Csatlakozott: May 16, 2012 Hozzászólások: 322 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.09.26, 06:35 Hozzászólás témája:
Nagyika, Etimami, köszönöm szépen a válaszokat. Le fogom vagdosni ezeket a rusnya hajtásokat. Próbáltam én a gyökerét keresni, de a klemi ágából nő.
A virág egyébként úgy került hozzám, hogy anyósom kapott egy tövet olyan 30-35 éve, és ő szaporított nekem belőle, bujtással. Már az enyém is több, mint 10 éves, most először produkált ilyen - ezek szerint - vadhajtást. Akkor ez olyan, mint a rózsa vagy a szőlő mellett kinövő vadhajtás, még épp időben lesz levagdosni, mert magok vannak rajta, de még teljesen zöldek.
Köszönöm szépen!
Magdi
Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 2915 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2012.09.26, 04:55 Hozzászólás témája:
Magdi1959,vad klematisz.
Valószínű, hogy oltott a töved, ez meg az alany.
Olyan mint a rózsánál, ott is elő bukkan az oltás alatt a vadhajtás.
Sürgősen távolíts el, mielőtt elszórja a magját.
Valószínű. hogy jövőre is kihajt, azonnal vágd le, ha megjelenik. _________________ Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Csatlakozott: May 13, 2008 Hozzászólások: 2531 Tartózkodási hely: Fuksziatanya:-)
Elküldve: 2012.09.25, 21:20 Hozzászólás témája:
Juhi!
Nekem van. Erőszakosabb, mint a trombitafolyondár, a legkissebb résen is képes bekúszni.Nálunk a garázs tetején van már, bement a cserepek alá is, a téglák közé is, mindenhova. Mindenhonnan felbukkan, az eredeti ültetőhelyétől még 10 m is!
Mindkettőt odaadom, aki vállalja kiásását, elszállítását.
Magdi1959!
Egy élősködő gyomnövény van a Klematiszodban szerintem. Keresd meg a gyökerét ki vele. Megfolytja a dísznövényt. Ha elszórja a magját...
Horvathgne!
Jajj hát úgy örültem, hogy virágot is látok, egy makrós kép. Nem szoktam méricskézni, sacc/kb 3x6 cm.Majd a köv. virágot megmérem! _________________ Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje ne keljen szégyenkezned!
Legutóbb nagyika48 szerkesztette (2012.09.25, 21:38), összesen 2 alkalommal
Csatlakozott: May 16, 2012 Hozzászólások: 322 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2012.09.25, 20:21 Hozzászólás témája: mi lehet?
Sziasztok!
A sokéves klemátiszomból kinőtt valami, nem láttam még ilyet.
Először azt gondoltam, valami fű nőtt bele. Aztán, hogy valami ismeretlen növény átmászott a szomszédból. De úgy látom, hogy az én növényemből hajtott ki. Az alsó képen van az eredeti virág, a felsőn az ismeretlen valami.
Mi lehet ez?
Magdi
Lehetek szemtelen?
A kúszónövényekről ha metszitek őket és amit könnyebb gyökereztetni, mint pl mint írtátok ezt a holdvirágot is.
Kérhetek hajtást?
És egy kérdés.
Klematiszt magról nevelt már valaki?
Mennyire nehéz? Hogy csinálja?
Ágakat próbáltam tavasszal leszúrni de nem jött össze.
Van egy szép nagy fehérem ami valamiért elvirágzás után tönkrement tavasszal.
Egy ága túlélte, és arról szeretnék menteni ha lehet.
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 2480 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2012.09.24, 22:39 Hozzászólás témája:
Köszi Nagyika a holvirággal kapcsolatos infót, remélem áttelel nálam is. Mekkora ez a lila virág élőben? A kép alapján hatalmasnak tűnik! _________________ Rózsa
http://picasaweb.google.hu/107715368009405352335
Csatlakozott: May 13, 2008 Hozzászólások: 2531 Tartózkodási hely: Fuksziatanya:-)
Elküldve: 2012.09.24, 19:44 Hozzászólás témája:
A holdvirágot teleltetés előtt be lehet cserepezni, visszavágni akár 30-40 cm-re, télen is öntözni kel, 10-15 fok körül teleljen.
A Serlegloncot idén febr. vetettem magról, így sem kapkodta el. Alig van egy-egy virág rajta, déli-északi fekvésben is vannak.
Nem kell bajlódni a nagy tő teleltetésével, dugványról is jól szaporítható 1-2 nódusszal. Nálam evvel a módszerrel sem volt nagyobb sikerélmény virágügyileg. Ződnek kitünő jól takar a szomszéd szeme elől
_________________ Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje ne keljen szégyenkezned!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban