Csatlakozott: Jan 02, 2016 Hozzászólások: 217 Tartózkodási hely: Csongrád
Elküldve: 2019.01.17, 09:10 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Van néhány mocsári hibiszkuszom, mind magonc. 3-4 tő piros virágú már kb 4 éve vetettem egyik barátunk hibiszkuszáról szedett magból. Vannak meditterán növényeink(pálmák, leanderek, babér), ezért sok avart, falevelet behordok az utcáról a gyökerük, tövük védelmében. Tavalyelőt az avarral kerülhetett be a kertbe mocsári hibiszkusz mag is. 2018 nyaràn amikor virágzott ez a kikellt tő szép, hófehér viràgú lett teljesen, még a virág közepe is. Most ez a két viràgszínű van a kertben.
Sárga viràgszínű van-e mocsári hibiszkuszban, mintha képen láttam volna, vagy az szetkesztett kép lehet?
Na, gazosok, ugye nagyon szép! Ha tudnátok, hogy örülök! Szerintem szép színű.
Egy kedves gazos társunkkal cseréltem egy konténeres Knipholiát mocsihibi magoncokra. Szépek, egészségesek voltak. A legerősebb magoncnak ez az első virága volt. Mindegyik magoncot bekonténereztem, szépen fejlődnek és tele vannak bimbókkal. Nagy izgalommal várom, hogy melyik milyen színű lesz?
Korábban érdeklődtem tőletek, ha jól emlékszem, hogy igaz-e, hogy a mocsihibi magoncok sziromlevelei hézagosan záródnak a bibe mellett?
Nos, ez az első magoncnak a virágszirmai tökéletesen fedik egymást a bibe környékén, tehát nem propelleres. Megnyugtató, bár nekem a propis is tetszik.
Csatlakozott: Sep 01, 2008 Hozzászólások: 1832 Tartózkodási hely: Eger
Elküldve: 2018.08.01, 22:34 Hozzászólás témája:
Capsella küldi nektek sok szeretettel első magonca fényképét. Kérlek, a nagy képet töröljétek, nehezen ment a képfeltöltés.
_________________ http://csildiko61.fotoalbum.hu/
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2016.09.06, 07:53 Hozzászólás témája:
Kata szerintem majd tavasszal, ha a rügyek megjelennek rajta. Akkor szét is tudod majd venni, mert biztos több tő lesz egy csomóban.
Igaz én már ültettem át ősszel, de nagyon izgultam, hogy kihajt-e. Szerencsém volt, kihajtott. _________________ Rózsa
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Sajnos a mocsárim kinőtte azt a helyet, ahová évekkel ezelőtt ültettem. Áthelyezném egy másik helyre, de nem tudom mikor és hogyan tegyem. Egyszerűen ássam ki mint egy fácskát és ültessem máshová? _________________ Kata
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3993 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2016.09.05, 12:30 Hozzászólás témája:
Terike! Magot nem akar termelni, de majd figyelem. Sajnos a magról nevelt nem biztos, hogy olyan lesz, mint az anyanövény.
Én most próbálkoztam oldalhajtással cserépben. Élnek, csak kicsik. Kíváncsi leszek, hogy bírják a telelt. Én még cserépben nem teleltettem, nekem szabadfödben vannak.
Későn hajtanak ki, én is mindig izgulok, alig várom, hogy bújjanak kifelé. Hál'Istennek az idén mind kihajtott.
Falevelet, száraz növényt én szoktam tenni a tövükre télire. _________________ Rózsa
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban