Tartalom: A vízkultúráról általában Mi a vízkultúra? A vízkultúra előnyei A vízkultúra hátrányai Természetes-e a vízkultúra? A vízkultúra és a gyerekek A növények kiválasztása - a vásárlás Vízkultúra mint ajándék A növények elhelyezése A fény jelentősége Kiegészítő fényforrások A levegő és a víz hőmérséklete A vízkultúra kellékei Kis vagy nagy edényt? Belső és külső edények A legfontosabb: a vízszintjelző Az agyaggranulátum mint töltőanyag A tápoldat - a növekedés forrása Növények a környezetünkben Melyik növény illik hozzám? Lakásstílus - életstílus - növények Edények: színek, formák, trendek Alapszabályok Nagy edények betelepítése A növény mérete és elrendezése A tartalomból: Mely növények illenek egymáshoz? Harmonikus összeállítások kis edényekben; Összeállítások szökőkutakkal, csobogókkal; Vízkultúra az ablakban és a télikertben. Mit tegyünk, ha nincs szabványméretű edényünk? A vízkultúrás növények gondozása; A vízkultúrás növények öntözése; Tápoldatok; Levélfény - kozmetikum vagy gyógyszer? Vízkultúra és nyári szabadság; Az átültetés ideje; A visszavágás megifjítja a növényeket; Karók és kötözőanyagok; Átállás a talajról vízkultúrára; A vízkultúrás növények szaporítása. Neveljünk egészséges növényeket; A tünetek felismerése és értelmezése; Betegségek és kártevők; Beteg a növény - mit tegyünk? Új eljárások a biológiai védekezésben. Gyakoribb vízkultúrás növények. Kislexikon [/url] _________________ Ne pazarold az időt, az élet abból áll.
Csatlakozott: Jan 23, 2012 Hozzászólások: 1228 Tartózkodási hely: Pilis
Elküldve: 2012.01.23, 21:45 Hozzászólás témája:
Én ezt a könyvet tudom mindenkinek szívből ajánlani. Szinte minden szobanövény benne van. Bár képről nem mindent lehet felismerni, mert elég sok a közeli, de a leírásokat helytállónak találtam. Sajnos, azt nem tudom hol lehet beszerezni, mert ajándékba kaptam.
Nico Vermeulen: Szobanövények enciklopédiája _________________ "El kell engedned azt aki voltál, hogy azzá válj aki leszel."
Csatlakozott: May 30, 2005 Hozzászólások: 22449 Tartózkodási hely: Pest megye
Elküldve: 2011.06.17, 17:15 Hozzászólás témája:
Kaptam ma ajándékként 2 könyvet.
Az egyik Ábel Győző Kaktuszok című könyve.Ez tettszik és ajánlom alapszintű kertészkedőknek.Ezzel elégedett vagyok,mivel a latin neveket is megadja,így lehet utánkutakodni,akit több érdekel a növénnyel kapcsolatban
A másik Jelity Mária Szobanövények című könyve.
Alapkertészkedőknek ez sem rossz,csak egy gondom van vele:nem adja meg a latin neveket.Van nehány elnevezés benne,"akit" nem tudok hova tenni _________________ yulduz
Az élet a legizgalmasabb kalandregény.Az utolsó oldalnál újrakezdenéd.
Idézet a Fórumszabályzatból:
- A Műhelyben található "Érdekes weblap, weboldal" fórum témán kívül a Gazlap üzemeltetőjének külön engedélye nélkül a Felhasználó a Fórumon reklámtevékenységet nem folytathat.
A hozzászólásokban nem lehet semmilyen nyereségorientált vállalkozást, terméket, illetve szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált, üzleti weblapokat is.
A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.
A Gazlap üzemeltetői szívesen segítenek weboldalad népszerűsítésében.
A Gazlap Fóruma nem reklámcélokat szolgál, arra ott vannak a lap egyéb fizetős és ingyenes szolgáltatásai!
Moderátor
Csatlakozott: Jan 31, 2008 Hozzászólások: 3202 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
Elküldve: 2010.08.31, 18:30 Hozzászólás témája:
Segítséget szeretnék tőletek kérni
9.osztályosaim vannak,fogyatékkal élő gyerekek.ÖKO szakkört szeretnék csinálni nekik.
A magvetéstől a trágyázáson át,a kertépítésig mindent,ami belefér 1-1 tanévbe.Aki tud ötlettárat ajánlani,vagy folyóiratot,amiből összeállíthatnám az éves tervet,nagyon örülnék.
Vetési naptár,stb.Fénymásolt anyagok,meg ami van
Előre is köszönöm.
Ha kérhetném,Pü-t írjatok _________________ Növényeim:
- Balaton
- Iskola
- Orchidea
Hova tegyem, hova tegyem...talán ide. Annak a szak-folyóiratnak a nyilvános cikke, ahová fordítok, a linket bátran el merem küldeni. Hátha segítek ezzel valakinek.
Csatlakozott: Feb 26, 2010 Hozzászólások: 59 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, Budapest
Elküldve: 2010.03.31, 16:08 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Én ezt az újságot ajánlom nektek, én nagyon szeretem nézegetni és olvasgatni az összes hasonló kertészeti témájú magazint, mert mindig lehet bennük találni újdonságokat, érdekességeket, és mindig aktuálisak!
(ha esetleg valakit érdekelne, akkor el tudom küldeni az áprilisi és a márciusi számot e-mailben!)
Elküldve: 2010.03.19, 16:09 Hozzászólás témája:
bognarkatalin!
Nekem úgy lett meg, hogy előjegyeztem vagy 5-6 oldalon. aniktváriumok oldalán, bookline, stb.
Hetente jött akkoriban email, 3-4 alkalommal.
Szerintem így meg tudod szerezni. Nekem sikerült _________________ Lucuska
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban