Csatlakozott: Aug 22, 2009 Hozzászólások: 3647 Tartózkodási hely: Göd
Elküldve: 2009.12.02, 13:41 Hozzászólás témája:
szasza: nem napon -e... csak kint a többi közt zöldháló alatt voltak _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Feb 03, 2009 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Kunszentmiklós
Elküldve: 2009.12.02, 13:32 Hozzászólás témája:
Azt hiszem megkérdezem Ildikót hogy milyen mazdáik vannak kint napon. Nem hiszem hogy hideg házi. _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
párszor megfordultam nála, az állatorvosrendelője mögött laknak a növények, Laci bácsihoz járok legtöbbet, előbbinél csak vásárlok néha. de láttam nem lucskos masd-t néhány közeli orchis ismerősnél is, most már kíváncsi leszek rá, majd jövőre egy beszerzőutamon veszek egy tetszetőst _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Mar 05, 2008 Hozzászólások: 664 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2009.12.02, 11:10 Hozzászólás témája:
Atilla, majd számolj be a tapasztalatokról. Kíváncsian várom. Az O.háznál tudsz venni olcsón hibridet, azt tudom.
Amúgy én nem tudom, ki az a Horváth. _________________
Elküldve: 2009.12.02, 10:30 Hozzászólás témája:
bluno: pl. a Horváthnál, amúgy is látszik, hogy alig öntözi a növényeket...
ilyenkor jön nálam a reakciós ösztön, hogy tavasszal szerezzek egy Masd-t és felkössem... _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Elküldve: 2009.12.02, 10:26 Hozzászólás témája:
Atilla, ezt hol láttad? Nem tudod, milyen fajok voltak?
Az enyém hibrid, de ha nem vizes a közege, látszik, hogy szenved, fakul a levele az új hajtáskák sárgulnak. Kb. egy napig élne, ha melegben, napon lenne.
Tudom, hogy van meleges is, de az a ritkább. _________________
Csatlakozott: Feb 03, 2009 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Kunszentmiklós
Elküldve: 2009.12.02, 09:35 Hozzászólás témája:
magi én sem tenném blokra, még próba kedvéért sem. _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
Elküldve: 2009.12.02, 09:16 Hozzászólás témája:
azért nálam egy próbát megérne, nekem nincs, mert nem tetszik, de ha le lehet csípni egy kis hajtásos bulbát, ki lehet próbálni, ezek közt is van eltérő igényű, hibridek, fajok közt is van meleges is. ahova jártam nyáron gyűjteni, sok helyen találkoztam vele, kint voltak, jó szárazon a melegben és jó nagy csokrosan, látszott, hogy nem sínylődtek _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Mar 17, 2009 Hozzászólások: 1202 Tartózkodási hely: Bp
Elküldve: 2009.12.02, 08:22 Hozzászólás témája:
Magi! Tudod, hogy nekem van, meg volt is, de én sem ajánlom senkinek, nálam már kettő nyúlt ki, és mivel te sem vagy otthon egész nap, kivitelezhetetlen, és párád sincs annyi neked sem.
Emese! A stanhodat nem fényképeznéd le nekem a bulbáit és az ültetőközeget? Nagyon érdekelne! Köszi!
Elküldve: 2009.12.02, 07:56 Hozzászólás témája:
Magi, szerintem nem. Annyira vízigényes, hogy nem száradhat ki a közeg, az új hajtások egyből elpusztulnak emiatt. Akárhol utánaolvastam, mindenütt óvtak ettől, még üvegházban se javasolják.
Én nem merném blokkra tenni. _________________
Elküldve: 2009.12.02, 05:43 Hozzászólás témája:
magi: epifita, úgyhogy egy jó marék mohába burkolva felköthető, bírnia kell, csak a körülményektől függ, hűvös és pára _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Feb 28, 2006 Hozzászólások: 2427 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2009.12.01, 16:11 Hozzászólás témája:
Hoztam én is egy könnyen tartható fajt,gyönyörű virága van csak nagyon rövid ideig virágzik.És az illata
Stanhopea tigria,nyáron a kerben egy fa árnyékában is elvan,télen hűvös esetleg melegebb helyen érzi jól magát nálam.
Elküldve: 2009.11.29, 14:04 Hozzászólás témája:
Bulbophyllum wendlandianum
A Bulbophyllumok az egyik legfajgazdagabb csoport, ezernél több fajjal, általában kis termetűek, rendkívűl változatos virágformákkal. Általában melegháziak, nagy tűréshatárral.
Nem virágoznak könnyen lakásban és üvegházban, szükséges a napi hőingadozás, ezért érdemes kint tartani, ha már éjjel nem süllyed a hőmérséklet 10 fok alá. Kevésbé fényigényesek, a nagyobb levelűek, mint ez a faj is (10-15cm) kicsit jobban, de ezek sem igényelnek közvetlen napsütést és télen is fejlődnek a lakásban pótvilágítás nélkül. Felkötve tarthatók ideálisan, nem érzékenyek a sok vízre, nincsenek levélhajlataik, képtelenség berohasztani bármennyi spricceléssel. Ha nem akar virágot hozni, érdemes néha helyet változtatni, fényesebb helyre tenni, akkor nagy eséllyel hoz bimbót. Pihenési időszakot nem tart, egész évben hoz új hajtásokat, így a virágzás sem időszakhoz kötött, bár inkább a nyári, kinti szezonra jellemző. Tápozni hetente 1 ezrelékes higításban, októbertől márciusig havi egyszer szükséges. _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban