16 éves a Gazlap!!!
Információk
Szia Anonymus!
Összes látogató: 6
Utolsó tag: czaczi
Keresés
Web Gazlap
Részletes fórum kereső
Utolsó fórumtémákból
Hirdetés
Üzenőfal
5:25:am kutyus :
Jó reggelt, kellemes hétvégét...készülődés t Pünkösdre
6:13:am Bojtárgazdi :
Ó, szóval jó reggelt kívánok!
6:12:am Bojtárgazdi :
ó reggelt! Hidegecske van.
5:49:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!pályinkás at vagy anélkülit
5:08:am aszokfa :
Jó reggelt! Ki korán kel, hamar álmos lesz!
2:57:pm bau :
:sleep
1:42:pm Bojtárgazdi :
Bauka, én kora reggel nem pálinkázom, úgyis lassan boot-olok be! Persze lehet, hogy más lenne a véleményem, ha lenne itthon pálinka...
12:08:pm bau :
Hukk...még egy kortyocskát... hukk
6:43:am Bojtárgazdi :
Namégegyszer
6:43:am Bojtárgazdi :
Jü reggeklt kívánok! Kutyus, további jobbulást! :yes
5:43:am kutyus :
Jó reggelt!....köszönöm, igen! Még a térdem kicsit nehezen hajlik de már tudok menni ha nem is olyan gyorsan, mint a landolásom előtt
5:31:am aszokfa :
Jó reggelt! Boka reendben?
4:48:am kutyus :
Jó reggelt mindenkinek!
6:18:pm aszokfa :
Pirosat jelez rendületlenül. Tartályt töltök fel ami 7 méter magasan van. Ő csakl benne van a körben, tőle függetlenül töltöm fel. A kütyíü szárazon futás elleni védelmét használnám csak fel. No majd leeresztem felhasználom a tartály vizét és akkor megnézem, tudom é resetelni a bestiát! Sajna az csak néhány nap múlva lesz, mert egyéb feladatokat kaptam!
7:39:am Vackor :
Ászok, mi van Presscontrolloddal?
Korábbi üzenetek

Csak regisztrált felhasználóknak
Regisztráció/Belépés
Google Hirdetések
Mellékletek
Hirdetés
Gazlap.hu :: Téma megtekintése - A pálinkafőzés rejtelmei Gazos módra
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

A pálinkafőzés rejtelmei Gazos módra
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Bojtárgazdi
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Apr 26, 2006
Hozzászólások: 28182

HozzászólásElküldve: 2012.03.22, 19:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Very Happy Very Happy Very Happy

http://www.palinkafozes.com/

Csak annyit kérek, javítsátok a topik címét!!!

A pálinkafőzés rejtelmei.... Embarassed
_________________
Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
kutyus
Srí Lanka
Srí Lanka


Csatlakozott: Aug 22, 2005
Hozzászólások: 40507
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2012.03.22, 19:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ez nagyon gusztusos kis darab........és mennyit lehet vele egyszerre lefőzni???
_________________
"Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sede
Site Admin
Site Admin


Csatlakozott: Jan 02, 2004
Hozzászólások: 869
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2012.03.22, 17:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Engem érdekel ez a téma. Nézegettem a pálinkafőzőket, már 40 ezer Forinttól lehet kapni őket. A szomszédom szerint idén télen már az egész környéken hamar elfogytak a pálinkakészletek Smile
Nálunk van cseresznye, meggy és diófa is, a termés nagy része kárbaveszik.

Ez a főző 40 000 Ft:
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hedi101
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: May 28, 2007
Hozzászólások: 1815
Tartózkodási hely: Fejér megye

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 10:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Very Happy igen, felénk is így készült régen

apum már türelmesebb, ha szőlőből akar pálinkát,
azt leszemezi, abba nem megy a szár

a törköly meg tényleg a "szüret alja" Very Happy

régen is
nálunk külön gyümölcsönként kerül a hordóba

alma nem, azt nem tartotta sokra a papa
az ment sütikbe, kompótba

körtét, barackot, törkölyt és SZILVÁT , azt igen, az cefrébe való
"harc" folyt a szilvalekvárnak valóért
_________________
Hédi Very Happy

Mint idegen vetődtem partodra, vendégül éltem házadban
és barátként lépek ki ajtódon ó Föld!
/R.D. Tagore/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
halkatla
Fasor
Fasor


Csatlakozott: Jan 28, 2008
Hozzászólások: 3756

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hát nem vagyok én sem pálinka szakértő, de emlékszem a nagyszüleim is szoktak főzetni, a törkölybe nem csak a szőlő héja, de a szár is bele került..
A törköly külön ment, az a legértéktelenebb pálinka. A körtét barackot ha volt egy-egy rakat, akkor külön szokták főzetni.
Ha nem volt elég érett a gyümölcs, vagy ha került bele pl. hullott alma, aminek nem sok a leve, akkor öntöttek rá pár kiló cukrot.
Amikor már erjedt, a nagypapám meg is szokta kézzel nyomkodni. Ezer volt a muslinca. Amikor már nem ment bele semmi, tele volt a hordó, akkor szokták lekötni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hedi101
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: May 28, 2007
Hozzászólások: 1815
Tartózkodási hely: Fejér megye

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 10:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hancy írta:

nem egyszerre lett becefrézve a gyümölcs, hanem 3,4,5... nap alatt, és ezért saját magát emésztette fel a cefre
- nem volt teljesen tiszta a gyümölcs, belekerült egy kis földdarab és az már elég ahhoz hogy tönkremenjen az egész
- nem volt érett a gyümölcs
- nem volt egészséges
- nem volt valóban teljesen légmentesen lezárva a hordó és elillant belőle az alkohol
Lehetne még sorolni egy pár okot arra, hogy nem lett semmi pálinka. Van ilyen, még a nagyokkal is megesik.
Üdv Hancy


? Question

Nos, felénk cefrébe a hullott szilvát dobjuk
földről szedjük, igenis FÖLDES, vagy POROS
beteg, gyakran kukacos és moníliás, rothadt, tehát
NEM TISZTA ÉS NEM EGÉSZSÉGES GYÜMÖLCS
nem egyszerre érik, folyamatosan potyog
tehát
NEM EGYSZERRE KERÜL A CEFRÉBE, NEM EGY ÁLLAPOTÚ
amikor erjedt, papa letakarta valami fedőfélével és amikor azt félrevettük
tengernyi muslica repült ki belőle
NEM VOLT LÉGMENTESEN ZÁRVA és volt benne oxigén

volt külön műanyag hordó a szilvának
külön a baracknak
külön a szőlőtörkölynek (szőlőszemek héja, a szüret után)

mégis minden évben volt pálinkája......
Persze főzőben főzetve, mert ekkora mennyiségek házilag....
_________________
Hédi Very Happy

Mint idegen vetődtem partodra, vendégül éltem házadban
és barátként lépek ki ajtódon ó Föld!
/R.D. Tagore/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jostakr
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Mar 25, 2010
Hozzászólások: 1981

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 09:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hááááát....... elárulom, hogy nem mertem belevágni. Laughing Mazsola vagyok én még ehhez a tudományhoz.... Laughing Az inci-finci cefrécskét elvittük egy igazi Főző Bácsihoz. Kis sikerélmény van, mert belenyúlt, megszagolta, azt mondta, hogy nagyon jó, osztán megint belenyúlt, szagolgatta, és szuper kijelentéssel átvette. Ez tegnap történt, már üzent, hogy lassan lehet érte menni. A kis 45-50 liternyi tiszta cefréből 7 liter lett, ami a kétszerese annak, amire számítottam. Remélem finom is lesz!
Elégedett vagyok, főleg úgy, hogy van egy évem a "szakma" kitanulására. Laughing Laughing Laughing
_________________
Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ferko
Nyírfa
Nyírfa


Csatlakozott: Apr 18, 2005
Hozzászólások: 942
Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 09:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jostakr!
Leszedted az un. rézelejét? Ha nem, számíts rá, hogy "furcsa" íze lesz.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jostakr
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Mar 25, 2010
Hozzászólások: 1981

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 08:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm Etimami! Sok nem lesz, de remélem nagyon finomnak finom lesz! Laughing Laughing
_________________
Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Etimami
Liget
Liget


Csatlakozott: May 18, 2008
Hozzászólások: 3448
Tartózkodási hely: Csorvás

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 06:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szurkolok, hogy sok legyen és finom!
_________________
Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
jostakr
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Mar 25, 2010
Hozzászólások: 1981

HozzászólásElküldve: 2010.10.09, 06:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ha minden igaz, akkor siker mutatkozik a pálinkám... A PÁLINKÁM!!!! házatáján..... Laughing Laughing Laughing alakul a dolog, lehet, hogy holnap már kóstolhatom... Laughing Laughing Laughing
_________________
Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
jostakr
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Mar 25, 2010
Hozzászólások: 1981

HozzászólásElküldve: 2010.09.04, 07:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

röhög2 röhög2 röhög2 röhög2 röhög2 Én ezt nem hallottam, de nagyon jó!!! röhög2 röhög2 röhög2 röhög2 röhög2
_________________
Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Etimami
Liget
Liget


Csatlakozott: May 18, 2008
Hozzászólások: 3448
Tartózkodási hely: Csorvás

HozzászólásElküldve: 2010.09.04, 06:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Jóstika a nők lekvárt főznének minden szílvából a férfiak beletennék a cefrébe.......
Na érted már?
Ez egy vicc részlete.....
Apja meg a gyerek szedegetik a szílvát.
gyerek- -apám mi lesz ebből a szílvából?
apja- - ha anyád hamar haza ér lekvár, ha nem cefre.....
_________________
Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
jostakr
Mamutfenyő
Mamutfenyő


Csatlakozott: Mar 25, 2010
Hozzászólások: 1981

HozzászólásElküldve: 2010.09.04, 05:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

ferko írta:
jostakr írta:
lesz-e idén lekvár, vagy mind megy a cefrébe. ...veszélyben az idei lekvárom.

- Mi lesz ebbűl apám?
- Ha anyád hamar haza jön lekvár, ha nem, pájinka.


Shocked nem értem... Shocked

Én arra utaltam, ha nem rázza le a fáról a szél, akkor lesz lekvárom is, ha igen, csak cefre, de sajnálnám, ha nem főzhetnék lekvárt... Anyámat meg végképp nem értem.. Shocked
_________________
Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Eve
Liget
Liget


Csatlakozott: Mar 24, 2007
Hozzászólások: 3247
Tartózkodási hely: Heves-megye

HozzászólásElküldve: 2010.09.03, 21:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ha találtok egy ügyes bádogos mestert, aki érti a csíziót, az tud rézlemezből kívánság szerint üstöt és kellő hozzávalókat hajlítani, forrasztani.
Igaz, az ára nem kevés, de ha van egy jól záródó tartály, + hűtő, akkor hamar megtérül a befektetés. Akkor ott van még az üst belsejébe való sűrű, lábon álló rézszövet. Ez hivatott a leégést meggátolni. A trutyi ha leég, vége a dalnak. Azért van lába a szűrőnek, hogy lehessen alá kevés vizet önteni, és a láng ne közvetlenül a cefrét érje.

Ennyit tudok a lekvár " tartósításáról " hirtelen. Wink

Van, aki egy kis cukorral javít a gyümi cukorfokán, és kiadósabb lesz a végtermék. Wink
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Tábortűz Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
5 / 10 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Impresszum : Jogi nyilatkozat : Moderálás : Médiaajánlat

@Gazlap | Indult 2004-03-01 l Oldalkészítés: 0.108 másodperc