Nem én, nem biza!!!! Viszem Abádszalókra! Megesküdtem rá!!! (Most már sikerülnie kell, ha törik, ha szakad, úgy hogy bocsi Mindenkitől a majdani nyösztetésekért, hogy mit hogyan miért kell csinálni a páleszhoz!) _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Meghiszem azt!!!! Ez egy totál kihívás számomra, kb. mint egy elefántot balettozni tanítani, de megcsinálom, meg biz én!!!
Sok hasznos infót kaptam már eddig, biztosan más is tudja kamatoztatni. _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Esküszöm, ha sikerül életem első pálinkája, egy üveget szépen lezárok viasszal és elteszem a következő Abádszalókos talira. (Ej de messze van még, mindenféle tekintetben...)
Ferkó!
Ha jól értem, van a főzőkészülék (pl. kukta), van egy hengeres edény, amibe bejut a hideg víz és ki is lehet vezetni onnan a felmelegedett vizet, aztán van a csövecske, ami rögzül a főzőkéhez, azaz a kuktához, keresztülmegy a hengeres (vizes) edényben, majd a vége egy edénykébe csatlakozik, amibe jön-jön a pálesz, ha kell, ha nem. Eddig jó? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Ha egy vékony fémcsövet egy mindkét oldalon lezárt vastagabb fémhengerbe "beleszúrsz", máris kész a készülék. Csak két lyukat kell rá fúrni: egyiken be megy a hideg víz, a másikom kijön a felmelegedett. A vékony cső egyik vége megy a tartályba(kuktába), másik részén jön a párlat. Bármelyik vasas ember meg tudja csinálni.
Szívesen állok én is a kostolók sorába....
Még sosem főztem, csak egyetlenegyszer nagyon sok szilvát magoztam hozzá.... az eredmény (a magtalan szilvapálinka) remek volt!
jó főzést! És méjobb iszogatást!
Mindenki egészségére! _________________ "Tedd meg, ha teheted!
...arra ...hallgass,
mert az a szeretet!"
Azt a rézcsövet meg kell spirálozni? És egy kuktacsőre hogyan lehet feltenni? Gumival, vagy forrasztani kell?
Tudom, sok a kérdés, de ha belepusztulok is, megfőzöm azt a pár literecskét... Viszont ez csak a segítségetekkel fog menni.
Előre is köszönöm a sok segítséget és persze az eddigieket is! _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Néztem és tényleg nagyon jó leírást ad. Lehet, hogy körbenézek valami kis készülék terén, ez a lepárlócső, vagy mi izgatja a fantáziámat.
Az előbb kérdeztem egy kis Gazocskától (akit nagyon szeretek, biztosan olvassa, amit írok és bocsi Tőle, hogy leírom), hogy Ő otthon van-e ebben a témában, tud-e nekem segíteni. Ő ezt a választ adta: "Én rám a kóstolásban számíthatsz! Ennyi az össz tudományom pálesz ügyileg....." Szerintem az én tudományom is ebben merül ki...
De! Nem adom fel! _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Köszönöm! Nézelődöm... _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban