Elküldve: 2010.06.03, 07:19 Hozzászólás témája: könyv
Antikvárimban vették- most kaptam ezt a könyvet Öngyógy.... nagyon ked
ve s olvasmányom lesz ... a büdöskét ajánlja mindenfelé és sokat ir a csalán-locsolásról - ezeket már régóta használom.. Sajnos egy ideig nem kell locsoni,mert minden viz alatt áll--- lehe, hogy majd csak füvet nyirunk.....
Csatlakozott: Aug 29, 2005 Hozzászólások: 3297 Tartózkodási hely: Soroksári-Dunaág
Elküldve: 2010.06.03, 06:34 Hozzászólás témája:
Timus, a tökféléket, meg a dinnyét, amennyire tudod, jó messzire egymástól, mert összeporozódnak és elfajzanak. A többiek nem bántják egymást, jól elvannak, mint szomszédok. A cékla-bab meg egyenesen szereti egymást.
Éva _________________ Éva
Belőlem csak egy van, a többiek sokan vannak
Ezért nekem nagyon kell vigyázni magamra
Csatlakozott: Aug 27, 2009 Hozzászólások: 3453 Tartózkodási hely: Kecskemét
Elküldve: 2010.05.31, 14:55 Hozzászólás témája:
Karolda
A Tagetes (bársonyvirág), és a Tropaeolum (sarkantyúka) biokertben használt növények. Azt viszont nem tudom, hogy a tőzeglegyekre milyen hatással vannak.
Hát lehet valamit fékezett,rajta,de nem igazán volt hatékony.
A fekete levéltetű az egyik legszívósabb kártevő.
Eddig még nem használtam,mérget,eddig kézzel szedtem le,de egyre több van belőle.
Még van türelmem hozzá.
Utánajártam,a mérgeknek,és a Decis-t ajánlottk,mindössze 3 nap az élelmezési várakozási ígő,ellenben az Actarával amelynél 14 nap,és az sem elhanyagólható,hogy piretrinszármazék a hatóanyag,amely pl,a rovarporvírág is tartalmaz.Gyors lebomlás,és melegvérüekre ártalmatlan.
Csatlakozott: Aug 27, 2009 Hozzászólások: 3453 Tartózkodási hely: Kecskemét
Elküldve: 2010.05.12, 12:30 Hozzászólás témája:
Szellosdy
A tejes permetezés szerintem a tej zsírtartalma miatt hatásos. Legalábbis én így gondolom.
Róbert
Fura, hogy neked nem hatott. Pedig ez a recept aztán már tényleg mindent tartalmazott.
Nekem a tejes permetezéssel sikerült a liszteskéket is eltakarítani. Pedig ők köztudottan nagyon szaporák és gyorsan terjednek. Több hónapon keresztül minden héten kaptak és mostanra eltüntek a muskátlikról.
Mi gyümölcsfát nem permetezünk (5-6 tő rózsa és 1 labdarózsa), kb 30 szilva fa van, 6 alma, 1 körte, cseresznye, megy, dió. (Apukám mindig betervezi a lemosó permetezést, de mindig mire odajut vagy késő van, vagy vegyszer nincs)
A szilvánál szokott gond lenni a hernyó és néha a monilia, de eddig kibirták, a hernyó fészkeket pedig kézzel szedjük le.
Lehet hogy itt is az a gond hogy sok azonos fajta fa van közel egymáshoz és könnyen terjed a betegség, jó a változatosság
Neked jó a szappanos lé cseresznyére,és meggyre is?
Én is saját felhasználásra termelek,igaz meggyfa az elég sok lett.
Cseresznye 3-4féle
Őszibarack 4 féle.sárgabarack 1
mogyoró 2 féle
dió 1
a többi meggy
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban