Csatlakozott: Feb 10, 2007 Hozzászólások: 14400 Tartózkodási hely: A+ H
Elküldve: 2012.03.10, 08:42 Hozzászólás témája:
Nagyon szép képek
Az elsö pécsi kép nekem ismerös habár ezelött 49 évvel jártam ott. Azota biztosan sokat szépült a város. _________________
Legyetek vidámak.
A nevetés a legjobb orvosság.
Csatlakozott: Aug 27, 2009 Hozzászólások: 3453 Tartózkodási hely: Kecskemét
Elküldve: 2012.03.04, 15:29 Hozzászólás témája:
Magdi47 írta:
Tegnap itt jártam.
De jó neked! Jó látni a képeket. Már másfél éve, hogy utoljára ott jártam.
pili írta:
Nagyon szeretem Pécset.
Én is így érzek. A legszebb városunk a legszebb helyen, olyan gyönyörű tájat mint a Mecsek nem sokat találni. Ha tehetném, minden évben Pécsre mennék nyaralni. Még annyi mindent nem láttam...
Egy szép ötlet: Hogyan ünnepel az ezeréves Vizsoly? (Kattintás) _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42527 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2012.02.29, 18:44 Hozzászólás témája:
Évek óta szeretnénk eljutni Pécsre úgy, hogy 4-5 napot ott tölthessünk............de valahogy sosem jön össze
Remélem idén vagy jövőre sikerül azért _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Pili nem is mondtam, hogy akkor mi iskolatársak is voltunk, csak nem egy időben jártunk oda....
Áfium.... Fú az is de régen volt. Gondolom ma ilyenek lehetnek Bp-n a romkocsmák. A Gyár cukrászdában véletlenül nem jártatok. Ma már lebontották a Czinderi utca sincs meg mert a helyére épült az árkád. Egy régi gyárépületben volt az a "cukrászda" traktorkerekekben lehetett ülni, szerintem fűtés sem volt, mert télen még jégcsapok is voltak bent, vasajtó, hú most jövök rá micsoda igényesek voltunk főiskolás korunkban.... _________________ http://hetszinvilag.lapunk.hu/
Én is szerettem a régi köveket a Széchenyi téren, hangulatosabb volt.
Mikor egyetemre jártam, (már felnőttként), mindig itt találkoztunk a pécsi csoporttársaimmal esténként, miután lefektették vagy eligazították a gyerekeiket, ide jöttünk finomakat enni-inni, vagy csak a jó hangulatot élvezni az Áfiumba. Még akkor szó sem volt a retró divatról, csak ez az étterem volt berendezve 50-es, 60-as évekbeli bútorokkal, rádiókkal, kiegészítőkkel, úgy, hogy két egyforma szék vagy asztal nem volt. Szerintem most sincs, bár rég jártam arra.
Még régebben, igazi egyetemista koromban TDK-kongresszuson voltam többször is Pécsett, akkor még működött az eredeti Nádor Szálló, a földszintjén a Nádor kávéházzal, ahol isteni Nádor-tekercset lehetett enni, valami diós süti volt, imádtuk.
Már a feleségemmel és a gyerekeimmel itt töltöttünk egyszer egy hétvégét a Széchenyi tér és a Dóm között félúton, a Vasarely-ház mellett van a Nemzeti Múzeum vendégháza, ott aludtunk. Remek hangulata volt a harangszó-ébresztőnek, a madarak csiripelésének a hatalmas fák között.
Hú, mennyi emlékem jött most elő... Nagyon szeretem Pécset. _________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban