Csatlakozott: Apr 10, 2011 Hozzászólások: 2983 Tartózkodási hely: Zala m.
Elküldve: 2012.02.24, 18:35 Hozzászólás témája:
A beporzás nekem eszembe sem jutott. Volt tavaly kannába több paradicsomom is, de 2x is öntözni kellett. Igaz, folyamatosan érte a nap. Talán erkélyen, teraszon, ahol a kanna valamennyire védve van, jobban is tartja a vizet. _________________ Rendelések
Csatlakozott: Jun 01, 2008 Hozzászólások: 2336 Tartózkodási hely: Békéscsaba
Elküldve: 2012.02.24, 13:27 Hozzászólás témája:
Csillagvirág: A beváltak szedett magok. F1-es magom csak a futópari volt tavaly. Az idén is a tavalyi bóti magot vetettem. 3:3 a kelésarány. Még nem próbáltam f1-es fajtából az újra vetést. A lap nagy szakértői szerint visszaüt az ősanyára, tehár kicsi az esélye, hogy fajtaazonos lesz.
Én a nem f1-es magjaimtól sem várom a fajta azonosságot. Lehet, egy teljesen új fajtát poroztak össze nekem a zümik. Majd júliusban kiderül, hogy lesz-e a sárga körtéből fekete körte.
Minci: 30 cm kb 12 l. Minden fajtát ilyen vödörbe ültettem. Nem volt gond a vízzel. Mindig este öntöztem felülről, addig, amíg a vödör alatti tányér tele nem lett. Reggelre felszívta a vizet a tányérból és estig kibírták. Igaz, én a turbósítottam a közeget perlittel. _________________ Sanyi
Csatlakozott: Aug 27, 2009 Hozzászólások: 3453 Tartózkodási hely: Kecskemét
Elküldve: 2012.02.24, 09:59 Hozzászólás témája:
Sanyi
Nagyon profi vagy a fényképes jeltáblákkal!
A 30-as felmosóvödör azt jelenti, hogy 30 literes? Vagy 30 centis?
Mondjuk, ha jól gondolkozom inkább a 30 centi átmérő lehet reális.
Ebben determinált vagy folytonnövő paradicsomot nevelsz? Nekem a folytonnövők tavaly kb. 60 literes edényben voltak és még abban is kiszáradt két öntözés között a föld, úgy hogy minden nap locsoltam.
Csatlakozott: Apr 10, 2011 Hozzászólások: 2983 Tartózkodási hely: Zala m.
Elküldve: 2012.02.24, 09:26 Hozzászólás témája:
Sanyi:
"Nem mind, vannak tavalyi jól beváltak is. A paradicsom is a teraszra kerül felmosóvödörbe (30-as felmosóvödör ára annyi, mint egy 10 virágcserép ára) Egy vödörbe 2 tő, mert támasztják egymást, kajájuk, meg van bőven. A pohárba 3 mag van fajtánként. A gyengébb megy ajándékba. Azért vetem mindjárt pohárba, mert így nem kell tűzdelni."
A balkonok nálam is kannába mennek. A beváltak szedett magok? Vagy bolti?
Egyébként amelyik nem F1-es, az fajtaazonos lesz? _________________ Rendelések
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban