Csatlakozott: Jun 27, 2007 Hozzászólások: 3202 Tartózkodási hely: Mikófalva
Elküldve: 2009.10.13, 17:29 Hozzászólás témája:
Kin nincs sapka ebben a pocsék időben? Majd jól leszidom! Ejnye!
A békepipát meg pont elszívtuk, ami inkább vízi típusú pipa volt, finom vaníliás sisával!
Ja, amúgy jöttem veszekedni... _________________ "Merry Crisis and a Happy New Fear" - Kores és a Yazz Stereotype
Csak nem bírtam megállni szó nélkül, hogy még a "sapkás homokozóban" is a jó modort emlegeted.
És erre tessék: most meg jön nekem a békepipával!
Még jó, hogy nem jön nekem a békepipával!...
Szerintem, ha még egyet szólok, a fehér zászlóval is béborítassz... _________________ Különös, hogy míg a békéhez két fél akarata szükséges, a háborúhoz bőven elég az egyiké...
Filike tényleg nincs sapkám még télen sem útálom veszekedni meg még annál is jobban útálok.
Gyere üljünk le szivjunk békepipát és elmulik a veszekedhetnéd. _________________
"A mosoly vidáman világitó kis ablak a közöny sötét éjszakájában"
Nagyon sajnálom, hogy ilyen topikot kellett nyitni, de ha már megvan mielőtt valaki elkezdi a veszekedést olvassátok el ezt.
Márai Sándor: A tapintatról és a gyöngédségről
Mert van valami, ami több és értékesebb, mint a tudás, az értelem, igen, becsesebb, mint a jóság. Van egyfajta tapintat, ami az emberi teljesítmény felsőfoka Az a fajta gyöngédség, mely láthatatlan, színtelen és íztelen, s mégis nélkülözhetetlen, mint fertőzéses, járványos vidéken a forralt víz, mely nélkül szomjan pusztul, vagy beteg lesz az ember. Az a tapintat és gyöngédség mely, mint valami csodálatos zenei hallás örökké figyelmeztet egy embert mi sok és mi kevés az emberi dolgokban, mit szabad és mi túlzás, mi fáj a másiknak, és mi olyan "jó", hogy ellenségünk lesz ha megajándékozzuk vele és nem tudja meghálálni? Ez a tapintat, mely nem csak a megfelelő szavakat és hangsúlyt ismeri, hanem a hallgatás gyöngédségét is. Vannak ritka emberek, akik tudják ezt. Akik a jóságot, mely mindig önzés is, pártolták és nemesítették, s nem okoznak soha fájdalmat barátságukkal, vagy rokonszenvükkel, nem terhesek közeledésükkel, nem mondanak soha egy szóval többet, mint amit a másik el tud viselni, s mintha külön, nagyon finom hallószerveik lennének, úgy neszelik mi az, ami a másiknak fájhat. S mindig tudnak másról beszélni. S oly élesen hallanak mindent, ami veszélyes az emberek között, mint az elektromos hallgató fülek érzékelik a nagy magasságban felhők között közeledő láthatatlan ellenséges gépmadarakat. A tapintat és a gyöngédség emberfölöttien érzékel. Igen, e két képesség emberfölötti. _________________
"A mosoly vidáman világitó kis ablak a közöny sötét éjszakájában"
Majd felpezsdítjük.
Mikor unjuk, hogy olyan szelíd és jólelkű vagy, jól belédkötünk valamivel _________________ "Mindenek fölött
Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,
Következik, hogy ál máshoz se léssz."
-William Shakespeare-
Csatlakozott: Oct 23, 2006 Hozzászólások: 7088 Tartózkodási hely: Budapest XV.ker.
Elküldve: 2009.10.13, 05:48 Hozzászólás témája:
Ha már külön topic van a veszekedésre, már nem is olyan izgi... _________________ "Az ember mindig több, mint az arca
mert a lélek és a szív nincs a képen rajta"
/Anonimus/
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban