CséPista Hogy lehet ilyen gonosz gondolatod?Kivit pálinkának?Nálunk az a mennyiség amit mutatsz, két hétig nem tartana(két lányom+fiam és én).Pálinkának ott a szilva ,amitől már a hideg is kiráz olyan sok van cefrének.Az én "Jenny"kivim csak kinlódik,főleg a vizhiány és a rossz szomszédság /utánfutó parkolás/ami miatt nagyon összetörődik az ága.
Csatlakozott: Oct 06, 2012 Hozzászólások: 306 Tartózkodási hely: Békés megye
Elküldve: 2016.08.16, 07:00 Hozzászólás témája:
Dodo!
Köszönöm a válaszodat!
Szoktam metszeni mert nálam is nagyon gyorsan nő, évente 3-4-szer mert törzses bokornak lett kialakítva. Virágot is hoz rengeteget csak éppen teremni nem akar. Lehet hogy ültetek belőle egy jó napos helyre. Bár az idős bokor sincs árnyékban.
Csatlakozott: Sep 14, 2004 Hozzászólások: 13117 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2016.08.16, 04:23 Hozzászólás témája:
Roli19!
Az enyém pedig nől, mint a bolondgomba, megmetszettem rögtön hozott virágokat, de a gyümölcsök megint nem fognak beérni rendesen. Az unokám mondta, hogy megijedt, mert megfenyegettem, hogy kiírtom!
Pedig az összel napos helyre átültettem, erre kihajtott a régi hején is.
Te megszoktad metszeni?? _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Elküldve: 2016.08.15, 19:55 Hozzászólás témája:
Valaki tudja hogy miért nem terem a több mint hat éves goji cserjém?
Dugványként vásároltam egy magánszemélytől. Már gondoltam rá, hogy rendelek egy cégtől, az biztos nemes.
Az enyém már 20 éves,és most virágzik! Nem akartam hinni a szememnek mikor megláttam!A télikertben tartom,mert a lakást már rég kinőtte a leveleit is mindig elhullatta. Sok helyen rákerestem de, én azt szeretném tudni,hogy itt Magyarországon mi a tapasztalat.Mert itt sok minden más mint a "hazájában"!
Köszönöm a válaszod,további szép napot Magdi.
A kivid (feltételezem , hogy szőrös termős kivi :Hayward) valószinűleg azért csak 20 éves korban virágzott először , mert a hosszú termővesszőket mindig rövidre metszetted. A kivi NEM szőlő. A termővesszők rövidre vágásával előre leszüreteled az azévi termést. Porzósod meg valószinüleg nincs is , mert az a termővesszők főtörzshöz közelebbi rügyeiből is szokott virágot hozni. _________________ Kert, kütyük, munka, matek, morfondír. Ennyi.
Csatlakozott: Jan 22, 2011 Hozzászólások: 3757 Tartózkodási hely: Kaposvár
Elküldve: 2015.10.30, 20:27 Hozzászólás témája:
Multis papaya magját érdemes elvetni? _________________ "Életünkben leginkább arra van szükség,hogy legyen valaki,aki rábír,hogy megtegyük,amire képesek vagyunk"
Elküldve: 2015.10.30, 19:19 Hozzászólás témája:
Citrom!
Köszönöm a beazonosítást! Ismerőseim, akik Görögországban nyaraltak, mutattak képeket a fáról amiről a termés származik és hatalmasak voltak. Nem is gondoltam volna hogy a Magnoliák ekkorára képesek megnőni. Persze azért biztos kell nekik jónéhány év.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban