Csatlakozott: Dec 27, 2005 Hozzászólások: 5924 Tartózkodási hely: Gyöngyös
Elküldve: 2011.02.07, 17:00 Hozzászólás témája:
Atakama
A citrom 0 fokig gond nélkül bírja rövid ideig.
Azért ha huzamosabb ideig 5 fok alatt van ott a hőmérséklet, akkor nagyon óvatos legyél, szinte szárazon tartsd a citromot, mert a gyökere könnyen kirothad a hidegben. Ha legalább nappal felmegy 10 fokig, akkor könnyű a helyzet.
Tercsi
Szerintem még kicsit korai volt, ha nem tudod 15 fok körül tartani.
Egyelőre elég a tápanyag, ami az új földben van, majd ha elég sok levele lesz, és tudja hová tenni a plusz tápanyagot, akkor kezdd tápoldatozni. Ha jó a virágföld, akkor még kivitelkor is elég lesz.
Pontos választ nem lehet adni, mert nem tudjuk, mekkora növény, mennyi gyökérrel, mennyi földben, milyen földben. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
szeretném "felébreszteni a mandevillát a téli álmából. szobában meleg helyen telelt át.átültettem,visszavágtam,fényre tettem,csak azt nem tudom,hogy mikor lehet elkezdeni a tápoldatozás.
tercsi
Szerintetek jól áttelel a citromfa a lépcsőfordulóba, ahol a leander tökéletesen jól érzi magát? Bár elég hideg van, ezért nem mertem oda tenni a citromokat.
Jövőre azt kell megpróbálnom?
Most a citromjaim 1 hónapja beindultak, tele vannak virággal és már kis citromok is vannak. Talán ez túl korai még, olyan 10-15 fok körüli hőmérsékleten nyugat-északnyugati ablakba töltötték a telet. Ők olyan 3-4 éves dugványok most.
Elküldve: 2011.01.06, 05:15 Hozzászólás témája:
Nálam régebben legalább 3 télen volt, és soha nem volt gond, 2 fok fölött, világos helyen. Szárazon tartottam, csak mikor kókadt, akkor öntöttem rá egy nagyon kevés vizet. Tavasz felé letördeltem az ágakat, és dugványoztam. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Csatlakozott: Oct 26, 2004 Hozzászólások: 3186 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: 2011.01.05, 23:16 Hozzászólás témája:
zsarg,
Érdekes, hogy szerinted könnyű a margarétákat teleltetni, kb. 15 cserepem bánja az elmúlt 5 évben. Még sosem sikerült, pedig azért kb. 300 növényt teleltetek. Valahogy az a bajom a margarétával, hogy ha nem locsolod, akkor nagyon hamar lekonyulnak a levelei, ha meg locsolod, simán elrohad. Ja és fény is sok kell neki. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Nem itthon voltak sajnos, így nem igazán tudom mi történhetett. Talán nyitva hagyhatták az ajtót, vagy befűtöttek, vagy valaki nagyon akart segíteni és tényleg meglocsolta őket
A margaréták hajtottak kicsit, aztán néhány nap alatt elszáradtak, de bevallom, a pozsikat jobban sajnálom
A nyaraláson szerváltat viszont egyáltalán nem értem. Itthon is volt belőle hűvös helyen és megőrzésen is. Az itthoni sem maradt meg és a másik sem. Szépen, lassan fonnyadni kezdtek a levelei, aztán egyenként elszáradtak. Lehet az az oka, hogy nem gyökeresedett be egyik sem, mire a telelőbe kerültek?
A többiek viszont nagyon jó állapotban vannak.
Idén ősszel, - ha minden sikerül - készen lesz az terasz beüvegezése és már itthon fognak telelni. Legalábbis bízom benne _________________ "Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt" by Fable
PP
Elküldve: 2011.01.03, 20:36 Hozzászólás témája:
Mi bajuk lett a pozsgásoknak? Melegben tartod őket? Vagy megöntözted?
Nem szokásuk azoknak kinyiffanni.
A margaréta is könnyen teleltethető, csak nem szabad túlöntözni. _________________ Valaki mondja meg, miért jó nekem itt dolgozni. Már megint elfelejtettem.
Nálam elég rossz a helyzet a telelőben nagyon sok pozsgásom kiment. Azokat nagyon sajnálom. Még a nyaralásról hozott is elpusztult. Kaktuszokból csak 1-2, a többi rendben van. A margaréta fáim sem bírták a kiképzést. A bugik, lantanak, leanderek, yukkák, golgoták egyenlőre elvannak, még hajtanak is. Remélem ők átvészelik a telet. _________________ "Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt" by Fable
PP
Csatlakozott: May 18, 2008 Hozzászólások: 3383 Tartózkodási hely: Csorvás
Elküldve: 2011.01.03, 06:22 Hozzászólás témája:
Én is itt olvastam, hogy a gazániát át lehet teleltetni, tavasszal szét lehet szedni a töveket és úgy kipalántálni, gondoltam kipróbálom....
A magról vetett soká kezd virágozni... _________________ Üdv: Etimami
--------------------
https://picasaweb.google.com/100588794470649120072/2012Junius
A virágnak megtiltani nem lehet, hogy nyíljék, ha jő a szép kikelet .
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban