Csatlakozott: Dec 27, 2005 Hozzászólások: 5924 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.05.28, 14:11 Hozzászólás témája:
Korai Meteor
(A színek nem jók, a fotóapparátom olyan, mint a bika, begorombul, ha pirosat lát.)
Az Érdi bőtermő egy hét múlva érne - ha tavaly el nem pusztul a kéregmoly miatt. (Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült átoltani egy hajtást egy sarjra, alkalomadtán majd szerzek valami jó alanynak valót.) Az Érdi sokkal értékesebb fajta a Meteornál, sokat és nagyobbat termett. De azért koraiságban ez verhetetlen, és jó meggyíze van.
_________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Csatlakozott: Aug 25, 2009 Hozzászólások: 5813 Tartózkodási hely: Keszthely
Elküldve: 2012.05.27, 20:00 Hozzászólás témája:
Még csak fél érett, ha fekete lesz akkor finom.
Tavaly lekvár főztem belőle, ez évben kompótnak teszem el.
Még van egy másik fa is, az pedig későn érő.
Magdi47 _________________ Élj úgy, hogy senki ne vegye észre, de ha elmész onnan, akkor mindenkinek nagyon hiányozz.
Csatlakozott: Apr 10, 2011 Hozzászólások: 2983 Tartózkodási hely: Zala m.
Elküldve: 2012.05.24, 21:41 Hozzászólás témája:
Növénybarát! Mikor telepítetted a töveket? Elképzelhető, hogy az első virágai így járnak. A csüngő fajtákra pl azt írják, az első virágaikat le kell csípni, hogy az indásodás beinduljon.
Viszont ha dísz-szamócád van, akkor előfordulhat az is, hogy inkább a virágzás az elsődleges, mint a termés, és meddő virágokat nevel.
Csatlakozott: Aug 09, 2005 Hozzászólások: 9697 Tartózkodási hely: Savaria
Elküldve: 2012.05.24, 20:39 Hozzászólás témája:
Egyik nap néztem Etimamai képét, mondom magamban, hogy jóval előbbre van az epre. Viszont ma nálunk is hasonló szüret volt! Nem nagyok, de szépek és finomak voltak, 3 éves ültetés utolsó éve. Indákról majd megy tovább máshol. _________________
Csatlakozott: Feb 08, 2009 Hozzászólások: 548 Tartózkodási hely: Vác
Elküldve: 2012.05.22, 20:16 Hozzászólás témája:
Köszönöm mindenkinek az értékes tanácsokat azzal kapcsolatban, vajon miért nem termékenyülnek meg a szamócám virágai (a virágokat ontja, de mind csak leszáradnak üresen). Lehetséges, hogy nagyon túlszaporodtak a tövek, nagy volt a zsúfoltság. Hallottam valahol, hogy az eperágyásokat pár évente újra kell telepíteni. Szétszedtem tehát egyenként sarjakra és külön-külön elültetgettem. Most várom a csodát, majd beszámolok, hogy sikerült. Azt még nem említettem, hogy ez az a Sieberz-es dísz-szamóca, piros virágú, ami folytontermő.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban