Sáska,
van keikiboost-om, ezért is örültem meg annyira, amikor mondtad, hogy ezzel meg lehet menteni az ilyeneket.
Noilla,
nem is a gyökerei miatt aggódom, de a közepe, a töve, ahonnan továbbfejlődhetne az teljesen halott, kemény, fekete. Nem tudom elképzelni, honnan indulhatna meg új levél vagy bármi.
Csatlakozott: Nov 04, 2007 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: Pannonhalma
Elküldve: 2010.05.19, 21:32 Hozzászólás témája:
Sziasztok,
Arkanagyal még nincs semmi elveszve.
Van Keikiboost-od?
A képről úgy látom, hogy feszesek a levelek, mennyi gyökere van?
Ha lesz időd, készíts légyszi olyan képet amin látható a levek alatti rész.
Biztos ti is megfigyeltétek már, hogy a lepkék a virágszárat mindig a levélhónaljból hozzák. Itt vannak az "alvórügyek" elrejtve. Ezeket a rézseket kell bekenni ilyen tőrothadásos eseteknél.
A képen látok egy virágszár maradékot, talán egy kicsit gombás is, legalább is én úgy látom. Légyszíves egy kicsit száritsd ki mielőtt a maradék ép leveleket megtámadja valami gomba, különben nem biztos a mentés sikere.
Igyekszem egy kis képdokumentációt összeállítani az én mentésemből, ami talán segít másoknak is.
Addig is az a lényeg hogy ne szeressük ( öntözéssel ) agyon a lepkéinket _________________ http://saska.fotoalbum.hu/
Legutóbb Sáska szerkesztette (2010.05.19, 22:48), összesen 1 alkalommal
Csatlakozott: Mar 01, 2010 Hozzászólások: 1370 Tartózkodási hely: Miskolc
Elküldve: 2010.05.19, 20:30 Hozzászólás témája:
Szerintem ha a maradék gyökér körül bekenegeted keikiboosttal, akkor várható, hogy valahol előbukkan valami. Mintha az előzményekben ezt olvastam volna, talán épp Sáska írásában.
Csatlakozott: Nov 04, 2007 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: Pannonhalma
Elküldve: 2010.05.18, 23:32 Hozzászólás témája:
Szia,
kellene egy kép a tőrothadásos alanyról és máris többet tudok mondani.
Tkata1985: annak a phaládnak amelyik nem akar virágozni, hideghatást javasolok, próbáltad már ?
Illetve alluról öntözni jó hideg esővizzel, persze figyelve arra hogy a levélhónaljakba ne kerüljön viz és rekedjen benne mert így kezdődik a tőrothadás.
Ezt egy Szlovákiai magyar orchidea gyújtő és forgalmazó javasolta nekem A lepieket gyűjti de 400 tő cimbije van _________________ http://saska.fotoalbum.hu/
Sziasztok
Látom nagyon szépen kenegetitek a kepkéket hogy babázzanak
Amiket én taőasztaltam:
-Keikiboost használatakor nagyon fontos a levegő hőmérséklete is. 24 fok fellett nagyobb az esély keikire, az alatt többször növekszik virágszár a kezelt alvórügyből.
-Ha inkább virágszárra vágyunk, a virágszár felső alvórügyeit kenjük be.
-Ha keikit akarunk, inkább az alsókat kezeljük.
-Tőrothadásos phalákat meg lehet menteni keikiboost használatával. Nekem van egy ilyenre élő példám és kb 3 napja végre megláttam a virágját is. Vissza néztem a képeimet 2009.02.20 án a Keikiboostal bekent felületen már 3-4 mmes dudor volt ás most egy hete nyilt ki az első virág.
itt látható
Sok sikert mindeninek _________________ http://saska.fotoalbum.hu/
Legutóbb Sáska szerkesztette (2010.05.18, 23:28), összesen 2 alkalommal
Lucuska:
Ahogy jött a napsütés, megtáltosodtak. Persze a segítség is hatott. Majd kipróbálom a gyökereztető hormont, azt hiszem Zsuzsu használja azt időnként.
Talán a hét vége felé kitehetjük a lepiket levegőztetni. Én behoztam mindenkit 2 napja, hogy végre ki tudjanak száradni (kivéve a cymbi). Több hete egyfolytában nedves a közeg mindenkinél. Szinte teljesen szétlyukasztgattam és kivágtam a cserepeket, már szinte csak a közeget fogja össze, de nem nagyon használt.
Noilla:
Az ugra-bugra növényed szerintem virágszárat növeszt. Nálam általában a virágszárak színesek. (Kivéve az egyik bordóm, aminek bordósak a levelei alsó részei is.)
Itt van a tied "alteregója":
Ő pedig a becsapósom, amiben már nem vagyok annyira biztos, hogy kheiki lesz. Ha jól megnézed, a szára megnyúlt, olyan, mintha virágszár akarna lenni. A felső levelei - a méretéhez képest - nagyon kicsik!
Ami biztos, hogy kheiki, az nem így néz ki, hanem szélesebb a levele és nem nyúlik a szára!
Én egyébként virágnak jobban örülnék, mert fogalmam sincs milyen színű lehet. Meglepi.
Elküldve: 2010.05.17, 22:34 Hozzászólás témája:
drkulcsara:
Nem tudom én sem eldönteni, hogy pontosan azok mik, de szerintem azok is levelek, csak még nem bontakoztak ki, mert a közepébe belátni és lyuk van ott.
A 4. képen lévő a legtutibb, hogy keiki, mert a következő képen jól látni, hogy tekercsbe vannak a levelek
Ugye meséltem a pofára ejtett orchiról....nos, a bimbókat nem tudta kinevelni, sorba dobálja el már kinyílás előtti méretben, nem is értem miért pont akkor. Viszont nekiállt továbbnyúlni, és a visszakötözött alvórügyes virágszár nem forrt vissza ( ) de ugyanonnan most kitolt valamit, hogy mégegy virágszár vagy letette a voksot a keikire, majd kiderül.
Noilla:
az első és a második képen levő sarjat én nem értem. Nálam is így fog kinézni az egyik, ennél egy kicsit kisebb. Mi az a két hajtás? Abból két gyerek lesz, vagy egy gyerek és egy virágszár?
A negyedik képeden levő bébi biztos, hogy bébi? Le fogom fényképezni az enyémet, az enyém ennél kicsit hosszabb. Ugyanígy néz ki, mintha levél lenne, de a szár megnyúlt és kezd hasonlítani a virágszárra.
Egy másik lepin levő bébi sokkal ducibb, azon abszolut látszik, hogy új növényke lesz. De ez szerintem be fog mindket csapni.
Noilla, Lucuska:
Nálunk csak 60-62 a páratartalom a függöny mögött, az ablakon van a készülék. Lehet, hogy a növények között több van, majd leveszem és megnézem.
Tegyetek fel képeket légyszi, hadddd gyönyörködjek!!!
Csatlakozott: Aug 18, 2009 Hozzászólások: 458 Tartózkodási hely: Szentendre
Elküldve: 2010.05.13, 08:32 Hozzászólás témája:
Az lenne a legjobb, ha pár fokkal melegebb lenne, akkor kitenném a phalákat, mert reggel van, hogy eléri a 90-90%ot is a páratartalom. _________________ Lucuska
Elküldve: 2010.05.13, 07:31 Hozzászólás témája:
Leheséges, hogy a tavasz teszi.
Aminek viszont nagyon örülök, hogy kettő magától, levéltőből hoz virágszárat, tehát nem kell őket nógatni folyton pasztával, maguktól is virágoznak! ÉS majd' indegyik hozza az új levelet és a gyökereket, amit szintén hálának veszek a gondoskodásért
Majd próbálok hozni képeket, nagyon különbözik a két növényen a kis sarjak megjelenése számomra.
Reggel 85%-os párát mutatott a függöny mögött, kicsit megszellőztettem majd visszahúztam ,hagy bulizzanak a gyerekek!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban