Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42899 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.02.29, 18:44 Hozzászólás témája:
Évek óta szeretnénk eljutni Pécsre úgy, hogy 4-5 napot ott tölthessünk............de valahogy sosem jön össze
Remélem idén vagy jövőre sikerül azért _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Pili nem is mondtam, hogy akkor mi iskolatársak is voltunk, csak nem egy időben jártunk oda....
Áfium.... Fú az is de régen volt. Gondolom ma ilyenek lehetnek Bp-n a romkocsmák. A Gyár cukrászdában véletlenül nem jártatok. Ma már lebontották a Czinderi utca sincs meg mert a helyére épült az árkád. Egy régi gyárépületben volt az a "cukrászda" traktorkerekekben lehetett ülni, szerintem fűtés sem volt, mert télen még jégcsapok is voltak bent, vasajtó, hú most jövök rá micsoda igényesek voltunk főiskolás korunkban.... _________________ http://hetszinvilag.lapunk.hu/
Én is szerettem a régi köveket a Széchenyi téren, hangulatosabb volt.
Mikor egyetemre jártam, (már felnőttként), mindig itt találkoztunk a pécsi csoporttársaimmal esténként, miután lefektették vagy eligazították a gyerekeiket, ide jöttünk finomakat enni-inni, vagy csak a jó hangulatot élvezni az Áfiumba. Még akkor szó sem volt a retró divatról, csak ez az étterem volt berendezve 50-es, 60-as évekbeli bútorokkal, rádiókkal, kiegészítőkkel, úgy, hogy két egyforma szék vagy asztal nem volt. Szerintem most sincs, bár rég jártam arra.
Még régebben, igazi egyetemista koromban TDK-kongresszuson voltam többször is Pécsett, akkor még működött az eredeti Nádor Szálló, a földszintjén a Nádor kávéházzal, ahol isteni Nádor-tekercset lehetett enni, valami diós süti volt, imádtuk.
Már a feleségemmel és a gyerekeimmel itt töltöttünk egyszer egy hétvégét a Széchenyi tér és a Dóm között félúton, a Vasarely-ház mellett van a Nemzeti Múzeum vendégháza, ott aludtunk. Remek hangulata volt a harangszó-ébresztőnek, a madarak csiripelésének a hatalmas fák között.
Hú, mennyi emlékem jött most elő... Nagyon szeretem Pécset. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 25, 2009 Hozzászólások: 5813 Tartózkodási hely: Keszthely
Elküldve: 2012.02.27, 09:20 Hozzászólás témája:
kismonika!
Nagyon régen jártam a várásotokba, de az biztos nagyon sokat szépült.
Nem sok időnk volt a sétára és így elhatároztam, hogy még visszatérek,
mert kocsival két óra alatt oda is értünk.
Magdi47 _________________ Élj úgy, hogy senki ne vegye észre, de ha elmész onnan, akkor mindenkinek nagyon hiányozz.
Szép helyeken jártál Magdi, de rég voltam már arrafelé, nem esik útba!
Bezzeg régen... Ott az első képen a Szentháromság szobor mögött balra az a krémszínű épület a dzsámival szemben, na oda jártam középiskolába, az a Nagy Lajos Gimnázium. Szép tavaszi napokon tanítás után átmentünk a szemben levő Mecsek cukrászdába, vettünk egy fagyit és elüldögéltünk a kopott köveken. A kopott köveket azóta újakra cserélték. Bár az elégedetlenkedőket sokan megrójják, hogy nekünk semmi sem jó, én mégis aazt mondom, nekem ezek a csiszolt síma kövek túl ridegnek tűnnek. Jobban szerettem az öreg girbe-gurba köveket, amiket befutott a borostyán... _________________ http://hetszinvilag.lapunk.hu/
Ászoklaci - sok szép képet az új topikba! _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
természetvédelmi terület lett a bokorfüzesekben, puhafa ligetekben gazdag Dunaszentgyörgyi-láperdő. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban