Jajjj de jó ilyet olvasni,hogy nem vagyok egyedül.
ászokfa írta:
...vidéken, falun mindenki ismer mindenkit....
Ha hazamentem a szüleimhez Berekfűrdőre,nem mertem kimozdulni. Mivel kiköpött édesanyám vagyok,gyakran rám köszöntek,a nevemen szólítottak. Én meg néztem ki a fejemből,azt sem tudtam ki ő és mit akar. 18 évesen elkerültem otthonról,közben a gyerekek felnőttek,a felnőttek megöregedtek és nem ismertem meg őket.Mindig előreköszönős tipus voltam,így kipróbáltam azt is! Akkor meg úgy jártam,hogy rám néztek bután,mert közben duplájára nőtt a falu lakossága a sok nyaraló építésével.
Nem volt annál kellemetlenebb mikor mondta Édesanyám,hogy találkoztál Piroskával és mondta hogy nem köszöntél.
Azt a véleményt meg biztos ismered: nnna ez is elkerült Pestre,azóta fenn hordja az orrát,már köszönni sem tud.
Inkább maradtam otthon,nem mentem a faluban semerre, ha csak nem volt muszáj.
Köszönöm Szécsike a történeted. Megnyugtatott, hogy nem vagyok magányos ebben a széles nagyvilágban.
Általában még mindig tartja magát az az általánosítás, hogy vidéken, falun mindenki ismer mindenkit...
Evvel szemben:
Igen, tényleg szemben az utca túloldalán; 30m-re lakik egy család, három gyerek nőtt fel náluk, és már 30-36 évesek lehetnek.
A magam részéről, egyiket sem ismerném meg.
A hölgyek gyakori "átfestése" okán még az anyjukat is elvétve.
Pedig tudni vélem mi az illem.-igyekszem!
(Legalább köszönni...)
Az úttest tuloldalán velünk szemben lakik Józsi,aki a szülei halála után költözött ide,kb.velünk egyidős, független fazon. Néha dumálunk felszínes dolgokat érintve. Tavaly megjelent nála egy idősebb hölgy,/hogy milyen "jogcímen" -albérlő v.barátnő - nemtom,nem kérdeztem,nem érdekel/ akivel minden alkalommal köszöntünk egymásnak,néha váltottunk vele is egy-két lényegtelen mondatot az úttesten keresztül,de nem mentünk közelebb egymáshoz. A napokban a kutya miatt az Ő oldalán voltam,mikor kijött nagykaput nyitni. Kérdeztem hogy van,hogy szolgál a kedves egészsége mert olyan megviseltnek látom,nem ehhez vagyok szokva. Elmondta hogy ilyen és olyan problémái vannak,dumáltunk vagy 10 percet. /egy combhajlatban lévő furunkulussal ment orvoshoz mivel alig tud tőle menni,beutalták sebészetre,ahonnan elküldték mert nem életmentő az ellátása/
Pletykálom Ágika barátnőmnek, hogy mi van szegény csajszival és hogy milyen sz..ul néz ki a tavalyihoz képest. Aszongya Ágika:milyen tavalyihoz képest,hisz ez már új csaj! Nnnna szevasz. Azt hiszem szemügét kell cserélnem,vagy nem beszédbe elegyedni senkivel.
Ez az aprító több éves,urak levetett holmija 6 db. magas kínai nyárfa ágait simán ledarálta anno. Alco ha jól emlékszem. Most a kölcsönzőbe valami legújabb kori darálót nézett ki a férjem,hogy az bírni fogja. Nekem fogalmam nincs mivel,hogyan darál, az a dolgom hogy "etessem",majd zsákokba/kukába szedjem. A vastagabb ágakat lepucolom,az méretre vágva, állítva megy a kukába. /nem jó szalonnasütésre /
A konténert nagyon drágán mérik,a kukások meg zsákonként elviszik...ecccer csak elfogy. /volt már ilyen/
Köszönöm hogy segíteni akartál nem ígérem meg hogy nem veszem később igénybe. Majd azért beszámolok róla ha a végére értünk.
A fákkal nincs gondunk,azt levágja a postásunk bagóért,mert szabadidejében alpinista. Egy platánfa kivágására 100.000-es ajánlatot kaptunk,Ő meg 20.000-et mondott. Elkezdte fentről, kb.méteres darabokban dobálta le,pikkpakk kész volt vele. Nekünk tartott 2 napig a kert rendbetétele. Sajnos a leylandikat nem vállalta.
Az a baj,hogy a leylandi nő mint a gomba és pár évenként muszáj megkúrtítani mert képes az égig nőni,nekünk meg 3 oldalon az van a telekhatáron. No meg szeretem is. Főleg lombhulláskor.
El tudlak képzelni szivem a 14m-es fa tetején. Brrrr.
Két fiú van a családban,a vejünk felmegy az égig,de nem jön le. A fiunk a 3.létrafoknál már pánikol,meg egyébként is a 130 kg.-ját nem bírná el a létra. Meg vagyunk velük áldva. A tetőteres ház esőcsatornáját is többnyire mi tisztítjuk,felváltva mászunk fel. Hacsak véletlenül nem tudok valakit "bepalizni" mint legutóbb a postásunkat.
Szécsike vannak élményeim, és azok igen empatikussá tesznek.
Anno már 60 felett én egy 14 méteres fenyőt "bontottam" vissza felülről lefelé.
Ember el nem hinné mennyi gally tud lenni ilyenkor.
A lidlis aldis gallyaprító erre alkalmatlan. A gyanta szinte működésképtelenné teszi.
Az ilyenhez egy nem kisipari masina kell amit itt-ott lehet bérelni az önkormányzatoknál...
Szerintem "legolcsóbb" időbe és talán pénzbe is ha konténert kérsz és elviteted.
Milyen aprítód van? Mi most vettünk egy állókést a miénkbe és az ára negyede volt egy új gépnek!
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42903 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2021.04.04, 04:17 Hozzászólás témája:
Te jó Ég Szécsike!!!!
Tényleg igaza van Baunak - nagyon vigyázzatok, túl sok bajjal járt már eddig is _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Szerdán erőltetett menetben csináltam a húsvétra tervezett ételt,sütit,mert csütörtökön megkurtítják a fiúk a / két 71 éves!/ 4-5 m-es leylandi sövényt. /nem találok rá embert / A gyerekeket meg pénteki kaja elvitelre várom.
Reggel előpakoltuk a létrát,a hosszú,kihúzhatónyeles motorosfűrészt stb-t.
Elkezdődött a meló,én fogtam a létrát,potyogtak a levágott ágak,haladtunk is kb.10 m-t. Pihi. Az utcafronton a földről próbálkozott a Vili, elérem én azt,el is esett. Nem lett nagyobb baj,de megütötte magát. Erre mondta a férjem,én magasabb vagyok,majd én....haladt is szépen,majd egy nagy durranás és szikra elvágta az oszlop és a ház oldalát összekötő villanyvezetéket. Áram nyista. Vili megnézte hogy az épen maradt vezeték hol működik -a konyhában- oda bedugják a hosszabbítót és dolgoznak tovább. Itt mondtam azt hogy állj,sehova tovább!! Két figyelmeztető jel is volt,ne kísértsük a sorsot,inkább intézzük el az áramszolgáltatót,ne maradjunk az ünnepekre áram nélkül. Egy órán belül itt voltak,pikkpakk megcsinálták.
Mivel a kert terítve van leylandi ágakkal,/ a zöldek a gyantásat nem visznek el/ tereljük össze és "daráljuk le" amit majd lekukázunk. Férjem előszedte az ágdarálót,elkezdte darálni. 2 percig...bemondta az unalmast. Próbálta megjavítani,de javíthatatlan. Kölcsönző valahol az Üllői úton,napi 3000.-ért,de ezzel nem leszünk kész 1 nap alatt,/szombat/ fizethetjük az ünnepnapokat is. Itt állunk leylandival betakarva,várjuk a keddet. Szerintem hülyét kap a férjem,ha elmondom neki,hogy a többit is le kellene nyesni és utána bérelni darálót.
Úgy látom már nem csak a Jézuska,de a Nyúl is haragszik rám.
BojtiFeri meg a Sportkórházban született, és a Nagyenyed utcába vitték haza...
Én csak 19 évesen kaptam lakást Budában, de most is ott lennék, ha nem egy nedves alagsori lett volna...
Ezt most találtam:
http://ilyenisvoltbudapest.hu/ _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Szécsike. köszi szépen!
Gyerekkorom képei... Én a Vár oldalában, a Vizivárosban nőttem fel. Mi a Hunyadi János úton gágyéztunk, a Dísz térről le a Clark Ádám térre. Az igazi tudáspróba a Hunyadi szobornál lévő hajtűkanyar volt! (Ott néhány nadrág kukába került ) Néha jött szembe a 16-os busz, vagy egy-egy autó. De mivel az egész utcában talán ha öt autó parkolt, bőven ki tudtuk kerülni egymást _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban