Csatlakozott: May 13, 2008 Hozzászólások: 2529 Tartózkodási hely: Fuksziatanya:-)
Elküldve: 2013.05.10, 15:47 Hozzászólás témája:
Egy elmarad Gardenia virág, most jön a metszés, kicsit hanyagolva volt, míg betegeskedtem.
_________________ Élj úgy, ha lepereg előtted életed filmje ne keljen szégyenkezned!
Köszönöm Buksika, nem kapott tápot, és akkor nem ültetem át. Nem túl nagy a cserép, de elég lesz neki. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Csatlakozott: Jan 05, 2009 Hozzászólások: 1842 Tartózkodási hely: Budakeszi
Elküldve: 2013.04.24, 12:38 Hozzászólás témája:
Halkatla!
A tab.montanának nem szabad tápot adni, legfeljebb az ötöd részét az ajánlottnak. Ha többet adsz neki, kilukadnak, megbarnulnak, lehullanak a levelei.
Tél végén tavasszal kezd hajtani, biztos a tied is fog. Nem kell átültetni, én 5-6 évig nem ültettem át. Viszont a vizet nagyon szereti. Persze ne állljon alatta.
Várj türelemmel, egyszer csak nekiindul, és szép lesz. Ja, és lombhullató,
tehát nem baj, ha télen nincs rajta levél.
Epreske!
Sokféle rodi táp van. Ha granulátumot vettél, azt a földjébe kell belekeverni. Szórd a tetejére, és kicsit kapáld bele. Én villával szoktam . Utánna locsold meg. Nézd meg,mi van a tasakra irva, mert van olyan, ami fél évig hat. Nehogy abból többször szórjál. A százalékot nem tudom, de mindig rá van irva az adagolás.
Kérdésem lenne a gardénia tápozásával kapcsolatban.Kérem szépen,aki tudja segítsen! Hogyan kell a gardéniát a rhododendronnak való táppal tápozni. Az ugye granulátum.Vízben alig oldódik.Tehát így nem jó. A földhöz kell keverni? A tetejére szórni? És kb. hány százalékban? A választ előőre is köszönöm:Epreske
Sajnos nekem is csak rossz hireim vannak. Három éve nyáron vettem és vetettem kaméliát, kettő darabot. Nagyon szépen teleltek a hideg világos helyen. Tavaly nyáron a keleti oldalon laktak, ahol sokat fejlődtek. Késő ősszel vittem be őket a hideg telelőbe, hamarosan megjelentek a bimbók. Ritka öntözés mellett ugy tünt, - hogy márciusban még gyönyörüek, - a hó után mennek ki. Sajnos pár hét alatt mind a kettő tönkre ment, leszáradtak a levelek, és a bimbók is. Vissza vágtam őket, locsolgatom, de azt hiszem el kell búcsúzom tőlük. Talán, ha idén lesz megint az Ald*-ba, megpróbálkozom vele újra. Nekem a beszerzés a gond, mert nálunk olyan A- nevü nincs.
Csodásak a virágaitok, én sem adom fel.
Buksika: a tabernaemontana meg van, tavaly nyilott egy virágot. Mit csináljak vele, hogy kicsit neki vegye magát? - friss föld, nagyobb edény. Nagyon lassan fejlődik. Alig van rajta levél. _________________ Az Isten itt állt a hátam mögött s én megkerültem érte a világot. József Attila
Csatlakozott: Jan 05, 2009 Hozzászólások: 1842 Tartózkodási hely: Budakeszi
Elküldve: 2013.04.24, 08:22 Hozzászólás témája:
Timi!
Köszönöm . Azért is nagyon örülök, mert több mint tiz éve próbálkozom velük, sok növényt tönkretettem. Végre sikerült
főleg a téli helyét jól eltalálnom, és hogy mikor kell bevinni-kihozni.
Eddig csak a rossz tapasztalataim voltak, hogy mit nem szabad.
Csatlakozott: Mar 24, 2007 Hozzászólások: 2735 Tartózkodási hely: Heves-megye
Elküldve: 2013.04.23, 20:03 Hozzászólás témája:
Kedves Buksikalap, majd értekezek veled, ha sikerült a keltetés.
Amit kaptam magokat, nagyok, és barnák. Japánból hozták,kíváncsian várom én is a fejleményeket.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban