Bejárattam a 051 esem nagyon jol müködik egyre indul:D még 1x köszi az infot, de megint kérdéssel fordulok hozzád.
MIért van az h 10 perc vágás után meglazul a lánc, utánaálitok és ugyanaz ismét a probléma:( Életlen lehet nagyon a lánc?
A másik kérdésem multkor mondtad h 3/8'' láncot kell bele vennem na most nemtudom h milyet mert kérdezték h 1,6 vagy 1,3 és h mijen hosszu kell ugyanaz a duromatic vezetőről van szó 50-53 cm nem tudom pontosan mekkora.
Előre is köszi az infót. Üdv Pepe
Szia Pepe85!
A lánc enyhe fellazulása természetes dolog, ugyanis ahogy a lánc melegszik, ezáltal tágul. A nagyfokú nyúlás azonban valami problémára utal:
- A gyári STIHL lánc sokkal kevésbé nyúlik, mint más gyártók láncai,
- Eredeti, speciális lánckenőolajat használj. A motorolaj kifejezetten híg olaj, ezért a vezetőlapot és a láncot nem kellő képpen keni, ezért azok gyorsabban kopnak, ergo ... nyúlik a lánc.
- Mindig éles lánccal dolgozz! A lánc akkor van jól élezve, ha nem kell a fűrészt a fába erőltetni, hanem az saját magát húzza be a fába. _________________ Üdv. Gépdoki
Hát leginkább faágakat aprítanék. Hát nehéz megbecsülni, hogy mégis mekkora lenne a mennyiség. Évente kb. 6-7 m3 lenne a mennyiség. Persze ha adódik valami komposztálható (konyhai hulladék, levelek, elszáradt virágok), akkor azt is aprítanám.
Az áron nem gondolkodtam még. Leginkább a teljesítményigényhez igazodnék az árral.
Köszönettel, Bongyi
Erre a feladatra egy olyan komposztaprítót javasolnék, ami forgásirányváltóval alkalmas ágak és lágy növények aprítására is.
Ez a VIKING GE 345 komposztaprító , ami most 10% árengedménnyel vásárolható!
Egyszerűbb kivitelű és olcsóbb, de még mindig "mindent aprító" az AL-KO Dynamic Micro
Ha főleg ágak aprítására szeretnél komposztaprítót, akkor a zúzóhengeres (és ezáltal nagyon csendes) AL-KO Silentec 5000 a jó választás.
Az alábbi címen találsz több komposztaprítót is. Inkább a nagyonn teljesítményűeket válasszad!
Csatlakozott: Jan 07, 2008 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Kerepes
Elküldve: 2008.10.11, 14:52 Hozzászólás témája:
szia gépdoki
elkezdtem a kaszát kitakarítani hogy már nem nagyon használom,
és találtam egy számomra érdekes dolgot, miért van a dugattyún egy gyűrű csak?(nem szedtem szét a kaszát csak a kipufogó dobot elvéve vettem ezt észre,látva a dugattyú felső részét)
lehet hogy ez másnak egyértelmű,de én ha jól emlékszem a tanulmányaimra akkor a kompresszió, miatt régen kettőt használtak.
még egy kérdésem lenne hozzád hogy melyik a legmegbízhatóbb kis köbcentijű motor?
max 1LE teljesítménnyel.
Szia gépdoki.Érdeklödnék az AL-KO Motor szerviz készlet menyire szivja ki tisztára a motorbol az olajat?Az olajleeresztö csavaron keresztül ,vagy ezzel lehet a e az olajteknöböl tisztábra leengedni az olajat?Válaszodat elöreis köszönöm!Üdv.
Bejárattam a 051 esem nagyon jol müködik egyre indul:D még 1x köszi az infot, de megint kérdéssel fordulok hozzád.
MIért van az h 10 perc vágás után meglazul a lánc, utánaálitok és ugyanaz ismét a probléma:( Életlen lehet nagyon a lánc?
A másik kérdésem multkor mondtad h 3/8'' láncot kell bele vennem na most nemtudom h milyet mert kérdezték h 1,6 vagy 1,3 és h mijen hosszu kell ugyanaz a duromatic vezetőről van szó 50-53 cm nem tudom pontosan mekkora.
Előre is köszi az infót. Üdv Pepe
Hát leginkább faágakat aprítanék. Hát nehéz megbecsülni, hogy mégis mekkora lenne a mennyiség. Évente kb. 6-7 m3 lenne a mennyiség. Persze ha adódik valami komposztálható (konyhai hulladék, levelek, elszáradt virágok), akkor azt is aprítanám.
Az áron nem gondolkodtam még. Leginkább a teljesítményigényhez igazodnék az árral.
Elektromos aprítóval kapcsolatban szeretnék kérdezősködni. Nagyon sok faág gyűlik össze a kertünkben, melyek rengeteg helyet foglalnak. Elégetni nem akarom, mert úgy gondolom jó lehetne a virágos kertbe talajtakarásra.
Az ágak vastagsága változó. Azt tudom, hogy egy elektromos géppel max. 3-4 cm vastagságú ágak apríthatók. De mégis melyik típust tudnátok ajánlani. Mekkora darabokra aprítja az ágakat?
Közsönettel, Bongyi
Szia Bongyi!
Mégis mekkora az ágak mennyisége?
Az ágakon kívül más növényeket is akarsz aprítani (pl. falevelek, konyhai szerves hulladékok, elszáradt virágok, stb.)?
Mekkora összeget szánsz a komposztaprítóra?
A jó minőségű gépeket, vagy az olcsóbbakat kedveled jobban? _________________ Üdv. Gépdoki
Elektromos aprítóval kapcsolatban szeretnék kérdezősködni. Nagyon sok faág gyűlik össze a kertünkben, melyek rengeteg helyet foglalnak. Elégetni nem akarom, mert úgy gondolom jó lehetne a virágos kertbe talajtakarásra.
Az ágak vastagsága változó. Azt tudom, hogy egy elektromos géppel max. 3-4 cm vastagságú ágak apríthatók. De mégis melyik típust tudnátok ajánlani. Mekkora darabokra aprítja az ágakat?
Ducati MPM-2 kapálógéphez már láttál alternáló fűkaszát (rezgőkaszát)? Én közel 20 éve dolgozom a kerti gépes szakmában, de még nem láttam ilyet, és technikailag is nagyon nehezen képzelhető el a csatlakoztatása. Az MPM-2 egy nagyon ügyes kiskapa, ami kifejezetten kapálógépnek készült és semmi másnak.
Emellett nagyon régi típus, már alkatrészeket is csak hosszabb utánjárással lehet néha-néha beszerezni.
Általában elmondható, hogy alternáló fűkaszát kapálógép-adapterként nem szoktak gyártani, éppen a csatlakoztatási nehézségek miatt. _________________ Üdv. Gépdoki
Csatlakozott: Mar 26, 2004 Hozzászólások: 13495 Tartózkodási hely: Oroszlány
Elküldve: 2008.09.15, 05:14 Hozzászólás témája:
áthoztam ide:
kapatata írta:
Sziasztok!
Van 1 Ducati MPM-2 kerti kiskapám és szeretnék hozzá szerezni rezgőkaszát, de eddig sajnos sehol nem tudtam ráakadni.
Kérlek, aki vmi hasznos infót tud, írja meg ha lehet! Nagyon nagy segítség lenne!
Köszi!!!
Az UMK 435 nagyon jó, kellemes kasza, de ekkora területre kevés a teljesítménye, főleg tudva azt, hogy keményen bokorirtás is lenne. Az UMK 435 motoros kasza, neked pedig bozótirtóra lesz szükséged. Ilyen a Stihl FS 400 típus, ami 2,7 LE teljesítményű, komplex rezgéscsillapító rendszerrel rendelkezik, alapkivitelben dikicskéssel van szerelve, amivel a bokorirtás és a kszálás is elvégezhető. (A gyümölcsfák kivágásához motorfűrész kell!) Most akciós áron kapható 183.900,- Ft bruttó magyar forintért. Ez hosszabb távon is minden igényedet kielégíti. Ugyan drágább, mint az UMK 435, de lényegesen nagyobb kategória is.
Nálam tapasztaltabb emberek véleményére lennék kíváncsi. Kb. 1 ha nagyságú területről lenne szó, amelynek kb. 30 % - a szép egyenes, a többi része változó meredekségű emelkedő. Nagyon szép terület, csak egy gond van, kb. 15 éve senki nem művelte. A későbbiekben gyümölcsöst, akácost, szeretnék a területre telepíteni, ill. az aljába családi házat építeni. Jelenleg a területen derékig érő fű, régi gyümölcsfák, és kb. 3-5 cm vastag ágas bozót, dzsungel található.
Hosszú távra szeretnék beruházni egy olyan benzinmotoros fűkaszába, mellyel a jelenlegi dzsungelt is ki tudom irtani, de a majdan könnyebbé váló területkarbantartást is kényelmesen el tudom végezni. Ha kitisztítottam a területet egy önjáró fűnyírót is szeretnék vásárolni, de nem fűnyírótraktort. Fő szempont nálam a környezettudatosság, és hogy a gép megbízható legyen. Milyen gépet ajánlanátok?
A Honda UMK 435 -öt néztem ki első körben, 1.6 lóerős, négyütemű, környezettudatos szempontomnak megfelel, a dzsungelirtáshoz vennék hozzá fűrésztárcsát. Az ára is barátibb. Szerintetek a fenti körülményekhez elegendő lenne?
Motorfűrészek esetében ezt nem lehet előre megmondani, mert sok mindentől függ:
- a kezelőtől, a vágási technikától,
- a vágandó fák átmérőjétől,
- a lánc élességétől, stb.
Minden esetre nem a kisétvágyú gépek közé sorolandó. De hát lényeges ez? Ha kézzel kellene elfűrészelned azokat a fákat, akkor bármennyit is fogyaszthat, csak kényelmesebb és gyorsabb. Nem? _________________ Üdv. Gépdoki
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban