Csatlakozott: Mar 17, 2004 Hozzászólások: 1070 Tartózkodási hely: Angyalföld
Elküldve: 2009.02.25, 05:15 Hozzászólás témája:
Mierna
Hűvös, világos helyen tartsd. Kár, hogy nem hamarabb mentetted meg, eléggé halálos beteg kinézete van.
A kemény vízzel való öntözés miatt válik ki a só, lemosható, ledörzsölhető, újraképződik.
A repedés még szép is lehet, egy szabadföldi fán is találhatsz repedéseket. Megfaraghatod, ha akarod, kenheted sebkezelővel.
pdory
Nem tudom pontosan, mert a kereskedők teszik rá a százalékukat, kb.2800, vagy 2900 Ft lehet. Ha a klubba bejösz, ott 2500
Kellene látnom mekkora a fád, és mekkora a tál.
15 cm-nél kisebb tálban rendkívül nehéz a fát megtartani.
A tál szokásos mérete a fa magasságának 2/3 -ad része, de ha nagyon sok a lomb, akkor nagyobbra van szükség.
A honlapomon www.bonsaiherman.atw.hu -n az átültetésnél találsz egy normál földkeverék leírást, de ahol veszed a könyvet, ott szoktak bonszájföldet árusítani.
Stanislav Lem:
Nem hiszek az emberi tökéletességben, és akiknek nincs semmi hóbortjuk, bogaruk, rögeszméjük, legalább egy icipici mániájuk, vesszőparipájuk, azokat vagy állandó színleléssel gyanúsítom, vagy sivár léleknek tartom.
Ginko mennyibe kerül ez a könyv??? _________________ Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka. /Buddha/
Kertész legyen, ki boldogsára vágyik!
Mierna köszönöm, én is nagyon szeretem (mondjuk minden növényem nagyon szeretem)
A napokban kicsit meg is kellett csipdesnem, a nagyobbra nött ágakat.
A bonsai tudosokhoz lenne az a kérdésem hogy átültessem e, vagy ne és ha igen mennyivel nagyobb bilibe és milyen földbe???? _________________ Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka. /Buddha/
Csatlakozott: Jan 31, 2009 Hozzászólások: 301 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2009.02.24, 21:07 Hozzászólás témája:
hát, tesómnál kb 30 fok van a szobájában... ha bezacskózzam, utána hűvös helyre tegyen, vagy maradjon a szobában?
csináltam róla képet is:
ezen látszik, h a törzsén van vmi kikristályosoditt fehér "izé", olyanm int amikor a tápoldat kikristályosodik...
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A Serissa valóban igénytelen fa. DE szubtrópusi származású, dél-ázsiai. Egy növény akkor tartaható meg hosszan, ha biztosítjuk azokat a körülményeket, melyet évmilliók alatt hazájukban megszoktak.
Tehát télen hűvös helyen nyugalmi időszakra van szüksége. Ha télen fűtött szobában tartjuk, akkor legyengül, egy idő után elpusztul. Fagymentes helyen kell tartani, azt írják, hogy min. 10 fok kell neki.
Nem kényes a víz keménységére. Ajánlott tápozni, de hígabb szerrel, mert a túltápozás árt neki.
Elküldve: 2009.02.24, 09:33 Hozzászólás témája:
ginko! nagyon szépen köszönöm! remélem, sikerül így teszek mihelyt hazérek:)
a bonsai kényes a vízre? az orchideák miatt mindig van esővíz otthon.
tápot kell neki adni?
azt olvastam erről a fácskáról, h könnyen tartható. ez valóban igaz rá?
Hogyha halott akkor nincs mit teni.
Tedd be egy átlátszó nejlon zacskóba, és jól zárd le. 3 naponta nyisd ki, fogdosd meg a földet, ha kell adj egy kis vizet neki, majd jól zárd vissza. Hónapokig maradhat igy. Vagy kihajt, ha van még benne élet, ha nem akkor megpenészednek az ágai. Azokat vágd le, nem élnek.
Ha kihajtottak a levelei, akkor ültesd át, de a földlabda ne essen szét, csak a külsejét kapirgáld meg.
Elküldve: 2009.02.23, 14:57 Hozzászólás témája:
sziasztok!
tesóméktól elhoztam egy ezercsillagfácskát, mert ők feladták... nincs túl jó állapotban, de szeretném megmenteni.
karácsonyra kapta, de már nincs rajta levél, illetve ami maradt az elszáradt. abban a pici kis tálkában van - olvastam, h nem árt átültetni, de egynlőre még semmit nem mertem csinálni vele - a földjét igyekszem nyirkosan tartani.
a szoba, ahol helyet találtam neki a legvilágosabb szobánk, kb 80 centire tettem az ablaktól, a hőmérséklet kb 17-18 fok.
szerintetek ebből az állapotból ilyen körülmények között helyrejöhet még?
ginkgo:
próbáltam megnézni a honlapod, de sajnos a munkahelyemen nem tudom megnyitni
Csatlakozott: Mar 17, 2004 Hozzászólások: 1070 Tartózkodási hely: Angyalföld
Elküldve: 2009.02.18, 18:38 Hozzászólás témája: bonszáj könyv
A könyv kapható:
Ó.ZIS Kertészeti KFT.1101 Budapest, Kőbányai u. 47
SILV.S Diszfaiskola KFT. Budapest,III. Szentendrei u.
NEW G..en kertészeti Vállalat Budapest, X. Zalán u.14.
Ezen kívül kapható : a Herman Ottó Bonsai Egyesület foglalkozásain,
minden hónap utolsó csütörtökön 16-19 óra között
Cím: Budapest, XIII. Radnóti Miklós u. 35. HO Ált. Isk.
Továbbá kapható még:
A Herman Ottó Bonsai Egyesület kiállításain:
Április 24-26-ig "Dísznövény 2009." Kertészeti Egyetemen
Május 8-10-ig Tavaszi kiállításunkon A Herman Ottó Általános iskolában
.../Bp.XIII. Radnóti Miklós u.35./
Szeptember 4-6-ig Őszi kiállításunkon
az Angyalföldi József Attila Művelődési
Központban / Bp.XIII. József Attila tér 4./
Al.xa.nd.a???? _________________ Ha az ember tiszta elmével szól vagy cselekszik, az öröm úgy követi, mint saját árnyéka. /Buddha/
Csatlakozott: Nov 24, 2008 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Balatonakali
Elküldve: 2009.02.17, 20:40 Hozzászólás témája:
Sziasztok! Azt kérdezném tőletek hogy mészkénlevet hol tudnék beszerezni és nem helyettesíthető-e citromsavval? A jin-t csak metszéskor lehet készíteni? választ előre is köszönöm
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban