Információk
Szia Anonymus!
Tagok: 4 / 15759
Összes látogató: 216
Utolsó tag: MarisaTri
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
- Szakértői témák:

- Kertészeti témák:
Rózsák (19)
Vizikertészet, vizinövények halastavak (8)
Évelő virágok (19)
Hibiszkuszok (29 )
Viaszvirág /Hova (17)
Leanderek (15)
Oltás, szemzés, dugványozás 2
Liliom (8)
Orchideák otthonunkban (106)
Sásliliomok/Hemerocallis (6)
Csomag indulás, érkezés.......köszönet(15)
Konyhakerti növények 12
Kaktuszok és pozsgások (45)
Csuporkafélék (achimenes,kohleria,streptocarpus,stb) (9)
Gyümölcsök (5)

- Tábortűz témák:
Írj bármilyen témáról (10)
2013-as Mátrai Tali :D
Kutyák, cicák, egyéb kedvenceink (45)
Szavazzatok!! (4)
ELADNÁM......VENNÉK (7)
Gazlap szakácskönyv (48)
Időjárás (42)
Jól sikerült képeink...legalább is szerintünk (23)
Események........kiállítások....programok (4)

A Gazlap Fórumai
Tábortűz
Kertészet
Szakértők
Műhely
Archívum
Virágrend
Hirdetés
Üzenőfal
11:29:pm Emmylie :
Jo éjszakát.
7:20:pm Eve :
Szép estét kívánok!
6:03:pm maheni :

12:57:pm Emmylie :
Szép délutánt.
5:18:am kutyus :
jóreggelt mindenkinek.......... .MELEG!!!! van
5:15:am pili :
Szép jó reggelt!
5:02:am Etimami :
Jó reggelt!
2:59:pm lipio39 :
köszi ,ez lemaradt
2:58:pm lipio39 :
sziasztok .nagy segítségre lenne szükségem.van köztetek a ki informatikábátudna segíteni ?most fog diplomázni a fiam és műszaki dokumenntációból segítség kellene.lehet nem pontos a leírás
1:10:pm Emmylie :
Szép délutánt.
11:27:am Terimamy :
A mainál kellemesebb napot kívánok ! A Napon itt 42 fok van pár perc alatt.
7:52:am pili :
Jó reggelt!
6:54:am dodo :
Jó reggelt, jó hűsölést!
5:07:am Etimami :
Jó reggelt!
10:05:pm Emmylie :
Jo éjszakát.
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés

Gazlap.hu :: Téma megtekintése - Gépek a kertben (4) - Gépdoki szakértői rovata
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Gépek a kertben (4) - Gépdoki szakértői rovata
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szakértők
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
jocoka77
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.17, 16:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdv Gépdoki ! Nekem egy rk-02 es kapálógéppel akadt gondom.Ez egy 4Le Briggs motor,fém tankkal. Ami fejfájást okoz,hogy gondol egyet aztán leáll. Majd 2-3 rántás után gyönyörűen beindul majd ismét leáll.Dolgozni nem lehet vele mert 2perctől többet folyamatosan nem megy.A karbi membránját kicseréltem,és ki is takarítottam.Kompresszorral át lett fújkálva,úgy gondolom nincs eldugulva.Kapott új gyertyát és légszűrőt.Ha tudsz segíteni ,köszi előre is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
szabolcs0001
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.13, 16:21    Hozzászólás témája: Mtd Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üdv, Gépdoki
Van egy MTD 40 PO fűnyíróm. A problémám az lenne hogy nem tudom hogy mennyi az olajfeltöltési mennyiség illetve hogy a nívópálcán a szintet betekereve kell ellenőrizni vagy kitekerve. Megszeretném kérdezni hogy csak 10w30-as olaj jó bele? Válaszodat előre is köszönöm.
Vissza az elejére
bellais111
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.10, 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia gépdoki! FS 38-az szegélynyírórol érdeklődnék, hogyan kell a karburátort beállítani,mennyit kell kifele csavarni. Válaszod előreis köszönöm,Sándor.
Vissza az elejére
Juiceman
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.10, 10:23    Hozzászólás témája: Kérés Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Gépdoki

Van egy Spart 37 fűkaszám, eddig jól működöt ( kb 3 éves).
A hiba jelenség először az volt hogy 5-10 perc után leállt majd a benzint felpumpálva elindult.
Majd később már így sem.
A benzin fel pumpálásánál vettem észre hogy a csőben felszívót anyag nagyon levegős, kicseréltem a tartályban lévő szűrőt a szívó benzin csövet.
A membrán nem látok sérülést.
Most már a benzint sem tudom felszívni, gyanítom valahol levegőt szív, de ez csak a karburátorban lehet. Wt-869 karburátorral szerelt.
Ha a szívó torokba keveréket spriccelek elindul első rántásra.
Szerinted hol keresem a hibát?
Vissza az elejére
Ravens
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 15:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tisztelt Gépdoki!

Leletem egy 3.5HP Briggs motors fűnyírót szüleimnél. Már régóta nem használták. Még a Pulse Prime karbis kivitel. Mivel elöregedtek a dolgok ezért kellet cserélnem a benzinpumpa gumiját és a karbi és a tank közötti membránt. Viszont van egy tünet, amit nem értek.
Második rántásra el indul, bármilyen akár egy hét állás után is, de menet közben elkezd felpörögni, majd fulladozni és leáll. Mintha nem kapna elég benzint. Leállás után kétszer háromszor meg kell pumpálnom, hogy löveljen be benzint, majd ezután rántásra indul.
Mi lehet a hiba oka?

Amit még észre vettem, hogy mikor neki akarok állni kaszálni és mondjuk két hete nem ment a kasza, akkor a pumpa az első hat nyomásnál levegőt nyom és csak ezután veszi fel a benzint. Ez normális tünet?

Válaszodat előre is köszönöm.
Vissza az elejére
david1987
Hajtás
Hajtás

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 12:03    Hozzászólás témája: Re: Mtd gcs 46/40 Hozzászólás, az előzmény idézésével

Idézet:
Szia david1987!

Valószínűleg a tankban lévő benzincső van elszakadva, ezért falslevegőt kap, ezért nem tudja a pumpa a benzint nyomni. Ez ennél a típusnál típushiba!

Karbi nélkül egyből felszivta a karbiba kaphat falslevegőt.
Benzincső az új mert mostraktam bele.
Vissza az elejére
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka

HozzászólásElküldve: 2013.06.05, 07:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

áttettem ide a hsz-t, ne nyiss új témát, hanem az Új hozzászólásra kattints a témában /moderátor

feri1953 írta:
Üdvözölek Gépdoki!

Köszönöm válaszod a Honda GCV 160 beállítási adatairól.
Konkrét probléma,hogy a gép teljesítménye csökkent.
Előzmény:a vezérműszíj leesett a vezérlő tárcsáról(újra indításkori berántáskor )
Visszaszerelés előtt ellenőriztem a szelepeket, működnek.
Vezérlés beállítást a tanácsod szerint végeztem.
A karburátort átmostam,dugulást nem észleltem.Friss benzint használok.
Hol lehet a probléma mi fogja a motor teljesítményét?

Üdv.Feri1953

Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.04, 13:40    Hozzászólás témája: Re: Mtd gcs 46/40 Hozzászólás, az előzmény idézésével

david1987 írta:
gépdoki írta:
david1987 írta:
Tisztelt gépdoki!

Azt szeretném kérdezni hogy hogyan járasam be az ujonan összerakot gépemet uj dugó gyürü régi hengerfej. Máma már fel töltötem benzinel
holnap akarnám bejárani.

Szia david1987!

Milyen géped van, amit szeretnél bejáratni? Kétütemű, négyütemű, motorfűrész, kapálógép,fűnyíró?

MTD GCS46/40 2 ütemü láncfürész.
de van egy kis baj nem indul be.

A jelenség, hogy a kézi pumpa nem keringeti a benzint. A tank tele van. Szétszedtem, hátha valami hibát találok, de semmi.Karbi kipucolva.
A karburátor HLIC gyártmány MC16E1 típus. Alul a membrán ami a tűszelepet működtetei rendben van.
Találkozott már valaki ilyen hibával?

Szia david1987!

Valószínűleg a tankban lévő benzincső van elszakadva, ezért falslevegőt kap, ezért nem tudja a pumpa a benzint nyomni. Ez ennél a típusnál típushiba!

Kerti gépek Magazinja és Webáruház. Cikkek, hírek, tippek és lenyűgöző választék a kerttechnika világából - (www.kerttechnika.hu)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.04, 13:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Geza59 írta:
Szia gépdoki!

Köszönöm a választ.

Ha valakit érdekel, a 2002-es évjáratú MTD 790-es fűkaszám szöghajtóját szétszedtem, és a következő dolgot találtam:

- az 1-es golyós csapágy galyra ment
- a 2-es golyós csapály tökéletes
- a 3-as peremes siklócsapágy lóg, a különbség a csapály belső átmérője és a benne forgó tengely külső átmérője között 0,1 mm ha tudok, veszek egy újat.

A két golyós csapágy mérete ugyanaz:
R8-2RS (1/2"x1 1/8"x5/16") vagy metrikusan: 12.7X28.575X7.938 és már meg is rendeltem ezeket.

Ami megdöbbentő, hogy a kúp fogaskerekek csont szárazak, mintha sohasem láttak volna zsírt.

Az, hogy a peremes siklócsapágy honnan kapott kenést, az egy rejtély.

Érdekes, hogy az 1.es csapágy belülről nyitott, tehát a zsírból oda is juthatott volna bőven, mégis ez ment galyra, míg a 2-es csapágy nyitott oldala (4. nyíl) el van takarva a kúp fogaskerék által. Talán épp e miatt maradt meg benne a zsír.

Az új csapágyak mind két oldalán lesz műanyag fedél, tehát elvileg egyet-egyet mindkét csapágyból ki kellene pattintani beszerelés előtt ha ugyanazt a helyzetet akarnám létrehozni ahogy a gyárból jött a szöghajtás.

gépdoki mit gondolsz? Hagyjam az új csapágyakban bent a belső oldali záró lapokat vagy ne? Nekem úgy tűnik, hogy a zsír inkább a kúp fogaskerekek kenését szolgálná elvileg de lehet, hogy tévedek.

Ez a fűkasza az elmúlt 11 évben különben csak évente 2-3 alkalommal volt használva alkalmanként 1-2 órát.[/img]

Szia Geza59!

A leírt hibák alapján arra lehet következtetni, hogy a dikicskés (bozótvágó kés) nem volt kiegyensúlyozva, így a káros rezgések miatt a késtengely csapágyai (golyós és sikló) tönkre mentek. Egyébként ez a két csapágy kapja a legnagyobb igénybevételt.
A siklócsapágy a tengelyen lévő núton keresztül kapja a zsírt. Amikor a siklócsapágy már kiverődött, akkor a házból el tudott szökni a zsír. Ezért tapasztaltad, hogy a kúpfogaskerekek szárazak.
Az 1.-es golyóscsapágy külső részén legyen benne a zárótárcsa, viszont a belsőt távolítsd el, hogy belülről kapja a kemény hőálló zsírt.
Minden csapágyat a gyári szerinti állapotban szerelj be.

Nem mindegy, hogy milyen zsírt használsz! Kizárólag speciális szöghajtászsírt tegyél a házba, ezt kerti gépes szaküzletekben kapsz.

Kerti gépek Magazinja és Webáruház. Cikkek, hírek, tippek és lenyűgöző választék a kerttechnika világából - (www.kerttechnika.hu)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.04, 13:21    Hozzászólás témája: Re: Honda gcv160 kerti gép beállítási értékei Hozzászólás, az előzmény idézésével

feri1953 írta:
Tisztelt Gépdoki!
Segítséget kérnék a Honda gcv 160 előgyújtási értékének megadásához és hogy a vezérműszíj helyes beállítását milyen módon lehet ellenőrizni.
Előre is köszönöm

Szia feri1953!

A HONDA GCV 160-as motoron tirisztoros gyújtás van, nem állítható az előgyújtási szög.

A vezérlést úgy kell ellenőrizni, hogy amikor a szívó és a kipufogó szelep mérlegállásban van, azaz szelepváltás van, akkor a dugattyúnak pontosan a felső holtpontban kell lennie. Más jelölés nincs.

A feltett kérdésekből arra következtetek, hogy talán elment az előgyújtás? Mi konkrétan a hiba?

Vissza az elejére
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.03, 21:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Laci84 írta:
Szia Gépdoki!

Helyreraktam a szívószelep dolgot. Rendesen kipucoltam mindent. Volt egy valag ráégett olaj a hengerfej belső felületén, a dugattyún és a szívószelepen is. Biztos, ami biztos kicseréltem a karburátor membránt és még egyszer ki is pucoltam a karbit. Olajat is lecseréltem, hát mit mondjak... ráfért már... Szerintem ez égett rá mindenhova és emiatt akadt fel a szelep is (létezik?). Gyártottam tömítést a szívószelep-fedél alá, összeraktam mindent és minden nagyon jól működik. Már 2x fel is kapáltam a kertet vele. Hidegen kicsit "kéreti" magát (kb 3x vagy 4x kell rántani), de aztán mikor már egy kicsit melegedett, már pöcc-röff beindul.

Köszönöm a segítséget!

Üdv.: Laci

Szia Laci84!

Bizony, a szelep fennakadás általában a ráégett koromtól szokott lenni.
A szelepülékek rendben voltak? Nem volt felégve egyik szelep sem?

Adj neki egy kicsivel több benzint - úgy talán jobban indul. A karburátor oldalán van egy állító csavar. Ezt ha kifelé (balra) tekered, akkor a több benzint adsz neki. Meleg motornál próbálj ezen a csavaron állítgatni balra, jobbra, de csak egyszerre keveset. Ha stabilizálódik a fordulat (még az is lehet, hogy emelkedik a fordulat), akkor jó lesz. Túl sokat sem szabad adni neki - semmiképp sem szabad füstölnie.

Vissza az elejére
Laci84
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.03, 17:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Gépdoki!

Helyreraktam a szívószelep dolgot. Rendesen kipucoltam mindent. Volt egy valag ráégett olaj a hengerfej belső felületén, a dugattyún és a szívószelepen is. Biztos, ami biztos kicseréltem a karburátor membránt és még egyszer ki is pucoltam a karbit. Olajat is lecseréltem, hát mit mondjak... ráfért már... Szerintem ez égett rá mindenhova és emiatt akadt fel a szelep is (létezik?). Gyártottam tömítést a szívószelep-fedél alá, összeraktam mindent és minden nagyon jól működik. Már 2x fel is kapáltam a kertet vele. Hidegen kicsit "kéreti" magát (kb 3x vagy 4x kell rántani), de aztán mikor már egy kicsit melegedett, már pöcc-röff beindul.

Köszönöm a segítséget!

Üdv.: Laci
Vissza az elejére
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.02, 21:29    Hozzászólás témája: Re: RK-02/Briggs & Stratton 4HP Hozzászólás, az előzmény idézésével

Laci84 írta:

Na szóval. Találtam colos dugókulcs készletet, így egy kicsit jobban szétkaptam. A szívószelep valamiért fel volt akadva. Egy kis unszolás után visszament a helyére, majd a következő fordulatnál megint felakadt, de finoman megpöckölve megint csak visszaugrott a helyére. Azóta "rendben" mozog. Semmi idegen tárgy nem volt a közelében, amitől felakadhatott volna, így számomra rejtély mi történhetett vele. De ezt nem tartom jó dolognak, így, hogy nem tudom mitől akadt fel, nem szívesen rakom még össze.

Szia Laci84!

Ezt a hibajelenséget - miszerint a légszűrő felé a négyütemű motor köpi a benzint - mindig az okozza, hogy a szívó szelep nem zár tökéletesen. Ez lehet attól, hogy fennakad a szelep, de lehet attól is, hogy a szelep és a szelepülék nem fekszik fel tökéletesen. Ilyenkor a szelepeket be kell csiszolni.

Ha fennakad a szelep, akkor szereld ki a szelepet, és tisztítsd meg a meg a szelepszárat és a szelepvezetőt. ellenőrizd, hogy a szelep szára nem kopott-e meg nagyon, a szelepvezetőben nem lötyög-e szelep. Ha igen akkor egy túlméretes szelepet kell beszerelni.

Vissza az elejére
gépdoki
Tölgyfa
Tölgyfa

HozzászólásElküldve: 2013.06.02, 21:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia david1987!

Ez itt egy szakértői topic, ami annyit jelent, hogy ha valaki nekem szeretne feltenni kérdést, akkor én igyekszem azt korrektül megválaszolni. Itt nem csevegés jellegű hozzászólásokat várunk, arra a gazlapon fórumán belül több topic is rendelkezésre áll.

Az meg végképp nem szerencsés, ha másokat félre vezetsz, még ha azt jó szándékkal is teszed.

Laci84 által felvetett kérdés esetében az általad előszabályzónak nevezett alkatrész a terhelésszabályzó rugó, más néven regulátorrugó. Ennek semmi köze nincs Laci84 által felvetett problémához.

Ha megkérhetlek, legközelebb tartózkodj attól, hogy ebben a topicban olyan kérdések próbálsz meg választ adni, amit nem neked tettek fel.

Vissza az elejére
Laci84
Mag
Mag

HozzászólásElküldve: 2013.06.02, 15:50    Hozzászólás témája: Re: RK-02/Briggs & Stratton 4HP Hozzászólás, az előzmény idézésével

david1987 írta:

Nagy gázt adhatsz neki azért pöfögi visza az üzem anyagot.
Vagy nem megfelelő benzin van a tankba tiszta 95 kell bele
4 ütemü motor van rajta. Volt itt nálam is egy és nekem is ezt csinálta de én azal a kis karal meg a gázal kell játszani 2 napig tartott mire beálittotam.

Na szóval. Találtam colos dugókulcs készletet, így egy kicsit jobban szétkaptam. A szívószelep valamiért fel volt akadva. Egy kis unszolás után visszament a helyére, majd a következő fordulatnál megint felakadt, de finoman megpöckölve megint csak visszaugrott a helyére. Azóta "rendben" mozog. Semmi idegen tárgy nem volt a közelében, amitől felakadhatott volna, így számomra rejtély mi történhetett vele. De ezt nem tartom jó dolognak, így, hogy nem tudom mitől akadt fel, nem szívesen rakom még össze.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Szakértők Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 23, 24, 25  Következő
1 / 25 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban