebből származó betegség, nem holnap fog jelentkezni, hanem jóval későbben.
Még egyszer, a növényvédő szerre vonatkozó előírásokat, úgy mint munkaegészségügy vagy a élelmezésügyi várakozási időket mindenképpen tartsa be.
E témában, tovább nem kívánok foglalkozni, magára bízom, mit tesz, ha gond lesz, akkor emlékezzen a soraimra. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
Kérlek, a Szerkeszt gomb segítségével alakítsd át a hozzászólásodat! A képed nagyon nagy. Ide csak legfeljebb 640x480 képpont méretet lehet feltenni, különben széthúzza a topikot. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Apr 18, 2007 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Pest megye / Galgamente
Elküldve: 2012.07.29, 19:54 Hozzászólás témája:
Igen, de azt még mindig nem értem, hogy a leszedett termésen miért ne/m/
bomlana le a szer.
Hiszen még magát a megmaradt permetlét sem javasolják felhasználni pár nap múltán, tehát a hatása nyilván nem örökéletű, akkor sem ha nincs a növényen, ami lebontaná.
Elküldve: 2012.07.29, 08:02 Hozzászólás témája:
Köszönöm; nem lemosásra, gondoltam, hanem hogy kivárnám a várakozási időt, csak mert a növényen maradva a szóban forgó termés már túlérik, tönkremegy.
A leszedett termésen miért nem bomlik le a szer?
és nem azért, de nem Vita;-), hanem:
Via
kr4308 írta:
Kedves VITA!
Az élelmezésügyi várakozási időt mindenképpen be kell tartani.
Nem igaz, hogy a kontaktszert le mosható a gyümölcsről, s utána lehet fogyasztani.
Elküldve: 2012.07.29, 06:34 Hozzászólás témája:
Kedves VITA!
Az élelmezésügyi várakozási időt mindenképpen be kell tartani.
A szerek lebomlási ideje leszedés idejét kell érteni, hiszen a növény életműködés során a hatóanyagot akkor bontja le. A leszedett termésnél megszakad a lebomlási folyamat, a szer a növényben, vagy annak felületén marad. Nem igaz, hogy a kontaktszert le mosható a gyümölcsről, s utána lehet fogyasztani. _________________ Kardos Rezső
szaktanácsadó
A paradicsomot meg az uborkát lepermeteztem Champion rezessel, és előtte nem vettem észre néhány már erősen érő termést rajtuk. A parinál 7, ubinál 5 nap a várakozási idő; a kérdésem : ha leszedem a termést /nagyon ráférne/ és úgy várom ki a 7 ill. 5 napot, az is jó? vagy addig leszedni sem szabad?
Köszönettel, V.
pár hete a képen látható betegség jelent meg a görögdinnyémen, ami sajnos már a termést is fenyegeti. Permeteztem Amistar-ral, Réz-oxikloriddal és Actara-val is, de nem sok haszna lett.
A leveleken pici fehér pontok jelennek meg, majd hamarosan a levél megbarnul és elszárad, ez terjed a szárra is, ami szintén elkezd barnulni és száradni.
Meg tudná mondani mi lehet a betegség?
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42502 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.07.25, 09:47 Hozzászólás témája:
Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam...........szárazság és égető nap volt idén rendesen _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42502 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.07.25, 07:19 Hozzászólás témája:
Kedves Rezső!
Van valami ötleted, mi baja lehet a Hostámnak???
az egyik bokor így néz ki
a másiknak semmi baja _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban