Most, hogy sok minden kavarog a lelkemben, idetenném egy saját versemet. Ez nem a Bojtáré. mert olyan is van.....A vers is valami lélek-kavargás, hirtelen váltásokkal, de ez akkor ilyen vegyesen jött, és szerintem így érti, aki érti. 2005 nyarán írtam.
Ima Megtartómhoz
(Prédikátor Könyve 3.19.-22)
Ezer gonddal, ezer örömmel,
Ezer foggal, ezer körömmel,
Ezer heted-ízig vonyítással,
Ezer szívet szakasztó sírással,
Ezer Nem-hagylak, ezer-Szeretlek,
Ezer életem osztom szét Nektek.
Ezerszer negyvenkét fogam volna,
Mind a kezedért kapna csivogva,
Kezed és hangod, a szagod, a szíved,
Ne üss, ne kínozz, engedd, hogy éljek –
Legyen bár gonddal, de lesz az örömmel,
Negyvenkét foggal és tizenhat körömmel,
Mindennel, amim van: érted való léttel,
Mindent megbocsátó, odaadó szívvel,
Engedd, hogy érezzek, engedd, hogy szeressek,
Engedd, hogy életet tanulva élhessek.
Engedd, hogy köszönjem mindennapi gondom,
S köszönhessem, hogy van, akivel megosztom. _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
S továbbadjam egyszer az életemet.
Csatlakozott: Apr 18, 2007 Hozzászólások: 3556 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2011.03.10, 07:42 Hozzászólás témája:
Ez már olyannyira lila, hogy már-már elhiszed magadról, te vagy a hülye, mert nem érted, és úgy kell tenned, mintha mélységesen egyetértenél a szöveg szerzőjével, intelligensen bólogatni, hümmögni.
Megvan! Iménti fejtegetésem alapján lehet, hogy ő sem érti, csak igyekezett összehozni valamit, ami minél tudományosabban hangzik. (Már ha az irodalom az Tudomány... Nekem Művészet.) _________________ Két kezem ölel, mosogat, s mutat
hülyéknek fügét, gyereknek árnyék-nyulat,
fejemre tízágú koronát, fájdalmasat.
Van, amikor a “többszörösen összeférhetetlen mátrixok átfedésének oszcilláló” (A. Koestler, 1998., 425.) esztétikai hatására azonosulunk a költő élethelyzetével, és netán vele együtt siratjuk a magunkét is, ha például ilyen sorokat olvasunk
Siratjuk. Ja.
Istenem, a mátrixok átfedésének oszcilláló hatása.......hogy ez nem nekem jutott eszembe.....
De rákerestem Koestlerre, (így okosodik a netes....) és nicsak:
érdekes _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
_________________ Aki minden nap nevet, nem azért teszi, mert mindig jól mennek a dolgai, hanem azért, mert megtanulta, hogy mosolyognia kell a jón és a rosszon egyaránt.
Csatlakozott: Aug 22, 2005 Hozzászólások: 42886 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2011.03.09, 07:07 Hozzászólás témája:
Hűűűűűűűűűűűűűűűűű!!! Én is feladtam az első bekezdésnél
Viszont Vackor sírverse nagyon jó..................na meg a kiragadott részek is, amiket Bojti Vagy Eda gondolt _________________ "Az élet szép!
Tenéked magyarázzam?"
Heltai: A néma levente
Elküldve: 2011.03.08, 22:57 Hozzászólás témája:
Hát a lilaság nem zárja ki a boldogságot... _________________ Két kezem ölel, mosogat, s mutat
Haláli, ezt a nőt figyeltetni kellene, mikor mit csinál.
Én sem tudtam kihámozni, mit is akar, észvesztően lila!!! Remélem, boldog is azééé.... _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Elküldve: 2011.03.08, 22:43 Hozzászólás témája:
Igaz, hülye vagyok, persze hogy J.A.
Bojti, elkezdtem olvasni, de amikor hetedszer hivatkozott Koestlerre, feladtam, mert bevallom, nem tudtam összerakni a mondatait. Én az irodalmat szeretem, nem azt, amikor magyarázzák. Brrrrrr....... _________________ Két kezem ölel, mosogat, s mutat
Csatlakozott: Jun 06, 2004 Hozzászólások: 7916 Tartózkodási hely: Dunaszentgyörgy
Elküldve: 2011.03.08, 21:55 Hozzászólás témája:
Bojtárgazdi írta:
Egy Éluard-verset gondoltam sírversemnek majd anno, de azt hiszem, átrendezem sorai.....izé....
Én nem bíztam másra a sírversemet!
Elmúltam.
Megmarad belőlem pár ócska szó
Mint öreg nadrágból a koptató
S ez a töredék
Mely arra kér
Szeressél
Más fontosat aligha bízhatnék az utókorra
Vackor _________________ Az alkotó ember életének keresztje, hogy a legjobb gondolatok lefekvés után jönnek és közvetlenül felkelés előtt elmúlnak.
Egy Éluard-verset gondoltam sírversemnek majd anno, de azt hiszem, átrendezem sorai.....izé.... _________________ Arra születtem, hogy felnőtt is legyek,
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban