Nekem is van négy Plumim,,totál elfeledve a szobában a régi rádión nekem nem jött be egyenlőre,,,gondolom, ha virága lenne akkor már vigyorognék, mint a pék kutyája
Bp. XI. kerület.
A Fehérvári úton a Alle bevásárló mellett van egy vásárcsarnok (volt Skála csarnok), ott a földszinten árul egy hölgy minden féle virágot. Van neki sokféle trópusi és egzotikus növénye. (tavasszal sivatagi rózsát vetten nála).
2000.-Ft-ért adta, de nagyságtól függ az ár. Volt ezerét sokkal kisebb, illetve 2500-ért egy picivel nagyobb. A színe bizonytalan!!
Az enyém ekkora:
Most a képek kedvéért behoztam, de azt mondta, hogy nyugodtam kint lehet a kertbe. A naphoz fokozatosan szoktassam, de egyébként teljes napra is tehető.
Woockie: Külön köszönet az információért a tápozással kapcsolatban. Utána fogok mindenképp olvasni.
Köszi:
Judy
Amikor eloszor keresgeltem rola infot, a google a frangipani.hu-t dobta ki, ott sokmindent leirnak rola, tobbekkozott a tartasat, tapozasat stb is. Nekem egy kozel egy eves van, 40cm magas koruli. Tapasztalataim szerint szereti a napot -tuzo napra nem mertem kitenni- es a vizet sem veti meg. Orchideak kozott van, amiket minden nap spriccelgetek, igy jut neki is belole meg a parabol is. Egyelore nem panaszkodott. ) _________________ --
W.
Csatlakozott: Jun 13, 2012 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Szigethalom
Elküldve: 2012.06.21, 10:18 Hozzászólás témája:
Esetleg abban tudna valaki segíteni, hogy tápozni mivel és mennyire kell?
A virágos azt mondta, hogy most a nyáron lehet bőségesen öntözni, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a tápozást hogy a legjobb.
Előre is köszönöm:
Judy
Csatlakozott: Jun 13, 2012 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: Szigethalom
Elküldve: 2012.06.21, 10:14 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Gyönyörűek a virágaitok! Én pont a mai napon szereztem be egy növendéket ebből a csodálatos virágból. A hölgy, akitől vettem azt mondta, hogy ha majd nagyobbacska lesz (most kb. 20 cm), akkor kilehet csípni a közepét, és akkor fog oldalágat is hozni. A színét még egyenlőre nem tudom, de szerintem még néhány év biztos kell, hogy megmutassa magát. Én türelmes vagyok, remélem Ő is az lesz !!!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban