Csatlakozott: Mar 28, 2005 Hozzászólások: 1399 Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2007.08.28, 14:58 Hozzászólás témája:
Üdv minden újnak!
Frel te már tanultál is itt valamit!!!
(De a reményhal meg utoljára, a lepényhal először) _________________ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Hamvas Béla: A láthatatlan történet
www.keramiamania.eoldal.hu
Nemrég csatlakoztam az oldalhoz, de azóta lelkes olvasója vagyok. (Van valami abban a ragályos betegségben ) Többször olvastam a bemutatkozó oldalról, most végre sikerült megtalálnom.
Magamról:
Az Alföldről sodort az élet Somogy megyébe. Egy éve sikerült saját családi házat vennünk, hatalmas kerttel. Itt aztán kiélhetem magam, bár gyakran összecsapnak a fejem felett a tennivalók. Néha ugyan úgy érzem kilátástalan a küzdelem a gazokkal szemben, de imádom csinálni. Mióta rátaláltam erre az oldalra sok-sok virággal lettem gazdagabb. A férjem csodálkozik is, mi ez a nagy levélváltás (meg persze minek még újabb és újabb gaz )
Nagyon örülök, hogy itt végre olyan emberekkel találkozhatok, akiket hasonló dolgok érdekelnek és persze köszönet a rengeteg hasznos tanácsért.
Csatlakozott: Mar 02, 2005 Hozzászólások: 663 Tartózkodási hely: Páka
Elküldve: 2007.08.28, 12:44 Hozzászólás témája:
Köszönöm, kedves tőletek kiseditke és bore.
Hát igen én már csak ilyen örök álmodozó vagyok.
A Növényszeret nálunk családi "örökség", apukám a gyümölcsfák, a szőlők, rózsák szerelmese. A tesóm új hóbortja a kaktuszgyűjtés. Anyukám meg csak csodálgatja az összes növényt+zöldségmániás. Mindenki ahová tud csak ültet. Minden kis helyet kiaknázunk.
A kertészet ötletet az egész család támogatja, csak hát azok a piszkos anyagiak. Nem 5 Ft-ba kerülne a vállalkozás beindítása. De a reményhal meg utoljára, a lepényhal először.
Na jó asszem elég belőlem. helyet kell adni az újaknak.
Csatlakozott: Jul 11, 2007 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: Gyula
Elküldve: 2007.08.28, 12:24 Hozzászólás témája:
Frel, nagyon szurkolok, hogy azzal tudj hivatásszerűen is foglalkozni, amivel szeretnél!
Nekem is titkos álmom egy saját kertészet
Csak a családi hagyományok teljesen más irányba sodortak. Ezt is szeretem, de mégsem az igazi.
Sok sikert és kitartást!!!
Csatlakozott: Mar 02, 2005 Hozzászólások: 663 Tartózkodási hely: Páka
Elküldve: 2007.08.28, 10:01 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Hát én már 2005-ben regisztráltam, de igazán aktív felhasználója az oldalnak az utóbbi hónapokban lettem.
18 éves vagyok, Zala megyében lakom egy kis faluban. A kert tehát adott, de már sajnos azt is lassan kinövöm.
Virágszeretetem régre nyúlik, először a szobanövényekre specializálodtam. Aztán mikor betelt a ház kimentem a kertbe. ma már mindenevő vagyok. Bármilyen növényt elfogadok, ahogy azt sok gazos társam is tapasztalta. Akiket virágügyben levelekkel bombáztam.
Hát igen nem lehet ellenállni.
Nagy álmom, hogy egyszer a táj és kertészméröki diplomával rendelkezzem és saját kertészetet nyithassak. Bár most másfelé sodort az élet, azért remélem egyszer összejön. Hát ennyi.
És én is üdvözlök minden új gazost!
Csatlakozott: Mar 22, 2004 Hozzászólások: 21768 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
Elküldve: 2007.08.27, 19:36 Hozzászólás témája:
Marika56 írta:
, hogy a kert kezd "összemenni". Vagy a virágok vannak sokan?
................
Remélem jól kijövünk majd egymással.
Marika
Üdvözöllek!
Aki ilyen ügyes és rögtön bemutatkozással kezd,abból sokat kinézek!
Biztos vagyok, hogy jól kijövünk egymással!
Várjuk a kerted, virágaid bemutatását is!
Kezdhetsz is a " Kertek és Kalandok"-ban! _________________ https://www.facebook.com/groups/831348293578611/?fref=ts
Csatlakozott: Aug 27, 2007 Hozzászólások: 2269 Tartózkodási hely: Cibakháza
Elküldve: 2007.08.27, 19:03 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Mint újonc szeretnék bemutatkozni. Szolnok megyében élek, olyan helyen amit mindíg elkerül az eső. Most azon harcolok, hogy a kertemben a virágaim ne süljenek ki. Imádom őket csak egy baj van, hogy a kert kezd "összemenni". Vagy a virágok vannak sokan?
Egyébként hivatásos gazoló vagyok, haszonnövények termesztésével foglalkozom, de csak kicsiben, mert az "igazi" gazdálkodást két éve abbahagytuk.
Csatlakozott: Aug 25, 2007 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Elküldve: 2007.08.25, 20:29 Hozzászólás témája:
Szia mindenki!
kb 1 órája vagyok itt , de korábban nagyon sokszor jártam az oldalon, de csak most regisztráltam (egy gazos biztatására!!!!!!!).
Néhány szót magamról:
Nyíregyházán lakom, egyetemista vagyok Debrecenben, és 7 éve dolgozom a nyíregyházi színházban, mint táncos.
A "virágmániám" kb egy éve bontakozott ki teljesen, amikor is elköltöztem egy olyan lakásba, ami tágas, világos és van egy baromi nagy terasza!!!!!!!!!! A feladat adott volt: egy keleti fekvésű terasz csak úgy lehet szép, ha virágzik. Ekkor kezdtem tanulmányozni, hogy "na de mégis mit vegyek" és "hogy kell ápolni" a növényeket.
Mára már egészen aranyos a terasz , ahhoz képest, hogy még tanulnom kell sokmindent a növényekről, de remélem segítséget kapok a kedves gazosoktól!
Hát röviden ennyi! Ja és annyi még: nagyon szeretnék majd egyszer én is sok szép növénykét küldeni virágszerető társaimnak, amit én szaporítok, vagy ami nekem van, de egyelőre még csak gyűjtögetek!!!!!
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 38815 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2007.08.25, 07:53 Hozzászólás témája:
Üdvözlök szeretettel minden új GAZ-lakót............
Remélem, sokáig laktok majd itt és sok szépet mutattok, mondotok.
Kérdezni bármilyen "butaságot" lehet, mert annyi segítő jószándék buzog itt, hogy nem marad megválaszolatlanul egy kérdés sem _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Üdvözlök minden újat! Igaz, hogy én is új vagyok, de nagyon egyetértek az előttem szólókkal. Már be kellett nyújtanom a terveket a teletetéshez, lassan a család lesz kilakoltatva, mert kell a növény a hely!
Andrea
Csatlakozott: Jan 18, 2007 Hozzászólások: 2719 Tartózkodási hely: Budapest VII. ker.
Elküldve: 2007.08.23, 08:05 Hozzászólás témája:
Üdv minden új megszállottnak
Készítsétek fel a családot ,hogy a gazlapitisz betegség mellet még megjelenik pár új betegség Ezek a virágföld-virágcserép-helyhiány és fokozott géncserekényszeritisz Géncserekényszer magyarul ,hogy sok új növényt látsz ami megtetszik és megpróbálsz cserélgetni vagy kunyizni
Érezzétek nagyon jól magatokat a családot meg szokassátok rá az önellátásra _________________
Csatlakozott: Aug 21, 2007 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Monor
Elküldve: 2007.08.22, 21:47 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
2. napja vagyok itt és sok ember segített már ilyen rövid idő alatt akiknek nagyon köszönöm.
Ez tényleg egy jó összetartó közösség.
Na pár gondolat magamról.
A Duna-Tisza közből egy vidéki kisvárosból származom. Sajnos a munka miatt Pestre kellett költöznöm ahol pár évig a panel bezártságában éltem.
Most 29 évesen eljutottam oda, hogy legyen egy saját kertes házam Monoron.
Sajnos az előző tulajtól egy nagy gaztengert örököltem.
Jelenleg a gaz kiirtásán vagyok túl. Most kezdődik a kert kiépítése.
Ebből is következik, hogy sajnos egyenlőre nem sok minden növénnyel rendelkezem még.
Inkább az van ami kikelt (hajnalka, és pár görögdinnye: kicsit megkésve, de hamarosan beérik az első termés )
Remélem jól érzik majd magukat a virágok és hamarosan én is tudok felajánlani sok hagymát, magot, hajtást, stb.
Addig is szívesen fogadok szinte bármit amitől szebb lesz a ház és a kert.
Csatlakozott: May 30, 2005 Hozzászólások: 22449 Tartózkodási hely: Pest megye
Elküldve: 2007.08.21, 16:01 Hozzászólás témája:
Sokan itt tanultunk,kedves.A néhány "szaki" néha szemforgatva markolássza a haját,amiket művelünk
De így a jó.Sokat lehet tanulni egymás hibájából is.
1 év múlva te is többet tudsz majd. Szólni meg nyugodtan szólj,lehet a te hibáidból/ gondozásodból is tanulhatunk vmit. _________________ yulduz
Az élet a legizgalmasabb kalandregény.Az utolsó oldalnál újrakezdenéd.
Csatlakozott: May 23, 2007 Hozzászólások: 260 Tartózkodási hely: Veszprém megye
Elküldve: 2007.08.21, 14:11 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Szégyenszemre csak most látom ,hogy van ilyen topic is , de talán még nem késő.
Én egy huszonéves, (bár inkább a harminc felé hajló ) Veszprém környéki, balatonparti kisvárosban élő csajszi vagyok. Igazi gazimádó vagyok, bár nem tudok minden nap megjelenni körötökben és nem szolgálhatok olyan sok segítséggel, mint itt sokan közületek, de már most rengeteget tanultam a gazostársaktól és örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. _________________
Csatlakozott: Mar 22, 2004 Hozzászólások: 21768 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
Elküldve: 2007.08.17, 13:54 Hozzászólás témája:
Szia Szepy!
Én is üdvözöllek és mint évelőrajongót külön is!
Nekem is a kedvenceim!
Sajnos a keresett növénnyel nem rendelkezem,sőt még nem is hallottam róla.
A googleban rákerestem, mostmár én is szeretnék!
Érezd jól magad a lapon és gyere gyakran! _________________ https://www.facebook.com/groups/831348293578611/?fref=ts
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban