Már szépen törögetem össze a szilvát, meg szedegetem ki a magokat, amiket látok. Csak egyesével ne kelljen... _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Csatlakozott: Jan 18, 2010 Hozzászólások: 1610 Tartózkodási hely: Keszthely
Elküldve: 2010.09.01, 12:23 Hozzászólás témája:
Hát igen,nekem is most jutott eszembe,hogy az azbeszt mérgezőanyag.A férjem azt mondta lehet más a neve.Na ennyit a jó tanácsokról.
Szerintem álljunk neki magozni,mire megforr csak lesz valami jó ötlet valakitől.
Csatlakozott: May 29, 2009 Hozzászólások: 3591 Tartózkodási hely: Bakony
Elküldve: 2010.09.01, 12:21 Hozzászólás témája:
Jostika nem lenne jobb kifőzetned olyan valakivel,aki már csinált ilyet? Biztos vannak ott idős bácsikák vagy nénikék akik már tudják hogy kell,aztán majd jövőre csinálod magad
Most jut eszembe, az azbeszt nem éppen a legegészségesebb, sőt! Ha belekerül a páleszbe, nyekusz... nem? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Szilikon? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Még egy kérdés: a nagy fazék (talán 50-60 literes) peremére ha körbe ráteszek egy bicajbelsőt, amit hosszában felvágtam és úgy teszem bele a lavórt a jól záródás érdekében, bajt okoz a pálesznek? Persze a gumit totál letisztítom előtte. De ugye az nem fog oldódni, vagy mást csinálni? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Köszi szépen! Magozás tekintetében (szilva esetében) eltérő véleményeket hallok itt a Gazon és a szomszédaimtól. Van, aki azt mondja, magozni kell. Van, aki soha nem magozza ki. A Mamád hogyan csinálta? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Csatlakozott: Sep 14, 2004 Hozzászólások: 13117 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2010.09.01, 11:16 Hozzászólás témája:
Régen a nagymamám is így csinálta, csak az erjedés felgyorsítása miatt tett egy kis élesztőt a cefrébe! Természetesen vegyes gyümölcsökből készült, és hozzátették még az olyan gyümölcs befőtteket is, amiknek véletlenül megsérült a celofánja.
A nagy követ is használták, mégpedig a mosófazék aljára tették, és erre állították az edényt, amibe a pálinka csepegett!!
"A pálinkafőzéshez egy kb. 15-20 literes fazékban felteszik a cefrét a tűzhelyre. A félig töltött fazékba beleállítanak egy vasból készült állványzatot követ v. téglát, amire egy porcelántálat tesznek. A fazék szájára zománcos lavórt tesznek, amit megtöltenek hideg vízzel. Ezzel zárják le légmentesen a fazekat. A peremet vizes ruhával körbetekerik, vagy betapasztják, hogy egy csepp gőz se jöhessen ki. A fokozatosan felmelegedő cefre gőze felfelé száll, s a lavór aljáról visszacsepeg a porcelán tálba. A főzést lassan végzik, így órákig eltart. A lavórban felmelegedő vizet időnként kimerik és hideget öntenek a helyére. A porcelán tálban összegyűlt párlatot tiszta fazékban újra lepárolják ezzel a módszerrel.
Kétszeri finomítás után kész a házi pálinka. A pálinka minősége, mennyisége a finomítások számától függ. " _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Kávéfőző? Én erről még nem hallottam! Mondjuk ámsról sem nagyon...
Köszi Nyestike!! Kő? _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban