Csatlakozott: May 23, 2007 Hozzászólások: 3557 Tartózkodási hely: Újpest
Elküldve: 2008.09.24, 15:06 Hozzászólás témája:
novobalt, ez valami litvániából származó. ujpestiben vettem,amikor átültettem az orchikat kicsit tettem bele
hát élő moha lehetne, az anyukám kertjében ,komárom megye ,de ki kell szedni a fű közűl
lehetez a moha nem is az amire gondolsz?
szerintem Pannonhalmától már közelebb van a tőzegmoha élőben
Csatlakozott: Nov 04, 2007 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: Pannonhalma
Elküldve: 2008.09.24, 13:51 Hozzászólás témája:
Oh! Hát ez nagyszerű! Köszi, megkérdezem az itteniben van-e. Milyen néven fut? Úgy értem mihez szokták használni? Te mihez használod ?
Ja !? Nekem élő kell...
Azt el felejtettem mondani
Csatlakozott: Nov 04, 2007 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: Pannonhalma
Elküldve: 2008.09.24, 09:57 Hozzászólás témája:
Szép napot mindenkinek!
Szükségem lenne egy kb. 6 tenyérnyi Tőzegmohára => Sphagnum-ra.
Orchideák szaporításával próbálkoznék, de ehhez mindenképpen kell nekem egy kis moha.
Honnan tudnék ilyent szerezni??
Úgy tudom védett növény.
Én ha nem gond akkor csak igy bele vágnék ebbe a szép fórumba.
Bevallom nem vagyok nagy fórumozó szóval előre is elnézést mindenkitől de már órák óta sőt gyak. napok óta keresem a választ egy kérdésemre de nem találtam meg csak angolul ott pedig a szakszavak miatt nehéz értelmezni.
Szóval nem is igazából erről a témáról lenne szó , de talán mivel egzotikus növény valaki tudja a választ.
A kérdés a következő:
Kis panel lakásomban építek hidropónikus kertet de ez csak amolyan hobbiféle lenne egyenlőre és sok lenne nekem az a 30e ft amit egy alap HPS lámpa szettért elkérnek.Brobáltam rájönni tehát hogy miért ez jó mi teszi ezt a lámpát a legmegfelelöbbé a beltéri növény termsztésre.
Találtam utalásokat a szinhőmérsékletre ill. találtam utalást a magyaraul talán lux-nak nevezett értékre de pontos kielégitő összefüggő választ magyarul még nem.
Miért ez a lámpa mien értékek fonotosak? lehet e helyetesiteni mással?
Csakmert találtam 6000k-ás lámpát ezer forintért meg 15e ft-ért és ha a ez számit akkor nem értem... na mind1 már kezdek begolyozni emiatt.
Remélem valaki tud itt segiteni vagy iesmeri a korrekt válaszokat.
És még1x bocsi hogy ide bevágtam ezt a kérdést de ez tünt a legközelebbinek.
Csatlakozott: Dec 11, 2004 Hozzászólások: 3564 Tartózkodási hely: Cegléd, Pest megye
Elküldve: 2008.09.13, 20:56 Hozzászólás témája:
A Calluna tényleg mészkerülő. Ha kiülteted előbb utóbb megsárgul, majd tönkremegy.
Ezt a növényt úgy kell tartani, hogy megveszed, és átülteted savanyú földbe. Aztán reméled, hogy az öntöző vizedben nem sok a kálcium karbonát, mert ha mégis, akkor az "elmeszesíti" a talajt.
A többit meg már tudod.
Egyébként Imádott Nagypapám sírjára én is minden évben veszek pár cseréppel, átültetem egy nagy tálba, Anyu locsolja, vagy esik az eső rá, aztán tavaszra rendszerint kidobjuk. De télen szép, és díszíti a sírt.
"Eldobós" növény az ország nagy részén,úgy, mint az egynyáriak...
Ahol savanyú a talaj (Nyugat-Mo.) ott szépen kitelel, hiszen eredeti élőhelyén, pl. Az Alpokban elég hideg van télen.
A Sedumok spectabile és telephium hibridek. A fogazottabb levélszélűek inkább telephium-ok, a simábbak inkább spectabile-k. _________________ "Senki a világon nem képes bejárni útját baráti segítség nélkül."-Balzac-
Csatlakozott: May 25, 2006 Hozzászólások: 2999 Tartózkodási hely: Hajdú-Bihar
Elküldve: 2008.09.06, 10:11 Hozzászólás témája:
Kedves Ági!
Megtudnád mondani mi a pontos neve ezeknek a varjúhájaknak?
Kölcsönvettem a képeket a sziklakerti topicból.
Egmaré
Pont ilyen az enyém, csak most nem találom a képet
Katókáé
Nem tudom ez pont az e vagy másmilyen
Vettem egy Calluna vulgarist, és most olvastam hogy mészkerül, sziklakertembe szántam, de szerintem ott kissé meszes a talaj, talajcsere kizárva, mit csinájak vele? Ültessem mondjuk egy nagyobb cserépbe és A típusú virágföldbe? Vagy nem?
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban