Csatlakozott: Dec 12, 2004 Hozzászólások: 40921 Tartózkodási hely: TB.
Elküldve: 2021.02.03, 17:31 Hozzászólás témája:
Belevágtam a gyaloglásba!
Körbejártam a házat.
Eljutottam a szomszéd házig is, ott találtam egy fodrászt (végre)
Talán jönnek a jobb idők elkezdhetem az udvari takarítást,-mozgást. _________________
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42513 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2019.10.05, 04:26 Hozzászólás témája:
Ez nem lehet valami könnyű, ahogy olvastam a leírását
Minden tiszteletem azé, aki képes teljesíteni _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
A Wikipédiából idézek, mert én sem tudtam, mi is ez a verseny.
"A Spartathlon egy 246 kilométeres ultramaratoni futóverseny Görögországban, Athén és Spárta között. Az 1983 óta évente rendezett verseny szeptember utolsó péntekén rajtol, és a futók az Akropolisz lábától Leonidász király Spárta főterén álló szobráig futnak.
A Spartathlon egy Pheidippidész nevű athéni futár Hérodotosz által dokumentált futását reprodukálja, és történészek szerint ez a futás képezi a modern maratoni mitológia alapját. A verseny az egyik legkeményebb ultramaratoni futás a világon, és negyedszázados története során számos magyar sikert hozott.
A futók Athén belvárosából a tengerpart felé futnak, és Eléfszina, Megara és Kineta érintése után, 78,5 kilométernél érik el a Korinthoszi-csatornát. A csatorna után a Peloponnészosz-félszigeten az ókori Korinthosz, Nemea és Lürkeia után, 159 kilométernél érik el a közel 1200 méter magas Parthenio-hegyet, ahol Pheidippidész a monda szerint találkozott Pan istennel. A hegyet követően Nesztani és Tegea érintése után érik el Spártát a futók. A cél Spárta pálmafákkal övezett főterén, Leonidász király szobránál van és a verseny a Leonidász lábának megérintésével ér véget.
Fodenék útvonala, mely az ókori utak és városok vonalát követte, zömében szekérutakon haladt, és az útnak kevesebb mint fele volt leaszfaltozva. Az évek során a görög úthálózat folyamatosan fejlődött, és már csupán 10 kilométer halad szekérutakon, ösvényeken.
A verseny során a futóknak 75 ellenőrző ponton kell áthaladniuk, és minden pontot egy előre meghatározott szintidőn belül kell elhagyniuk. Aki szintidőn túl érkezik, bármelyik ponton kizárhatják, azonban a verseny első felében a versenybírók rugalmasan kezelik a szintidőt, és csupán az este leszállta után kezdik szigorúbban venni a késéseket.
A futók zöme a Parthenio-hegyet és az azt megelőző több mint 10 kilométeres emelkedőt tartja a Spartathlon vízválasztójának. Az emelkedőt a futók többsége már éjszaka kezdi meg, és a csúcsra 20-22 óra futás után érkezik meg. A csúcs előtti utolsó három kilométert kivilágítatlan hegyi ösvényen, egy szakadék peremén kell megtenni. Több beszámoló említ a csúcsot megelőző és követő 10-15 kilométerről hallucinációs élményeket és a versenyt feladók többsége még a hegy (ahogy a bennfentesek nevezik: „A Hegy”) előtt száll ki.
A szigorú szintidők, a kemény emelkedők és a gyakran szélsőségesen meleg időjárási körülmények miatt ultramaratonista körökben úgy tartják, hogy a Spartathlon az egyik legkeményebb, ha nem maga „a” legkeményebb futóverseny a világon.
A verseny tisztaságát védve a szervezők nem osztanak pénzdíjakat, és az összes célbaérkező azonos díjazásban részesül, azaz nyer egy olajág-koszorút, melyet spártai elöljárók helyeznek a fejére, és egy érmet. Továbbá minden célba érkezőt spártai lányok kínálnak az Evrotasz folyó vizével.
A szervezők a versenyt nemcsak sporteseménynek, hanem kulturális rendezvénynek is tekintik, és ezt jól tükrözi, hogy 2006 óta évről évre a verseny kizárólagos szponzora a Stravos Niarchos Alapítvány, mely szinte kizárólag kultúrát, művészetet, oktatást és orvosi kutatást támogat."
Tisztelet a futóknak! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Elküldve: 2019.10.04, 04:27 Hozzászólás témája:
Rózsa
Gratulálok a futóknak, bár nem ismerem őket
A futás minden változatát méla csodálattal néztem, még fiatal koromban is.............valahogy nekem az sose ment jól _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Elküldve: 2019.09.24, 11:56 Hozzászólás témája:
Biztosan jó lesz......nincs otthoni vércukor mérőd?? akkor tájékozódhatnál magad is, hogyan áll a szénád ...ill a cukrod _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Azért nem tudopm hol áll meg a mérleg Kutyus! Remélem jó helyen mert a cukros nénivel kell szembenézni csütörtökön.
Rám tud számolni rendesen! _________________
Elküldve: 2019.09.24, 11:39 Hozzászólás témája:
Ászokom
az már szép teljesítmény!!!
Rendbejön a cukrod, várnyomásod, izmosodsz, és még karcsúsodsz is (a fagyi-jutalom ellenére) _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Több mint egy hete bicajjal járok. Mivel autónk nincs újra együtt járunk a nejemmel. Mivel közel ötven kilóval kevesebbet nyergel, sokkal fürgébb és ez egy kicsit flusztrál.
Naponta kell bevásárló túrát tenni a közeli multicentrumba. Ezekbe ha tehetem, nem megyek be. Ha túl sokat kell várnom a bevásárlásra "türelemdíj" fokozatát nyerem el és az a jégkrém súlymérték szerinti valamelyik változatát jelenti.
150km bicajozás 10 nap _________________
Megnéztem a gólt is. Nem is láttam, hogy történt, csak lassításban.
Hát jól elkapta a srác! _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Még régebben feliratkoztam a porckorong-gyógyász Bene Máté Zoltán hírlevelére. Ma ezt a hírlevelet kaptam:
"Ha azt mondanám, hogy van itt 14 nap, amit ha végigcsinálsz akkor:
a végére relaxáltabb leszel...
kipihentebb, rugalmasabb lehet a gerinced...
és elengedsz egy sor olyan rossz szokást, amiről már rég tudod, hogy nagyon el kéne...
Akkor BELEÁLLNÁL A KIHÍVÁSBA?
Mert július 1-én a porckorong.hu Facebook oldalán ismét elkezdünk egy porckorongos nyári kihívást!
( a program teljesen ingyenes )
Július 1-én, 18:00-kor indulunk:
onnantól 14 nap...
abszolút nem lesz könnyű - ezért csináljuk együtt...
viszont nagyon hasznos lesz... és sokkal könnyebb közösen...
A részleteket elmondom egy rövid videóban - nézd meg, alig több mint 2 perc:
>> Megnézem a kihívás részleteit!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban