Csatlakozott: Feb 03, 2009 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Kunszentmiklós
Elküldve: 2009.12.03, 10:11 Hozzászólás témája:
magi amíg van ép gyökere van remény. Ne foglalkozz vikicával csak irigykedik mert nálad még nem pusztult ki teljesen nála meg igen. _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
Csatlakozott: May 28, 2008 Hozzászólások: 727 Tartózkodási hely: Érd
Elküldve: 2009.12.03, 09:22 Hozzászólás témája:
Hát a masdival én úgy jártam, hogy gyönyörű szép volt egész nyáron. Hozta a leveleket, hajtásokat. Amikor októberben elkezdtük behordani a virágokat, a masdit kint hagytam egy kicsit még...mert hogy hideges. (azért annyira nem volt hideg) S amikor behoztam, a levelek 90%-a lepotyogott. A maradékot, aminek még szépek voltak a gyökerei......azokat gondoltam blokkra, mert már nem tudok vele mit kezdeni.....
De lehet, hogy inkább nem...
Vagy igen?
Határozott vagyok, az a lényeg! Vagy nem??
Csatlakozott: Mar 17, 2009 Hozzászólások: 1202 Tartózkodási hely: Bp
Elküldve: 2009.12.03, 08:21 Hozzászólás témája:
Almakee, tök igazad van! Nálam az egyik masdé 1 évig húzta, télen nyáron hajtott, aztán mikor behoztam, hidegre tettem, de a locsoláshoz kihoztam a konyhába, és ott felejtettem 1 teljes napra! utána visszavittem a hidegre, 2 nap múlva már nem volt rajta szinte levél.
Azt hiszem tavasszal számíthatsz rám, egy stanho ültetéssel!!! Mit szólsz hozzá?
Csatlakozott: May 08, 2009 Hozzászólások: 759 Tartózkodási hely: Kispest
Elküldve: 2009.12.03, 07:15 Hozzászólás témája:
Attila szia!
Igazság szerint a stanhók korhadék lakók vagy inkább az ágakon tlepszik meg tehát elvileg jó a felkötés de a körülmények fontosak,a mohában szerintem könnyebb tartani őket. Nálam a mohában az idén 5 bulbát hozott, és most is hoz kettőt megy lefele mint az őrült. Remélem nyílni is fog!
Visszatérve a masdákhoz valaki azt írta hogy egy kis bulba a masdáról( lehet hogy éppen Te) a masdavalliának nincs bulbája. Szaporítani tőosztással lehet, de utálja van mikor mind a kettő kipurcan. Akit már emlegettem Ő a Budai Feri nagy masda guru de még Ő sem bír mindíg velük. Van egy általam ismert melegebbet kedvelő masdi a M. Tovarensis, meg egy pár hibrid ezeket állítólag könnyebb tartani nekem nem sikerült biztos bennem van a hiba. Próbáld meg és meglátjuk mi lesz.
Csatlakozott: Aug 22, 2009 Hozzászólások: 3647 Tartózkodási hely: Göd
Elküldve: 2009.12.03, 04:40 Hozzászólás témája:
hali!
Almakee: én is hasonlóan tartom a Stan-kat, csak házi drótkosarat béleltem vastagon mohával, épp 1-2 marék közeg fért bele, ami nem is lett volna fontos, azon rögzítettem, nagyon könnyen fejlődnek, nyár elején még szaporítóanyag volt, mostanra már 3-4 bulbásak és új hajtásokat indítanak. de próbáltam felkötve is, teljesen jól bírják, csak végül kosárba vágtam, mert széltében terjeszkedik. szóval igazán nem fontos a spéci közeg nekik. _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Csatlakozott: Feb 03, 2009 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Kunszentmiklós
Elküldve: 2009.12.02, 23:12 Hozzászólás témája:
vikica akkor ne csodálkozz hogy feldobta a talpát.
Almakee én is úgy gondolom hogy a masdavalliák nagyon kényesek. Nem is próbálkozom vele. Had szenvedjen csak vikica egyedül _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
Csatlakozott: Mar 11, 2008 Hozzászólások: 7175 Tartózkodási hely: Toronto
Elküldve: 2009.12.02, 21:42 Hozzászólás témája:
Almakee
Eddig is úgy éreztem, hogy túl nagy falat nekem a masdi, de most már biztos vagyok benne, hogy nem veszek NEm tudnám neki biztosítani a körülményeket. _________________ Üdv: pretty.girl
"Hát csak úgy szeress,ahogy szeretni érdemes. Semmivel sem törődve, szabadon hagyva engem". (Vavyan)
Csatlakozott: May 08, 2009 Hozzászólások: 759 Tartózkodási hely: Kispest
Elküldve: 2009.12.02, 21:17 Hozzászólás témája:
Sziasztok
Ha lehet adnék egy ötletet a stanhók ültetéséhez. Nálam úgy vannak ültetve hogy a moha párnába tettem a stanhót egy kis ültető anyaggal és simán össze kötöttem. Keresztül dugtam a mohán két drótot és a kiálló drótra kötöttem a függesztőt. Holnap lefotózom. Szerintem tök egyszerű és nagyon szeretik, nőnek benne mint a gaz.
A masdavalliák között igen kevés van ami bírja a meleget a Horvátnál azért láthatta Attila szépnek mert valószínű nem rég vehették ugyanis a Sanyi kereskedő ha nem tudnátok. Van gyűjteménye de állandóan változik. A masdákat baromi nehéz tartani nyáron ehez tudni kell honnét származnak. Köd erdő állandó pára sok víz de mégsem rothad el mert állandóan mozog a levegő nappal teljes napfény de nem ég meg mert a "lába" vízben van a "fejét" meg fújja a szél hát nem könnyű!!
Van egy cimborám a masdák a mindene minden elképzelhető dolgot művel a gazaival (ködösítő uv lámpa aut. spriccelő meszelve az üveg stb..)mégis volt olyan év hogy 40 gazt dobott ki
Hát így ......
Elküldve: 2009.12.02, 14:44 Hozzászólás témája:
sajnos... azért én kipróbálom majd, hátha mégsem lehetetlen... ami meg bírja, abból is annyi van, hogy el se férne egy udvarban. _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Elküldve: 2009.12.02, 14:37 Hozzászólás témája:
Hát igen sajnos elég sok faj van ami nem bírja a mi klímánkat. _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
Elküldve: 2009.12.02, 14:17 Hozzászólás témája:
na, akkor ezt is tudjuk... amikor ott voltam, szép zöld csokros volt, nem látszott rossznak, bár megjegyzem, Ott nem csodálom, hogy nem bírják a klímát... _________________ A szellemi megismerésre törekvő lény pedig, aki tudja, hogy noha az, amire vágyik, felfoghatatlan, megtapasztalja, hogy ami minél inkább érthetetlen számára, az annál tökéletesebb. A felfoghatatlan éppen a nemtudásunkról való tudásunk árán lesz elérhető.
Elküldve: 2009.12.02, 14:10 Hozzászólás témája:
atilla megkérdeztem és tényleg kint voltak, de sajna gyengécskék náluk is a mazdák. Ezt a választ kaptam:
"4 féle van, de nem bírják ezt a klímát, és döglődnek" _________________ Az élet olyan, mint egy keskeny híd. Az a legfontosabb, hogy ne legyen benned félelem,hogy végig kell rajta menned!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban