Csatlakozott: Aug 25, 2009 Hozzászólások: 5813 Tartózkodási hely: Keszthely
Elküldve: 2011.07.21, 18:48 Hozzászólás témája:
Miután elállt az eső az összes cserepest kiemeltem az alátétekből és csurgott a víz belőlük.
E közben az egyik cserép begónián fejre állt, jól összetörtek a levelei. Visszaültettem a
cserépbe és ledugtam a letört ágakat a gumók mellé, talán megmaradnak.
Ennyit fejlődött a tűszirmú.
Magdi47 _________________ Élj úgy, hogy senki ne vegye észre, de ha elmész onnan, akkor mindenkinek nagyon hiányozz.
Csatlakozott: Jun 01, 2008 Hozzászólások: 2336 Tartózkodási hely: Békéscsaba
Elküldve: 2011.07.21, 16:57 Hozzászólás témája:
Tigerkemke: Most esik le, hogy a baleset a Kondorosi gaztali alatt történt. Te nem voltál ott! Kémeket alkalmaztál vagy titkosszolgálati eszközöket, hogy ilyen apró részletekről van tudomásod?
Ilyen volt:
Igen, Rózsa feltétlenül. Én is letörtem azt a részt, ahol láttam, hogy fekete, és be a földbe. Két nap mulva már feléledt. Képes gumót nevelni még.
Az indexen is irta az egyik fiu, hogy egy beteg gumóról szedte le folyamatosan a hajtásokat, és bujtotta le.
A lépcső alá raktam a begóniákat, mert már állt a földjén a viz. Ma már a második viharon vagyunk túl. És most vihar nélkül esik.
A keskeny levelü gumós. Bonfire a neve.
Egyébként nem szeretik a napot, és a sok vizet sem, a Bonfire még a legjobban birja a napot az összes közül.
Ebben a nagy melegben is óvatosan öntöztem őket, még is van amelyiken jött le hajtás.
Meg tudod nézni a gumókat anélkül, hogy a megindultakat megbolygatnád?
Ha puhák, vizenyősek,akkor felesleges átültetned. Ha kemények, megér egy próbát, de savanyú földbe tedd őket.Nálam félárnyékban szeretnek lenni.
Sok sikert!
Csatlakozott: Jan 14, 2008 Hozzászólások: 4544 Tartózkodási hely: Bp - Kispest
Elküldve: 2011.07.19, 15:59 Hozzászólás témája:
dodo!
Sajnálom, nagyon szép volt!
szimlne, Timi, atilla, bukimanyi, pille, csöni! Mind-mind nagyon szép!
Nálam:
Azt hiszem tudom, hol ronthattam el a gumókkal. A sok nap, vagy a kevés víz vagy mindkettő. 6-ból 2 gumón van levél, az egyik 5 cm, a másik 2 cm. Nem fejlődnek.
Amelyik gumó nem hajt, azt átültethetem most friss földbe szerintetek? (egy lábában vannak mind a 6-an)
(a képen egy nem rég vett gumós van) _________________ "A természet szándékos inzultálására a legnagyobb sértés: az emberi jelző lehet."
(Isaac Asimov)
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban