Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3975 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2013.12.05, 17:02 Hozzászólás témája:
Wieder ahogy írod, biztos gyönyörű lehet a cikász, sajnos én ezt a módszert nem tudom bevetni. Azért nyáron ki fogom ültetni, ősszel becserepezem és majd meglátom, hogy alakul a sorsa _________________ Rózsa
Csatlakozott: May 07, 2011 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: szolnok
Elküldve: 2013.12.05, 13:24 Hozzászólás témája:
dobe!Minden nap csinálok egy-egy fotót róla, mert mióta- 3-4 nap-megpattant igen gyors iramban nő, legalább is ahhoz képest, hogy február óta rá várok.hét végén teszek fel képet mennyit nőt egy hét alatt.
horvathgne!
Ismerek egy elvakult fanatikust aki kiültette a cikászát. Télen sem szedi fel, hanem köré épít egy fóliasátrat és vészfűtéssel +2 fok környékén tartja, napsütéses időben meg kicsomagolja, hogy ne nagyon melegedjen fel alatta a hőmérséklet.
Negatívum, hogy sok a macera vele, viszont a pozitívum, hogy sokkal gyorsabban és nagyobbra nő. Neki tavasszal 40-50 levelet is hoz egyszerre a cikásza. Nagyon impozáns növény.
Csatlakozott: Dec 22, 2009 Hozzászólások: 3975 Tartózkodási hely: Ózd
Elküldve: 2013.12.04, 20:45 Hozzászólás témája:
Köszi Dodo, lehet hogy jövő nyáron megpróbálom, hátha több levelet hoz. Csak a gond az, hogy nálunk ősszel ki kell ásni és attól félek, megharagszik rám. _________________ Rózsa
Csatlakozott: Sep 14, 2004 Hozzászólások: 13117 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2013.12.04, 20:03 Hozzászólás témája:
horvathgne!
Biztosan jól érezné magát kiültetve, hiszen spanyolországban és dominikán is szabadföldben van. _________________ Ha a boldogság egyik kapuja bezárul, egy másik biztosan kinyílik!!
Csatlakozott: May 07, 2011 Hozzászólások: 137 Tartózkodási hely: szolnok
Elküldve: 2013.12.04, 19:56 Hozzászólás témája: hajt a cikász magom
2013.02.08.-án ültetett cikász magja beindult. A hajtás napról napra,szemlátomást nő[img][/img]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Csatlakozott: Jan 23, 2012 Hozzászólások: 1228 Tartózkodási hely: Pilis
Elküldve: 2013.12.03, 20:05 Hozzászólás témája:
wieder
Jelenleg hetente adok nekik kevesebbet, de akkor majd csökkentem. Csak nem akartam hirtelen megvonni a vizet tőlük. _________________ "El kell engedned azt aki voltál, hogy azzá válj aki leszel."
Joomar! Tavasszal ültesd át 1-2 mérettel nagyobb cserépbe. Sokkal nagyobb cserép nem ideális már csak a cipekedés miatt sem
Én is mindenképpen a hidegebb helyre voksolnék.
Adry! 3-4 fokon van és hetente locsolod? Az szerintem sok lesz neki tavaszig, hacsak, nem nagyon kevés vízzel, de akkor annak meg nem sok értelme van, a felső 1-2 cm nedvesedik, a többi föld meg csont száraz marad.
Én télen max havonta egyszer locsolom, de akkor annyit, hogy az alján az alátétben is megjelenik a víz, vagyis átnedvesedik de félórán belül onnan is felszívja. Két locsolás között meg száradjon ki a föld, hogy ne legyen gyökér rothadás.
Elküldve: 2013.12.02, 20:10 Hozzászólás témája:
Így van a fenyőkkel van közelebbi rokonságban. Csak az élőhely miatt szokták a pálmákkal együtt emlegetni. Szerintem akkor már inkább hűvösebbre tedd kevesebb fénnyel. Szereti a vizet. Persze nem kell agyon locsolni. Átültetni sem kell minden évben az idősebb példányokat. Az az igazság, hogy ki kell tapasztalni és akkor már nem is olyan vészes a tartása. _________________ "El kell engedned azt aki voltál, hogy azzá válj aki leszel."
Köszi Adry, igyekszem akkor így tenni. Van neki sárga levele, de nem tudom, hogy most a tavalyi melegétől, vagy megégett? Szegényt nem nagyon locsoltam, nem mertem. Azt hallottam vhol, hogy nem szereti, mert hogy akkor a gumója felrohad. De így visszagondolva akkor ezek szerint nagyon szárítottam szegényt. Az a baj, hogy most világos helyen van, de tuti több, mint 10 fok. Vagy tudnám még 3-4 fokos helyre tenni, de ott meg nem nagyon van fény, és nem tudom, azt hogy tolerálná. Én még olyat is hallottam róla, hogy nem is pálma, hanem fenyő féle. Szóval tényleg nagy volt eddig bennem a káosz róla. _________________ A jó barátok nem engedik, hogy hülyeséget csinálj.....egyedül
Az ürességet csak egyetlen dolog teszi elviselhetővé - a kapcsolat.
(Kapcsolat)
Elküldve: 2013.12.01, 21:35 Hozzászólás témája:
joomar
Részemről én sima pálmaföldbe ültettem őket. Normál méretű cserépben. Se túl nagyba, se túl kicsibe. Amikor a 2 nagyobb tavasszal hozzám került nem volt már egyiknek sem levele. Egész nyáron kint voltak, de nem tűző napon. A selyem akác alatt. Szinte naponta locsoltam őket a nagy hőségben. Nagyon élvezték. Hajtottak is rendesen. Még a legkisebb is hozott 2 új levelet őszre. Jelenleg a teleltetőben vannak világos helyen, 4-5 fokon és most hetente locsolom őket. A melegebbet (pl.: 15-17 fok) télen nem szeretik. Ha melege van besárgul a levele. Tapasztaltam. _________________ "El kell engedned azt aki voltál, hogy azzá válj aki leszel."
Ismét köszönöm wieder, és már csak egy kérdés, ha nem baj. Mennyire szeret szorosan lenni a cserépben? Pl. most van egy 20-asban kb. és a gumója, vagy nem is tudom, milye, olyan 1,5-2 centire van a cserép szélétől, és hosszúkás a cserepe. Ez a távolság maradjon? Vagy inkább szereti a sok helyet, és ne szorosra ültessem? Bocsi, hogy buta a kérdés, de ilyenre gondolok, hogy pl. a leanderek szeretnek nagy cserépben lenni, a bugik viszont szorosan szeretik? Ilyesmire gondolok. Előre is köszönöm. _________________ A jó barátok nem engedik, hogy hülyeséget csinálj.....egyedül
Az ürességet csak egyetlen dolog teszi elviselhetővé - a kapcsolat.
(Kapcsolat)
Nincs mit.
Tavasszal érdemes átültetni. Én általános virágföldet szoktam összekeverni kb. 1/4 annyi homokkal + egy kevés, érett istállótrágyával. Elég 3-4 évente átültetni.
Ami még nagyon fontos a tavaszi kihordásnál (minden zárt helyen levelesen kitelelt növénynél) az a kiszoktatás. Először árnyékos helyen kell tartani legalább 1, de inkább 2 hétig. Még ott is sokkal világosabb van, mint a lakásban az ablak elött. Majd utána mehet a végleges helyére. Én olyan helyen tartom ahol délután 2-3 órától már nem éri nap, van aki viszont a teljes napra esküszik. Amennyiben a zárt térből rögtön napos helyre teszed, csúnyán megégnek a levelei, de ez mondom általánosságban minden bent lombosan teleltetett növényre igaz.
Tápozni zöldnövényes, vagy örökzöld tápoldattal szoktam, ami N túlsúlyos.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban