Ametiszt! Köszi a képeket a megkövesedett ciprusokról! A fosszília gyönyörű!!! Jöhet majd a többi kép is... _________________ Egy homokszemben lásd meg a világot,egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot, s tartsd a tenyeredben a végtelent! /W.B./
Ez tényleg kevés adat! Én azt javasolnám, fel kellene venni a kapcsolatot Korim Lászlóval, vagy Kovács Pállal (www.minerals.hu). A lelőhely pontos leírására ők adhatnak információt, ha módjukban áll.
Csatlakozott: Feb 15, 2008 Hozzászólások: 3419 Tartózkodási hely: Budapest. Óbuda
Elküldve: 2010.04.05, 17:46 Hozzászólás témája:
Ezt találtam a nyíri lelőhelyről
A kocsmánál fel az utolsó házig(Pécek)majd ott nem jobbra az úton, mert azt lezárták már, hanem egyenes fel az erdőbe.
Kb1km után a réten keresel felfele menet egy zöld vadászlest, na ott kell bemenni az erdőbe ahol van az ametiszt. _________________ Tudatlanságunk beismerése bölcsességre vall.
Ashley Montagu
Én teljes szívemből kívánom Neked, hogy a nézésen kívül csak egyszer tapasztald meg a "vadászat" ízét! Meglásd, sosem fogsz szabadulni attól az érzéstől...
Kedves Ametiszt!
Nagyon szépen köszönöm! Nem-nem, külföldre nem járunk. Bár kint is szép ásványok vannak, de mi csak a hazai "kincsek"-et tartjuk értékesnek. Igaz, hogy a gyémánt marosvásárhelyi, azért sem mi mentünk ki és tágabb értelemben magyar-származék a lelkem.
Hidd el, a legnagyobb öröm az, amikor ebben a pici országban bukkan az ember egy "igazi kincs"-re. (És persze a kincs mindenkinek más és más!)
ametiszt írta:
jostakr
mit tudsz a nyíri ametisztről? Nem találtam pontos leírást a lelőhelyről.
Hát igen, sajnos valószínű, hogy nem is igazán fogsz találni pontos leírást, mert úgy tudom, hogy azt teljes titok övezi, azaz csúnya szóval élve: le van védve. Annyit tudok csak, hogy a Zemplénben találtak rá a lelőhelyre. Valóban csodaszép és ritka ásvány és nagyon valószínű, hogy csak kiállításokon fogsz vele találkozni. (Bár csoda mindig is történhet... Mondjuk egy gyűjtő-kirándulás alkalmával... )
Összevontam a hsz-okat, kérlek, így írjad te is......névvel elválasztva ugyanúgy érthető, és kevesebb helyet foglal/moderáto
Köszönöm szépen! Az az ammonitesz - és a többi tesója - a Villány-ból, egy mészkő - márvány - bányából való. Véletlenül bukkantunk rá, addig nem is figyeltük, mert kalcitokat "vadásztunk", de utána több kisebb ammoniteszre leltünk még. Sajnos lepattant belőle egy darab, amit szintén őrzünk, meg a talajrészt, ami burkolta, megmaradt negatívként. Én ekkorát még eddig nem láttam egy múzeumban sem, Rudabányán is csak jóval kisebbet. Tehát őrizzük, őrizzük a kis "öreglányt", a régi-régi Pannon-tenger bizonyítékaként.
Csatlakozott: Feb 15, 2008 Hozzászólások: 3419 Tartózkodási hely: Budapest. Óbuda
Elküldve: 2010.04.05, 16:15 Hozzászólás témája:
Kedves Jostakr!
Köszönöm! Szépek az ásványaid! És az a fosszília! Tudsz róla valamit? Mikori, honnan való? _________________ Tudatlanságunk beismerése bölcsességre vall.
Ashley Montagu
Legutóbb zafira szerkesztette (2010.04.05, 16:36), összesen 1 alkalommal
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban